reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

Witam mamuski :)
My mieszkamy w domku, ponad 70m2, salon, dwa pokoje, duza kuchnia, lazienka i 2 korytarze, w zupelnosci wystarcza:)
Co do witamin to biore PRENATAL CLASSIC i lekarz nie kazal brac dodatkowo kwasu foliowego, bo wystarczajaca ilosc jest w tych witaminach... wiec nie bierzcie wiecej niz trzeba :)
jak sie dzis czujecie??? mnie glowa pobolewa i zmeczona dziwnie jestem.. milego wieczorku ;-)
Natuszka na chorobowym dostaniesz tyle ile masz na umowie, ja tez poszlam na taka sama syt i bede miala 1600 na umowie na reke, wiec tyle dostane na chorobowym, a na macierzynskim, pierwsze pol roku 100% platne pozniej kolejne pol ponoc 80%, ale zawszce cos nic nie miec nic.. a troche duzy masz ten zus, bo ja bede placic ok 500 za miesiac..

Ostatnia edycja:
reklama
moja znajoma tak miala jak mowisz, ale powiedziala mi ze tylko dlatego iz wczesniej mial byc macierzynski tylko pol roku a pozniej zalapala sie na roczny i musieli jej wyrownac, ale ja sie tam nie znam, wiem tyle ile mi tylko powiedziala, a nadal pobiera macierzynskie..

madziulek20 - księgowa w firmie mojego M nam tak poleciła, bo ja nie pracuje i nie miałabym żadnych pieniędzy, a tak to w listopadzie i grudniu ma mnie mąM ubezpieczyć na najwyższym zus-ie 1000 zł, żeby od nowego roku po wczesniejszym wysłaniu l4 do zusu, miec to 1500, 1600, jakoś tak i to przez dwa lata. Potem już od stycznia M płaci za mnie i za siebie ubezpieczenie 330zł. bo dwa lata od początku założenia firmy jest ten najniższy zus. :)

M się na tym lepiej zna, ale ja to tak zrozumiałam.
;-)

wiec moim zdaniem strasznie duzo, ten tysiac zusu przez te dwa mies, ja mam zusu ok 500 zl i bede dostawac 1600, ale moze jeden pracownik placi wiecej niz ktos to ma ok 50 pracownikow.. nie znam sie ale gadalam z moja ksiegowa i tyle mi tego wyjdzie..

Prasowala chyba 3h takie zaleglosci sobie zrobilam. Teraz relax przed tv i serialami:) Zostalo jeszcze ogarnac kuchnie i zjesc kolacyjke:). Tesciow mam super, jak drugich rodzicow, widzimy sie czesto a i tak codziennie rozmawiamy przez telefon. Lepiej trafic nie moglam:)
co do macierzynskiego to bede miala lzej bo moj M. pracuje w domu i generalnie to on ogarnia posilki wiec mam ogromna pomoc w nim:)

reklama
Do góry