reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

heloo n ie odpisze kazdej z osobna bo zbytnio czasu nie mam;/
Gratuluje pieknych betek ja juz chyba nie pojde bo zaczeli robic dach wiec musze teraz gotowac do robotnikow < z rodziny> do tego dziec i milion innych spraw zwiazanych z budowa... zrobilam test sikany dzis termin spodziewanej @ krecha mocna i gruba wiec przyrost hcg jest :tak:
Lena no dobre wiesci od lekarza;-)
pozdrawiam was bede wieczorkiem;-)

reklama
Lena- Na początku było ok. Tylko późnej wieczna zgaga, obrzęki i okropne samopoczucie. I strasznie mi sie ciągło:wściekła/y: Mam madzieje ze tym razem bedzie inaczej.

Jesli chodzi o żyganko to w poprzedniej ciązy wogóle mdłości nie miałam. Teraz tez jest ok, nie żygam ale od czasu mnie zamdli ale w ciągu dnia, z rana nic. A najgorzej jak jade samochodem to wtedy mega mdłości.

Lena ciesze sie ale nerwow co nie miara jestem tak wqr*** ze masakra :(
Tesc zapytal meza ktory jest w rpacy czy z naszych pieniedzy moze kupic piwo< nie toleruje pijanstwa na budowie bo odpowiadamy za robotnikow> on ok mowie dobra ale z umiarem okazuje sie nie bede pisac szczegolow ze kur** kupil flache i za reszte piw za nasze pieniadze ktore trzeba teraz oszczedzac beczec mi sie chce niech se pija za swoje i jeszcze myslal ze to ukryje przede mna, a tesciowa ma pretensje do mnie ze ma za wysokie rachunki gdzie my placimy za polowe no do lba dzis dostane ;(

saga, ja w ogóle pijaństwa nie toleruję :-p nie mówię, że nie pijam alkoholu (tzn teraz nie pijam) , ale wszystko z umiarem, a nie żeby się ściorać... a na budowie to już w ogóle, gdzie oni mózg mają. Przecież po alkoholu to opóźniony refleks jest i człowiek już nie jest taki kontaktowy i łatwiej o wypadek :baffled: chyba bym awanturę im zrobiła :angry:

Cześć dziewczyny :)
Ja tak powoli, jeszcze nieśmiało, ale chyba do Was dołączę. Okres powinnam dostać 23.08 a tu ani widu, ani słychu.
Nawet boję się test zrobić, z obawy, że to jednak nie ciąża. Już się zaczęłam głaskać po brzuchu i oswajać z tą myślą.
Objawy jako takie mam, ale nie wiem czy się nie nakręcam. Kazałam mężowi kupić test i jutro rano zrobię. Ewentualna wizyta u lekarza dopiero po 14 września, jak będę w Polsce.

Lena ciesze sie ale nerwow co nie miara jestem tak wqr*** ze masakra :(
Tesc zapytal meza ktory jest w rpacy czy z naszych pieniedzy moze kupic piwo< nie toleruje pijanstwa na budowie bo odpowiadamy za robotnikow> on ok mowie dobra ale z umiarem okazuje sie nie bede pisac szczegolow ze kur** kupil flache i za reszte piw za nasze pieniadze ktore trzeba teraz oszczedzac beczec mi sie chce niech se pija za swoje i jeszcze myslal ze to ukryje przede mna, a tesciowa ma pretensje do mnie ze ma za wysokie rachunki gdzie my placimy za polowe no do lba dzis dostane ;(

A to mieszkacie z Tesciami?- jesli tak to wspolczuje - ja sie od tego wykrecilam i sie bardzo ciesze...

Co do tej sytuacji to faktycznie przerabane..
u Mojego M w rodzinie to na imrezie ciezko kgos trzezwego znalezc - chyba najmniej jeszcze Moj M pije ale reszta masakra- ja sama bardzo rzadko pijam cokolwiek ., poza tym mialam kiedys faceta, ktory mnie strasznie oszukiwal i alkohol tez robil swoje i kiedys po pijaku mnie poszarpal i nigdy wiecej niech chcialam miec takeij sytuacji by sie uzerac z pijakami..

saga rozumiem Twoj bol. Tez pijanstwa nie cierpie. Ale tacy sa wlasnie faceci.. przy robocie wodeczka musi sie lac, bo zawsze trzeba cos opic :/ Tez bym sie wkurzyla.
Trinaesi trzymam kciuki zeby to byla ciaza :) daj znac jutro jak wynik testu :)

A ja sobie w pracy siedze i popijam cole:tak:
Nie wiem jak wam, ale mi od wczoraj caly czas chce sie pic:baffled:

sagaa - oj serdecznie współczuje. Ja tez tego nie toleruje ale niestety teraz przeważnie sie to zdarza. Ciężko znalejsc dobrą i solidną firmę. Hm jeszcze za wasze pieniądze? Nie do przyjęcia!! Ale tutaj widze tez troche winy Twojego teścia. Przede wszystkim to wy powinniscie postawić ultimatum ze pijaństwa w ciągu prac nie ma! Ale wiem ze jesli teście się wtrącają to nie jest takie łatwe. Przede wszystkim staraj sie nie denerwować!
Trinaesi- witaj serdecznie. Daj znać jak teścik:-)
Lena- podobno cola w ciąży nie zalecana, ale zakazane lepiej smakuje :p Mi też sie chce pić, nawet w ciągu nocy sie budze i musze załyczyć :-D

reklama
Oczywiście dam znać. Choć już się boję. Najchętniej zrobiłabym od razu, ale wiem że poranny mocz najlepszy ;)
No właśnie co pić w ciąży? Kawę odstawiłyście kompletnie. Co z herbatą? Ja zazwyczaj pijam owocówki, ale gdzieś czytałam, żeby unikać herbat z hibiskusem, a ten występuje w prawie każdej owocówce :/ Soki pomarańczowe nie zaszkodzą?

Do góry