• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

Ja tez jak teraz bylam na genetycznych to byl 13t+3d a okazali sie ze dziecko jest wielkosci dziecka z okolo 18 tyg i na badaniach genetycznych mam oznaczony 2 trymestr. Czyli zalapalam się na te badania gen z 2 trymestru wlasnie w okolicach 18 tyg. A te co wy robilyscie to teoretycznie przepadly :-) wiec to wszystko jest sprawa indywidualna

Toż byś o cały miesiąc była dalej?????????????????

reklama
Dzieki Maui
Ja mam 0,4 przy normie zaczynajacej sie od 0,55 .Twraz nie porownam bo kazala mi zrobic w innym laboratorium bo tamte sie jej nie podoba. Jak robilam ze 3 tyg wczesniej to mialam 0,500 i juz wtedy mnie wyslali.

Sluchajcie ja czuje ze ten pierwszy trymestr to juz przeszlosc, mam wiecej energii i sama namowilam meza zeby mnie zabral do knajpki wloskiej na obiad, ale sie zdziwil ze mi sie chce i z radoscia oznajmil ze no pewnie, wiec idziemy. Teraz bedzie juz tylko lepiej :) znaczy w drugim...

Ostatnia edycja:
Dzieki Maui
Ja mam 0,4 przy normie zaczynajacej sie od 0,505 .Twraz nie porownam bo kazala mi zrobic w innym laboratorium bo tamte sie jej nie podoba. Jak robilam ze 3 tyg wczesniej to mialam 0,500 i juz wtedy mnie wyslali.

Wartości referencyjne dla TSH wahają się w zakresie od 0,4 do 4,0 mlU/l dla dorosłej osoby

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/wyniki-tsh-badanie-tarczycy-pozwalajace-oznaczyc-poziom-tsh_40467.html

To i tak jesteś w normie normy ;-) bez ciązy nawet, choć na dole normy ;-)

Toż byś o cały miesiąc była dalej?????????????????
Teoretycznie tak to wyglada. Praktycznie termin porodu poki co o poltora tygodnia sie przyspieszyl.podobno malec powinien w pewnym etapie Przestać rosnac, zrownac sie z innymi dziecmi i zaczac tylko przybierac na wadze. Wiec termin jeszcze sie pewnie zmieni ale tak.jesli chodzi o wielkosc to wystartowal miesiac do przodu szaleniec mal :-) pewnie dlatego ja juz czuje ruchy...

Mi tsh wyszło 0.086.oczywiście norm nie znam bo ginka wszystkie badania zabrała a wyniki wpisala w karte ciazy.ale cos mowila ze chyba 1.135 najnizej ale pewna nie jestem .pocieszylyscie mnie z tą tarczyca.
Mam nadzieję ze dzidzia przyrosla na tyle ze we wt.da rady te pomiary zrobic.mój syn zawsze był do przodu.W 36 tyg.ciazy ginka kazała mi rodzic bo miał już 3.5 kg i wszystko było wykształcone.urodził się 1,5 tyg.przed terminem i miał 4 kg i 60 cm.

Maui nie przezywam wlasnie tylko sie zdziwilam ze mnie do endokrynologa wyslali bo ja spokojna poszlam do gina i im tlumaczylam że przeciez w ciazy sa nizsze normy.
Moj malyszek prxyspueszyl wzrost o tydzien ale terminu mi nie zmieniali. Siostry zawsze byl 2 tyg do przodu i urodzila w 38 maluszka 6 kg.

Maui nie przezywam wlasnie tylko sie zdziwilam ze mnie do endokrynologa wyslali bo ja spokojna poszlam do gina i im tlumaczylam że przeciez w ciazy sa nizsze normy.
Moj malyszek prxyspueszyl wzrost o tydzien ale terminu mi nie zmieniali. Siostry zawsze byl 2 tyg do przodu i urodzila w 38 maluszka 6 kg.

6 kg?:szok:
Mój miał ponad 3kg i dla mnie to był sukces, że udało mi się urodzić SN:D
Naczytałam się troche, że te wszystkie witaminki, które biorą ciężarne doprowadzają do tego, że dzieci rodzą się duże.
Oczywiście ja tam w to zabardzo nie wierze :tak:

Od początku do końca ciąży będe uznawała date porodu za date z OM.
Za nim dotrzemy do porodu to nasze dzidzie raz mogą przyspiszyć raz zwolnić, więc nie ma co kombinować z tą datą.
I tak to kiedy ujrzymy nasze Maleństwa nie zależy od nas, chyba, że będzie planowana cesarka :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry