Na prenatalnych byłam wg oceny wieku płodu 13 + 6 dni i płci nie potrafili określić, a robiłam w klinice uniwersyteckiej w Poznaniu (na Polnej) i sprzęt dobry jest. Może od dziecka zależy, a może od lekarza, który nie chce ryzykować reputacji w razie zmiany ;-) Nie wiem.
Idę w piątek na badanie prywatnie, bo moja w Luxmedzie lekarka chora, więc idę do takiego co prowadził mi jedną ciąże i sobie konsultuję jak potrzebuję sytuację. Ma wszelkie 3 D aparaty, to może coś zobaczy, bo to będzie 16 tydzień i 2 dni. Tylko na tym etapie, to i tak mało pewne , hm? osobiście chcę tę tajemną wiedzę posiąść, ale dzielić się z domownikami nie planuję, bo i tak kłótnie są w rodzeństwie, każdy chce inną płeć, a mąż raczej nie wytrzymałby z taką wiedzą - za duże psychiczne obciążenie dla niego ;-)
Co do rogali - to tak, te w Piotrze i Pawle są certyfikowane nawet jak ktoś w Wawie kupuje ;-) Idę na 14. 30 zobaczyć przemarsz św. Marcina i rogale z 2 punktów może przywiozę- zawsze sobie ranking oglądam, ale od Webera są sprawdzone i zawsze w czołówce, a teraz bym jeszcze ze 3 w Hotelu Rzymskim kupiła.