reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

13x13 jak przy chodzi co do kasy, to tylko córka daje dychę , a reszta to chyba ma taki syndrom, że nie tyle nie chce przegrać, co wyjść na głupka, bo najpierw są mądrości , ze wyglądam na „dziewczynka/chłopiec” a potem wątpliwości hehe

Niesia możesz pojechać jeszcze na lepsze USG , ale oni nie ważą, tylko mierzą kości, długości i nie sa nieomylni, bo jak patrzyłam na kwietniówki to 500 gr różnicy było między wagą usg a urodzeniową

reklama
Maur powtorze sie - wozek boski, Zoska w tej furze bedzie robila furore :D :D
No i dzieki, ze mnie oswiecilas, bo zapomnialam o naszym zamknietym watku i pewnie huz nie nadrobie :( ale napewno zaczne zagladac !

Kameleon wozek swietny i fajna kolorystyka tez go i torino bralam pod uwage. Sadze, ze nie bedziesz zalowala:)

Kaylla kochana sadze tak jak dziewczyny, warto jeszcze troszke sie pomeczyczyc, jak z Dzidzia wszystko wporzadku, niech przybiera w brzuszku :) i uwierz mi, ze z moja mama mam dokladnie to samo!
Jak rodzilam syna to nawet zadzwonila do szpitala ( ja nie odbieralam tel, bo mialam dosc jej natrestwa i zadawania durynch pytan ) zeby mnie tak nie meczyli; no i pozniej mialam 'przerabane'.. Ogolnie nadal jej to wypominam, ale ona i tak nic sobie z tego nie robi.. Nie przetlumaczysz..

Ja dzis do poludnia mialam straszny bol na wysokosci mostka. Caly brzuch twardnial i az tam siegal bol. No i w sercubtez mnie kilka razy zakulo. Bardzo sie przestraszylam. Ale obecnie jest juz okey, ale nie wiem czy to taki silny promieniujacy skurcz czy co?!?!?!
Dobrze, ze jutro mam wizyte, jeszcze z usg :D
Dowiem sie jak tam moja Niunia stoi wagowo, ale ja i tak az tak duzej wagi do tego nie przywiazuje.
Takze Niesia jak lekarz nie widzi nic niepokojacego to tez sie nie martw na zapas :)

Ewelina a ty w końcu na jaki wózek się zdecydowałaś?

Maui a to ciekawe, że dzieci nie znają płci :) ale podejrzewam, ze wtedy tajemnicy byś nie utrzymała :D

GosiaLew

no nie znaja, bo miały sprzeczne zamówienia, wzajemną krytykę co do imion i ucięłam to- nie ma nic, zero informacji, babcia próbowała wywiad robić w kolorze ciuchów ale poległa też :cool2:mam chłopca i dziewczynkę, więc można sobie robić niespodziankę:biggrin2:

GosiaLew

no nie znaja, bo miały sprzeczne zamówienia, wzajemną krytykę co do imion i ucięłam to- nie ma nic, zero informacji, babcia próbowała wywiad robić w kolorze ciuchów ale poległa też :cool2:mam chłopca i dziewczynkę, więc można sobie robić niespodziankę:biggrin2:
wiecie tylko Wy, ja , mąż i lekarz

Hej dziewczyny jutro jadę na badanie krwi i moczu a we wtorek mam lekarza i tez się zastanawiam ile przybrał bo w 33t ważył około 1500 wiec bardzo mało :( mam nadzieje ze teraz ma przynajmniej 2300 dlatego też sadze ze przenoszę bo nie chciałam bym urodzić malucha który by nie miał nawet 3 kg chyba że lekarz się pomylił i z waga się ciulnol zobaczymy we wtorek. Córkę urodziłam z waga 3790 dlatego teraz to mnie przeraża ale staram się tak nie myśleć i zobaczę teraz co lekarz powie jak będzie warzyl malucha.
Siedzę w wannie i odpoczywam ale jestem dziś jakąś zmęczona :( spać mi się chce chyba dziś wcześniej się położe ale pewnie i tak nie będę umiała usnac :/
spokojnego wieczorku :)

A ja znowu pod ktg, już trzecim dzisiaj. Nudne to jest:p

Maui - ty już kupowalas ta szczepionke dla dziecka? Przechowujesz ja normalnie w lodówce w domu?

Niesia, ja tez mam miec Malutka z wymiarow.
Ja bym na Twoim miejscu dla swietego spokoju poszla to skonsultowac, bo ta roznica na brzuszku wydaje sie na granicy normy. USG ma granice bledu i na wage nie ma co patrzec, ale to co powtarza moja lekarka ;"Jezeli jest proporcjonalny przyrost to wszystko jest w porzadku".
Ty piszesz ze u Ciebie jest roznica na brzuszku. Lepiej to sprawdzic.

Jesteśmy na warsztatach bezpieczny maluch i doszliśmy do wniosku, że kupimy fotelik nowy. Ten z zestawu do wózka to ma montaż tragiczny i jest ciężki. Także wydatek ale bezpieczeństwo synka najważniejsze :)

reklama
Maui - wózek nie w moim stylu ale kolor jest boski! :)
sama bym się też na taki zdecydowała, ale planujemy dwójkę dzieciaczków więc musieliśmy na neutralny postawić.

Ależ konspiracja, miło że jesteśmy w gronie wtajemniczonych :D uważaj żeby dzieci nie dołączyły do forum żeby dowiedzieć się o płci maleństwa :p hehe

kaylla
- przynajmniej wiesz że jest dobrze :) - nie marudź :p

mój lekarz prowadzący to ostatnie usg robił mi w styczniu, gdyby nie badania prenatalne to nic bym nie wiedziała..
liczę, że na kolejnej wizycie 20ego będzie łaskaw zrobić bo to będzie już 35+3 a chociaż orientacyjnie chciałabym wiedzieć jakie malutka ma wymiary i czy faktycznie jest długa bo czuję ją dosłownie wszędzie.

kolejny sukces panele kupione, trzymajcie kciuki żeby do niedzieli udało nam się skończyć pokoik małej. :)

Do góry