reklama

Majowe Mamy 2016

Kaylla trzymaj się jeszcze nie jedne święta przed wami..
Rany ale miałam dziś noc o drugiej obudziłam się z mega zgagą, miałam nadzieje że zasnę ale nie dało rady. Wzięłam rennie i dopiero po godzinie przeszło.
Zjem śniadanie dokończę rybkę w galarecie i jadę z dziewczynkami ze święconym. Coś mimo nie przespanej nocy energia mnie rozpiera.

reklama
Cześć Wam dziewczynki :)

Ale pogoda ! Omg , nie wiem jak u Was ale u mnie leje. Ja dziś cały dzień leżę w łóżku nawet nie idę świecić koszyka , wczoraj strasznie mnie zakulo w dole i od tamtej pory jestem przestraszona , zasnęłam przed 3 (tym sposobem zrobiłam mniejszy koszyczek - ale średnio mi wyszedł :/)

Kaylla trzymam kciuki może Cię wypuszcza kochana .

Życzę Wam wszystkim zdrowych radosnych i spokojnych Świąt , pełnych ciepła rodzinnego spędzonych w gronie najbliższych Wam osób :) i mokrego dyngusa !! :)))

Dzień Dobry Paniom!
Idę robić dekorację wiosenną na ganek - stokrotki sobie wczoraj kupiłam i teraz w kosz włożę :errr:. Cudowne święta. Chyba się przyzwyczaję do roli "jedzie kupić ciasto i kwiaty oraz przyprawia pokrojone". Jednak pieczenie ciast bardzo wydłuża ciąg technologiczny. Od teraz będę piekła max 1 ciasto na święta (o ile w ogóle) a reszta kupna:evil:

Ewunia jesteś już prawie w 36 tygodniu, więc staraj się rozluźnić i psychicznie i fizycznie- jesteś w bezpiecznym okresie nawet gdyby przyszło rodzić, ale od tego nie urodzisz.... Pisałyśmy Ci, że jeszcze nie raz Cię "zakłuje " , więc postaraj się zająć głowę czymś innym i nie oczekiwać na kolejne.

Ja ze swoim "zającem" w brzuszku idę święcić koszyczek piechtą, bo ksiądz uprzejmie jedno święcenie robi blisko mojego domu na łące,dla tych co mają nieco dalej do parafii, a ta łąka to tak 5 min od domku.
Nocka super- mąż nogi masuje uczciwie przed snem, tyle, że dziś "zając" chyba mi głową w udo pukał... no takie uczucie z od wewnątrz , że szok... Niestety wiem, że żadne z tych pukań i kłuć nie jest gwarancją, że człowiek nie przenosi ciąży. Po świętach liście z malin będę parzyć i wzmogę zainteresowania pracą fizyczną:evil:

Ania_Beata jak sytuacja na froncie?

Witam dziewczyny :) u mnie noc tak sobie bo mały się nie odzywa :( zawsze szalał a od wczoraj wieczora nic ....i co się w nocy budziłam to tylko,zastanawiałam się czy mały kopie teraz mnie kopnol z dwa razy . Zobaczymy co dalej. Wam też życzę spokojnych Świąt w gronie najbliższych :* i mokrego poniedziałku:*:*:*

Ah co ja bym bez Was zrobiła !! Nie ma to jak podtrzymanie na duchu i wsparcie psychiczne :-* :-* dziękuję :) od razu mi lepiej .
W kolejnej ciąży na pewno będę już inaczej patrzeć na takie zeczy a jak na razie różne takie reakcje zachodzące w organizmie mnie po prostu zastanawiają i zaraz się boję i mam od razu dziwne myśli .

Ewa to normalnie bo w 1 ciazy nie wiemy co może być normalne, a co nie. Odpoczywaj sobie. Skonczylas już ten dalacin? Jak tak to weź koniecznie probiotyk - ja polecam gynomed bo ma tez pożywke dla tych dobrych bakterii i u mnie działa dużo lepiej niż lactovaginal.

Ja za to od rana tętno 120 , myslalam ze sie wykoncze, ale wzielam magnez wypilam melise i juz lepiej. Gardlo niestety pobolewa.

Skończyłam juz 22 lutego na wieczór ostatni raz brałam. Ja łykam ogólnie provag czyli mam zastosować jeszcze coś dopochwowo? Mam w lodówce lactovaginal

Witam.
U mnie noc też taka sobie. Wieczorem zgaga, usnąć nie mogłam, potem się wiercilam a o 5 mój syn do nas przyszedł, bo wyspany spał od 19.30 i gadał. Potem poszedł sobie coś pooglądać a potem znowu spać to usnęłam z nim.

Ewa90 co do deszczu to zapowiadali na dzisiaj ale jutro ma być słońce.

Maui ja do takich wniosków z ciastem doszłam jak organizowała urodziny syna. Teraz też się skupiam na jednym. Resztę kupuje po kawałku, bo jak u piekę po całych blachach to potem musze i tak wydać, bo zostaje za dużo.

U mnie noc też srednia. Kilka pobudek było, o 6 to już w ogóle pobudka, bo chwilę po 6 podlaczyli nas do ktg i tak trzymali prawie 2 godziny. Podczas obchodu w sumie nic ciekawego nie było,dalej mam bbrać te swoje leki, mam zlecone ktg 2 razy dziennie i w zasadzie tyle. Badań nie powtarzają na razie, bo w sumie wczoraj sama robiłam. Nie wiem czy w ogóle je powtórzą w trakcie świąt czy dopiero po świętach.

reklama
Hej u mnie nocka ok do godz 5.40.. jak się obudziłam tak zasnąć nie mogłam i z boku na bok, aż zasnelam po 7 i spałam do momentu aż nie usłyszałam "mamo" ;) czyli to 8.

Mam pytanie, brała lub bierze któraś z Was asmag forte? Kończą mi się tabletki i musze się zaopatrzyć w jakiś magnez, a nie wiem czy dostanę w polskim sklepie i ewentualnie czy mogę zmienić na jakiś inny. Jak myślicie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry