reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:-)
Michaś śpi więc mam chwilkę by poczytać, co nowego u Was.
Dziewczyny, zaczęłam odczuwać ruchy maleństwa!:-D Już od dobrych dwóch tygodni, ale jakoś zapomniałam Wam się pochwalić:zawstydzona/y:… Czas szybko leci a tą ciążę odbieram zupełnie inaczej niż poprzednią. Nie ma czasu na wylegiwanie się i głaskanie po brzuszku:rolleyes2: – ciągle w biegu.

Byliśmy przedwczoraj całą trójką (czwórką) na szczepieniu. Na szczęście mąż nie pozwolił mi iść samej z Michałkiem. Mały strasznie się szarpał i wyrywał, nie wspominając o histerii.:no: Jak pamiętacie (…) nie szczepimy go szczepionką skojarzoną, tylko klasycznie.
Mam wrażenie, że im starszy tym gorzej będzie. Już w gabinecie u pani doktor się zaczęło… nie chciał się dać zmierzyć, osłuchać, czy zważyć (waży 11,4kg). Już drugi raz mały miał przeczucie, że będą kłuli… och..:unsure:

Zytka – witaj po urlopie!
A jak Twoja pierś, co po odstawieniu Ciebie bolała?
Widzę, że nie dość, że zaliczyłaś kosmetyczkę (all-inklusive), to jeszcze fryzjera… mmm!
Syneczki2 – ja też za pierwszym podejściem dałam sobie spokój z nocnikowaniem, bo było tak jak u Ciebie. Myślę, że na wczasach też nie było sensu. Obecnie nauczamy Michałka zasypiać samemu i nawet dobrze nam idzie. Obecnie wprowadzam nocnik i niebawem myślę odstawie smoczka do snu.
przyszlirodzice – jak zdrówko Amelki? Co do przywiązania Michałka, to obecnie jest na etapie przylepiania się do taty – czyli odwrotnie jak u Ciebie. Myślę, że to przez wspólne wczasy i moją ciążę.
Zamówiłaś upatrzone mebleki? Jak postępy w remoncie?
Rekinasia – w takim razie musicie chyba zaplanować towarzystwo dla Igorka…
Rekinasia pisze:
Ania_ajra tego mi właśnie tutaj brakuje - koleżanek z dziećmi w podobnym wieku, Igi nie ma rodzeństwa, chciałabym, żeby chociaż miał jakieś towarzystwo
Pobudki o 6 rano… uff… oby mój mały nie wziął od Twojego przykładu. Gratuluję wakacji!
Straszne, to z tym wypadkiem-samobójcom… Bardzo współczuję kierowcy!
patrysia – jak się czujesz kochana? Jak brzusio i maleństwo? Odpoczywaj ile się da i dbaj o siebie!
ulenka507 – co nowego u Was?
Gosia 78 – dwie godziny z dziadkami, to jeszcze nie tak długo… ale rozumiem. Mnie/nas czeka w sierpniu pierwsza noc bez Michałka. Jedziemy (70km) na wesele do mojej bliskiej koleżanki. Michaś będzie nocował z teściami! Jak ja to przeżyję????
cloe – ospę!? Fajnie, że macie ją już za sobą. Ja Michałka będę szczepić we wrześniu.
kaskax25 – jak się czujesz Kasiu? Jeszcze dwa tygodnie… przygotowana do rozwiązania? Może dałoby się dogadać z lekarzem prowadzącym, by urodzić, jak Twój mąż będzie?
Na szczęście Mateusz ma się dobrze!
Ania31 – mam nadzieję Aniu, że pogoda u Was i humor się poprały.

Dokończę w wolnej chwili!;-)
1117

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu motorola k1 ahaaaa już nei jestem sama z tym podczytywaniem sierpniówek :-p
Kasiu ja takie plamki krwi miałam uwaga :-) 3 dni przed porodem Oliwierka :-D
anna ajra ruchy łoooo to juz ciąża pełną parą :-D

Ania- pokoj juz skonczony jak bede miec chwile to porobie fotki i wam sie pochwale mebelki tez juz sa tylko ze czekamy na nowa lawe bo musilama rteklamowac bo dali nam jakas krzywa i poobdzierana grrrrr:angry:

Mam wiesci od Patrysi:
"Hej. Ja tak nie pisze bo ten kolega ma dopiero jutro przyjsc naprawic ten komputer. A jutro jeszcze na panienskie mam isc. Bylam u gina dzidzi zdrowe i duze. Ja mam łożysko przodujące więć ciezko bylo zajrzec na 100% kto tam gosci. Ale na 70 jest dziolszka bo siusiaka nie bylo widac :-D no a ja dalej chora juz mnie to meczy! Co jescze chcialam napisac? Nic nowego sie nie dzieje tesknie za bb i za wami! pozdrow dziewczyny. Za niedługo wracam:-)"

Patrysia trzymam kciuki za dziewuszke oby tobie sie udalo:-D
A mnie cos czysci od rana i sie zastanawiam czy organizm sie czasem nie oczyszcza albo biegunke dostalam:confused::confused:

Kasiu ja tu przewiduje wylot Miłoszka z brzuszka najpierw plamienie teraz kolejna atrakcja no dosłownie jak bym widziała siebie 3,5 roku temu :-D:-D:-D obstawiam że do jutra rana no najpóźniej wieczora będzie po wszystkim :-) która sie podpisuje???????

Patrysiu dziewczynka ;-) gratuluje :tak: ale bierz to z rezerwą ja tez miałam mówione że Amadeuszek to babka i co? pod koniec ciąży mu sie odmieniło a w rzeczywistości tak skrzętnie chował swój skarb ;-)

Aniu Kasia to wie ale gorzej z Miłoszkiem wiec piszemy petycje

Miłosz słonko nasze no popatrz przez pępuszek mamy :-) tata przyjechał nie chcesz go zobaczyć?
Mamie już ciężko, nie chciał byś sie do cyca przytulić?:-)
Zresztą Miłek bez gadania wychodzisz i już trzeba sie słuchac starszych doświadczonych ciotek klotek :tak: no raz dwa trzy i wychodzimy:-D

Anetko mysle ze poslucha i jeszcze dzis zobaczy tate i przytuli sie do cyca:)

helol
mloda wczoraj miala szczepienia i byla marudna wiec ja szybciej wykompalismy i poszla spac o 19 i wstala juz o 6:szok:
Jestem wkurzona na lekarke bo dzis jedzie jeszcze raz na szczepionke przeciw pneumokokom grrrr
A wiec przy ostatniej wizycie zapytalam o szzepionke na meningokoki i mowie jej ze teraz mloda powinna miec ostania dawka przeciw pneumokokom a ona ze na pewneo nie bo jak skonczy 2 lata a teraz ma dostac na menigokoki> mysle sobie no dobra niech jej bedzie choc w ksiazeczce wyraznie napisane ze ostania dawka na pneumo w 16 miesiacu Ale luz. Wykupilam ta na menigokoki no i wczoraj pojechali ja szczepic a co sie okazalo DOKTORKA sie pomylila i ma miec ta na pneumo a ta na meningo schowaja do siebie do lodowki i zaszczepia za miesiac a dzis dostanie ostania dawke na meningo.... ale jestem zla bo nie dosc ze kasy malo do 10go- to musialam teraz jeszcze dokupic ta szczepionke za 270 :szok: a ta za 170 :szok: lezy sobie w lodowecZCE GRRR O ZGROZOOO!
MAM NADZIEJE ZE MNIE ZROZUMIALYSCIE BO TAK ZGMATWANIE NAPISALAM;P

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczynki jestescie kochane:-D:-DNarazie boli ale nie nasila sie, mam nadzieje ale tez nie nastawiam sie, zobaczymy :sorry2::sorry2:

reklama
Cześć Dziewczyny!

Moje dziewczę śpiocha juz 3 głodzinę!!!Będzie buszowała do późna w nocy-masz Ci los... Juz zdążyłam poprasować,poczytać książkę,ogarnąć z lekka domowy rozgardiasz a Ta śpi:-D Nocki za to u nas ostatnio nienajlepsze to se w dzień odsypia skubaniec:baffled:

Kasiu- i ja lukam na sierpniówki,co by się też dowiedziec jak u Ciebie postępy? Mocno trzymam kciuki i mam nadzieję,że juz za małą chwilkę bedziesz mogła przytulić Miłoszka:tak:

Patrysia- najważniejsze,żeby z dzidzia było wszystko ok,a jak okaże się dziołszka jednak chłopaczkiem to tragedyji przeciez nie będzie no nie?:-DNaprawiaj tego kompa i wracaj czym prędzej!!!

Anna_ajra-moja piers na szczęście ma się juz dobrze i wraca nawet do normalnych rozmiarów:-DPiłam napar z szałwi i odciągałam troszkę mleka i chyba pomogło,ale miałam stracha! Współczuję Wam tych przejść ze szczepieniem:-( Ale moja Marcyśka tez się zrobiła nieufna i na ostatniej wizycie nie pozwoliła się zmierzyć i zważyć i płakała jak ją doktor osłuchiwała...

Ania PR- co by im nie zginęła ta Wasza szczepionka bo dopiero będzie draka:szok: Dawaj zdjęcia mebelków:tak:

Agawa-no witaj kochana!!! Jakfajnie,że się odezwałaś:tak:

Pozdrowionka dla Was wszystkich drogie Mamcie!

Do góry