reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka - wiem, że ze skierowaniem. W piątek idę do mojego lekarza, to musiałabym od niego wydębić.

Maui - wiem, że tak się da. Ale z drugiej strony jak wtedy w styczniu przeczytałam cały internet o cholestazie, to z reguły jeśli coś się zaczynało złego dziać, to najczęściej tak po 36 tygodniu. A niestety nie zawsze człowiek jest w stanie wyłapać, że coś się dzieje, bo to, że nagle wyniki by mi się pogarszały, żadnych objawów nie daje:/ Więc szpital na pewno byłby bezpieczniejszą opcją.

Kaylla na pewno bezpieczniejsza opcja dla Twojego zdrowia psychicznego. No ale może lepiej położyć się tak od 36 tc niż od 34. A jak lekarz twój nie da skierowania?

Malutka466 wit d+k nie jest refundowana. Kupujesz w normalnej cenie, dlatego najlepiej szukać promocji. Ja kupiłam dwa opakowania teraz w superpharm po 11.99 jak były dni life style.
Ktg to na nfz w szpitalu ale właśnie nie wiem jak to jest czy że skierowaniem od lekarza czy jak. Podejście jest różne, podejrzewam, że tak samo w szpitalach. Ja np. w pieszej ciąży nie wiedziałam że powinnam chodzić, bo lekarz nic o tym nie wspominał. To i nie chodziłam. Dobrze, że czułam ruchy młodego to byłam spokojna.
Teraz to musze się lekarza wypytać.

reklama
Ja kupiłam d+k na 2,5 miesiąca za jakieś 16zł w promocji, nie wiem czy dłużej się jeszcze suplementuje czy to już koniec hmmm

Co do spotkania to ja mam wolny czwartek i piątek więc jak się dogadacie na priv to dajcie mi znać jakie są ostateczne ustalenia :)

Malutka Ja mam rozpisane 2 darmowe KTG w SR ale to w 39tc i w dniu porodu więc nie wiem czy dotrwam :D jutro na wizycie spytam jak to wygląda w luxmedzie bo w sumie chyba też powinno tam być KTG hmm

Ostatnia edycja:
Też zamówiłam witaminki na gemini, jutro powinna przyjść paczusia :)
Ogólnie też już chyba mam dosyć przeglądania tych wszystkich stron w necie, a już tym bardziej chodzenia po sklepach..

Kaylla może tak jak dziewczyny wspomniały oczywiście jeszcze skonsultuj to z lekarzem prowadzącym, ale skoro wyniki Ci sie poprawiły i masz cotygodniowe wizyty nawet i co najważniejsze nie pogarsza się to warto poczekać ze spokojem chociaż do tego 36tyg ( tak już niedługo ) i wtedy pomysleć o szpitalu. Ale ja lekarzem nie jestem, z cholestazą doczynienie nie miałam..
Wiadomo w szpitalu jest się pod stałą opieką, ale jeśli chodzi o moje doświadczenie z tymi pobytami to jak sytuacja jest do opanowania to wole być w domku, sądze, że na porodówkę nie bede się spieszyła.

Pyreczki to jak coś ustalicie konkretnego to dajcie znać :)

Link do: GIF wycofuje z obrotu popularny lek na przeziębienie. W butelkach mogą być kawałki szkła! Gdyby któraś ostatnio kupowała Amol to lepiej poczytać.

itucha, jutro mam nadzieję rozpisać resztę zajęć. Z gimnastyki muszę zrezygnować ;/
A powiedz mi ile trwają te zajęcia o 14.00? Godzinę czy dłużej?

Godzinkę, dziś się przedłużyły o jakieś 10 minut ;) więcej jadę w dwie strony niż tam siedzę :D

Co do gimnastyki to ja mam ją w grafiku dokładnie za miesiąc więc też nie wiem jak się będę wtedy czuć :D

Ja dzis 2 zajeciach w SR. Dzis bylo o fazach porodu i metodach lagodzenia bolu. Polozna tez fajnie opowiadala o ochronie krocza i wskazaniach do naciecia- duzo rzeczy obrazowala przykladami. Ciekawie tez mowila o tym co dzieje sie do 2 po tym jak dziecko przyjdzie na swiat. Niektore rzeczy pierwszy raz slyszalam.

Kaylla, zadna z nas nie jest lekarzem i trudno Ci doradzic co wybrac. Pamietam jak sie sama balam cholestazy to czytalam ze w szpitalu klada gdy leki nie dzialaja lub pomagaja w niklym stopniu. U Ciebie dzialaja i moze nie ma potrzeby kladzenia Cie jesli wyniki masz kontrolowane i czeste wizyty u lekarza.
Tez polozenie w szpitalu na patologii na ponad miesiac raczej Ciebie, ktora juz masz nerwy jak postraki - nie uskrzydli... ale w tym wypadku dziecko jest wazniejsze i jesli mialabys sie w domu zamartwiac to moze jednak szpital da Ci to poczucie bezpieczenstwa.
Cholestaza jest wskazaniem do cc tylko wtedy gdy nie da sie jej opanowac lekami - tak slyszalam. Jak jest pod kontrola to nie ma potrzeby.

Ja od 35 tc mam rozpisane wizyty u lekarza prowadzacego co tydzien za kazdym razem z ktg. Polozna na SR mowila ze w ciazy bez powiklan do 40 tc wynik ktg ma aktualnosc 7 dni, a po 40tc ktg powinno byc robione co 3-4 dni.

reklama
Ale ja nie mam wizyt co tydzień. Mam co dwa tygodnie, w dodatku takie zwykłe kontrolne - głównie badanie ginekologiczne i 5 sekundowe USG, żeby sprawdzić, czy serduszko ładnie bije. A ja powinnam przynajmniej mieć sprawdzane przepływy Dopplera raz w tygodniu i ktg też raz w tygodniu, a ani razu mi lekarz nie zlecił.

Do góry