reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majówki 2014

reklama
dziewczyny u mnie tez praktycznie zero mdłości. Tak w poprzedniej ciązy tak i teraz. Mówią ze jak są mdłości to ciąza przebiega prawidłowo ale jak ich nie ma to napewno tez! Poprzednia ciąża przebiegała prawidłowo (oprócz plamień) i syn sie urodził silny i zdrowy:tak: Tak ze spokojnie :)

W poprzedniej ciązy odrzuciło mnie od ziemniaków które uwielbiam i w tej ciązy bym jadła cały czas:tak:
Hm a w tej ciązy jakos szczególnie mnie jeszcze od niczego nie odrzuciło. Zobaczymy jak bedzie dalej :confused:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
mam nadzieję, że zawitam na tym forum na długo, ponieważ we wtorek zobaczyłam dwie piękne kreseczki na teście :happy2:
Według kalkulatora termin wychodzi mi na 31 maja, więc załapię się na majóweczki 2014.
Wizytę u lekarza mam na 2.10 i mam nadzieję, że zobaczę zdrową małą fasolkę.

Z tymi mdłościami to po prostu każda ciąża jest inna i jak ktoś nie ma mdłości to jeszcze nie oznacza, że coś złego się dzieje. :) Spokojnie, cieszmy się, że nas to omija :)
Moja szwagierka jest w ciaży z czwartym dzieckiem i to jest pierwsza ciąża kiedy ma mdlości, hehe, nawet się pytała lekarza, czy wszystko jest w porządku, bo w poprzednich ciążach tak nie miała.

Asku a może golabki?

U mnie raczej mdłości brak, wymiotow na pewno, ale odrzuciło mnie od ryb i mięsa... Smierdza jak zepsute i nawet w pielmieniach mięso musiałam wypluwac bo mi sie cofalo... Za to za ogórki kiszone, salatke z pomidorów i jajka mogłabym zabić ;-)

Agatka91 witamy serdecznie! :-*

Ewelinka jak możesz zmien mój tp na 2 maja ;-)

Martuska wypisalam sie z wizyty na 2.10 bo zmieniam gina, i moje najbliższe wizyty to 8.10 u prof i wizyta u mojego nowego gin 21.10 na badania prenatalne...

Ostatnia edycja:
co do L4 w ciazy i placenia na macierzynskim to zus wylicza srednia z ostatnich 12 miesiecy i taka kwote wyplaca - nie taka jaka jest na umowie :)

co do L4 w ciazy i placenia na macierzynskim to zus wylicza srednia z ostatnich 12 miesiecy i taka kwote wyplaca - nie taka jaka jest na umowie :)

Chyba ze pracujesz na pół etatu, potem dostajesz nowa umowę na cały etat i przepracujesz pełny miesiąc. Wtedy chorobowe zus płaci takie jaką mialas pensje w tym miesiącu na cały etat, nie wyliczając średniej z całego roku... ;-)

reklama
Ptysia a co w przypadku jak wczseniej nie pracowalas i np w ciazy przepracowalas miesiac, dwa moze trzy to co wtedy? skad wezma srednia?? chyba wylicza na podstawie tej umowy,ktora mialas teraz mimo ,ze nie byl to przepracowany rok?? hm? czy zle mysle?

Do góry