Malutka - pisałam to już kiedyś. Moje lekarka mówiła mi, że z każdym tygodniem ciąży w zwyż w organiźmie tworzy się taki stan jak leukocydoza (?), która jest
fizjologiczna i ok. Polega na tym, że w krwi będzie się pojawiało więcej leukocytów niż normy pokazują. To jest normalne im dalej w ciąży jesteśmy. I że jak zobaczę to na badaniu to mam się nie przejmować.
Nie wiem jaka jest Twoja sytuacja i być może przy infekcji jest jeszcze inaczej i jest to sygnał alarmowy, ale wiem, że moja lekarka wie co mówi. Tym bardziej, że jak masz niskie CRP. To CRP sygnalizuje stany zapalne. Choć moja lekarka mówiła, że mierzenie CRP w ciąży zawsze daje wynik podniesiony...
Jeżeli jesteś pod opieką w szpitalu to oni Cię nie wypuszczą jeżeli nie będą mieć pewności, że na pewno wszystko jest ok. I na pewno będzie!

Już bliżej niż dalej
Jak zaczęłam obserwować okresy aktywności mojego dziecka od poniedziałku - tak jak sugerował lekarz, żeby od 26. tygodnia do 28. tygodnia wyczaić w jakich porach rusza się najwięcej i mam wrażenie, że ma tylko jedną taką porę :O Przez cały dzień jak kopnie z 2-3 razy to max (mój mąż mówi, że na pewno kopie, ale że tego nie zauważam), a wieczorem przed położeniem się spać, a po kąpieli lekko ożywa i wtedy to tak jakoś mocniej pokopie - ale mam wrażenie, że w ogóle tak mocno jak kopała w 22 tc, tak kopie teraz w 26 tc, choć czuję ją coraz wyżej. Jest też mała, bo tydzień temu na USG ważyła niecałe 700g, więc może to też dlatego. Jeżeli przez kolejny tydzień dalej tak będzie - to ruchy będę liczyła od 28 tc i to tylko w czasie tej pory aktywności.
Dziś przespałam całą noc! <hurra!> A to tylko dlatego, że ostatnią szklankę wody wypiłam przed 20 (cały dzień pijąc sporo), a poszłam spać koło 23. Oczywiście do tej 23 sikałam chyba z 6 razy....