reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

nie zgodzę się do ońca, moja mama potrafi zrobić genialną skórkę, moja jest tylko półgenialna:p ale daje radę! Tylko musi być dużo majeranku!!!

ja dziś grzybową zrobiłam, właśnie wszamałam.... S pojechał do Nysy walczyć z tym parszywym lokatorem, powinien wrócić przed 22gą.... Jutro S będzie sprzątał a ja mam dzień w kuchni - goście wieczorem. Danie główne: Wołowina po koreańsku tzw bulgogi z koreańskim ryżem rzecz jasna!
jestem jeszcze na etapie myślenia nad pozostałym menu:)

a tymczasem właśnie robię pisanki:)

Ostatnia edycja:
reklama
Przeżyłam dziewczyny, normalnie przeżyłam!!! M zaczął piłować betonowe schody bo wstawia trelki do poręczy. przeraziłam się- wszędzie szaro, dosłownie wszędzie, pod kocem, i w cyckach też!! i jak tu nie urodzić wcześniej?? masa pyłu, dzieciom to rybka a ja pod kocem wytrzymać nie mogłam!!! burza pyłu opadła więc odpaliłam kompa.

jejuniu wy tu o kurczaku... mniam, ale nigdy nie jadłam z rożna ze sklepu, normalnie nigdy!!:) kebaba jadłam raz w życiu a hamburgera ze 2 razy... więc myślę sobie: tak kuźwa cytryna TAK, masz się nam tłumaczyć z tych twoich wyskoków bo ty dla nas jak Bosacka!!:-D:-D:-D

mama wpadła na godzinkę i całe szczęście bo przed powrotem jeszcze mi ten kurz z podłóg zdjęła... no cóż, chciałam mieć skończoną górę przed narodzeniem Martusi- to mam com chciała!!!!!!!!!!1:angry:

hehe http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/30/95/08/23/3095082329

Ostatnia edycja:
ale wymyślacie.. ja tam mam kisielek cytrynowy, z paczki, bo na kolację mi przynieśli kanapki z mielonką:errr: fuj

jutro poproszę Mamę o szarlotkę, taką najlepszą z babcinego przepisu, kruchutką, cieplutka i pachnąca na całe osiedle :-p

Noirel - to chodzi o określenie wg terminu porodu, który wyznaczy Ci lekarz w karcie ciąży
jeśli urodzisz wcześniej, to wystarczy poinformować o tym pracodawcę, UP lub zgłosić do ZUS-u jeśli masz swoją działalność

Ullana - wlasnie przed chwila wyjelam z piekarnika pyszna, krucha, pachnaca na cale osiedle szarlotke:-D I oczywiscie nie dalam jej nawet ostygnac i juz wciagnelam dwa kawalki:-D
Wrzuce wam przepis do smakowitosci , bo jest pyszna i banalnie prosta;)

Ej no nie moga odwolac tego macierzynskiego bo ich ludzie zlinczuja:-D Wiec ja mysle, ze nie ma o co sie bac;)

Mnie z tym macierzyńskim zastanawia jedno: dlaczego w tak biednym państwie jak Polska kobieta może iść na roczny macierzyński, a w bogatych państwach ten macierzyński jest znacznie krótszy? Pod tym względem jest to dla mnie absolutnie niezrozumiałe. Jasne, fajnie być w domu z dzieckiem przez rok, ale to tylko doprowadzi do tego, że kobiety będą mieć JESZCZE NIŻSZĄ pozycję jako kandydatki do pracy, po prostu.

reklama
Citrus - ale w innych krajach jest wysoki socjal, malo tego znacznie lepsza dostepnosc zlobkow i przedszkoli... Na ktore cie STAC. A u nas? ZAL poprostu... Urodzisz - radz sobie sama...
Kasienka zgadzam sie z tym Polska z tym jest troche zacofana :tak:
Cytrus-Z watku wizytowego to do ciuszkow w rozmiarze 56 ja mam dylemat bo syna urodzilam 57 cm ,wiec teraz sie obawiam tez mam kupione na 56 cm i mam nadzieje ze beda pasowac ;-).....

Ostatnia edycja:
Do góry