reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

Ja tez nie mam jeszcze nic zapisanego co trzeba kupić ;p
czekam aż pokoik się zrobi i wtedy zacznę nad tym myśleć :p na razie leżę i odpoczywam :p jakąś śpiąca się robie mała w przedszkolu to ja mogę się położyć :)

reklama
Hey dziewczyny :)

My dziś juz po wizycie Pani położnej:) Na moje wszelkie wątpliwości udzieliła mi odpowiedzi wiec mogę dokończyć zakupy kosmetyczne:)
Dostaliśmy jakąś płytkę z pielęgnacja malucha to sobie zaraz odpale i poogladam:)
Jeśli chodzi o katarek to słyszałam (od kolezanek) ze jest super. Również go zamówiłam a do tego wrazie co gruszke na lżejszy katarek , chodź myślę że lepiej podłączyć do odkurzacza aspirator raz dwa odciągnąć i się nie bujać z tym :)

Cześć!

Wyobraźcie sobie, że dostałam wczoraj dwie wielkie paki ubrań po córkach kuzynki I chyba załatwiło mi to temat wyprawki odzieżowej dla mojej maluszki :D Ubranka w bardzo dobrym stanie, super materiał, nieznoszone. Niestety prawie wszystko w różu, ale jakoś to przetrwam. Dokupię po prostu jeszcze po parę sztuk ubranek w innych kolorach :)
Czy tylko ja jako przyszła mama dziewczynki mam problem z tym, że w sklepach praktycznie wszystko co dla małych kobietek jest w odcieniach różu?

Co do spania to ja sypiam jeszcze czasami na brzuchu :) Nie jest aż tak duży, żeby mi przeszkadzał. Na prawym boku również sypiam.

Wszystko wyjdzie w praktyce, z katarem też :) Ktarku nie miałam przy synu, na szczęście nie miał katarów często więc u nas aspirator wystarczył, woda morska, oklepywanie plecków i do 3 roku życia nie chorował na tyle poważnie, żeby mieć antybiotyk.

Ja nie mam nic kupionego, poza butelką i pieluszkami z flanelkami.

Ewa90 tak z kosmetykami to się wstrzymaj, bo daty ważności są. Zresztą ja nie kupowałam sudocremu a potem nagle z tych gratisowych paczuszek miałam 3 słoiczki.

Madzia0903 - zrób sobie listę a potem odhaczaj jak coś kupisz. Jak czegoś nie kupisz od razu to też nie tragedia.

Plucik tez śpiąca jestem, syn w przedszkolu i się zastanawiam czy się nie położyć.

U mnie dziś pada śnieg, i lepiej niż miał marznący deszcz, oby się to nie zmieniło.

Jeszcze dzisiaj mam usg piersi, oby tam też nic się nie zmieniło.

Ja sudokremu w ogóle nie kupuje do pupki kupuje linomag i alantan plus.
A zamierzam zamówić w marcu w aptece gemini.
Jeśli plan będzie dalej ze w 37tyg cc to wychodzi ze 11 kwietnia mi wskakuje 37tyg i w tych dniach jakoś będzie dzidzia:)
A jeśli chodzi o daty ważności to kupiłam w promocji przykładowo oilatum i jest ważny do końca roku 2017 Wiec ja osobiście jeśli mi się trafiają okazję i widzę że data przydatności jest długa to biore i nie czekam :)

Tragiczna noc za mną... Nie wiem czy godzinę przespałam. Nie mogłam zasnąć chociaż byłam strasznie zmęczona. I teraz jeszcze do pracy... Niech mi ktoś odda normalny sen :-(

Chyba ta noc jakąś dziwna była, że spać nie mogłyśmy. Ja po północy zasnęłam a o 4 pobudka. Córcie wyszykowałam do szkoły i przysnełam do 9 :)

A mi jak nigdy spało się dobrze i długoooo strasznie , budziłam się ze 3 razy i za każdym razem byłam wyspana :)
Za to moja noc poprzednia była tragiczna bo miałam.okropny sen ze mój M zmarł :( płakałam wręcz wyłam przez sen (z opowieści M)

U mnie też kiepska noc... zasnęłam o 1 dopiero :/ Ogólnie nie mam problemu ze spaniem, ale raz na jakiś czas mi się taka noc przytrafia jak za dużo myślę ;) Łapie mnie czasem stresik jak to będzie w maju.

Dziewczyny biorę się zaraz za wypisanie tych aptecznych rzeczy na wyprawkowym ;)

reklama
Do góry