reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

reklama
Wpadam zobaczyć co tam naprodukowałyście :)
Ja dopiero teraz mam chwilę relaksu. Pół dnia ogarniałam dom i robiłam małe przemeblowanie w sypialni :)
Naszło mnie na zupę kalafiarową i koniecznie musiałam zrobić :D
Zaraz zabieram się jeszcze za robienie sałatki ryżowej, bo też już dawno nie jadłam :)

Mia30 co do wymiotów to powiem Ci, że jak byłam w ciąży z synkiem to u mnie się rozkręciły w 4 miesiącu i tak ciągły się do 6 więc myśle, że nie ma reguły :)

mi_lva ciekawa zabawka :D

gwiazdeczka mi też Gotowe na wszystko chyba nigdy się nie znudzą :D Co jakiś czas wracam do nich i oglądam od pierwszego sezonu :) Uwielbiam ten serial. Można się przy nim pośmiać i połakać :)

AnKa mnie cały czas bolą plecy od jakiegoś miesiąca :( Co do apetytu to dobrze, że nam dopisuje :D Ja też chodzę cały czas głodna.. Dla odmiany jak byłam w ciąży z synkiem to nie mogłam patrzeć na jedzenie :/

Makao u mnie też płacz na porządku dziennym :D Przy wszystkim się rozczulam. Zazdroszczę, że możesz już kupywać sukienesie, bo wiesz kogo nosisz w brzuszku :) Ja też bym z chęcią przeszła się już po Tesco i wybrała coś dla synka albo córci tylko w tym problem, że nie wiem kto tam u mnie mieszka :D

Pampuszek ja jak mówiłam moim rodzicom to nadmieniłam, że mam dla nich niespodziankę i podsunęłam im zdjęcie z usg :D

Szuszunia zazdroszczę Ci tych kopniaczków. Ja czuję je bardzo sporadycznie i muszę się dobrze wsłuchać.

Z kanalowym nie ma zartow, jak ma cos byc nie tak, to chyba lepiej poczekac i zrobic zdjecie zeby sie upewnic ze nic w srodku nie zostalo. Lepiej tak niz pozniej od nowa wiercic. A zdjec rtg w ciazy robic nie mozna?
no jasne, ze wyjścia nie ma i lepiej poczekać az bedzie mozna robić zdjecie rtg.
zgadzam sie z przedmówczyniami (kasiait), ze u dentysty to stres, nerwy i bakterie, ale gdyby nie ból zęba (a raczej tkliwośc przy jedzeniu ) to bym odpuściła, bo przecież regularnie chadzam kontrolowac stan. W lipcu nawet byłam z tym zębem, robili mi właśnie wtedy prześwietlenie, nic nie wykazało. moje zęby psują się przy dziasłach, więc całe trzeba rozwiercić, zeby sprawdzić. Teraz rozwiercił i podjął decyzję o kanałowym. Czeka mnie jeszcze druga szóstak, z drugiej strony w poniedziałek. powiem wam, ze tak mnie wczoraj wieczorem bolała cała strona (ta robiona) że naprawdę myślałam, ze zwariuję. oprócz infekcji zęba, chyba doszlo jakieś zapalenie w jamie ustnej i gardle, bo faszeruję sie od wczoraj wit C. czosnkiem i cytryną z miodem i juz dużo lepiej.

annad współczuje. ja też mialam 2 prenatalne. jedno z polecenia od kolezanki, wiedziałam, że to super lekarz z super sprzetem. drugie u mojego gina. Zapłaciłam tyle samo, a nieporównywalne badania niestety:no:

zosiasamosia ja niestety kupiłam używane spodnie ciążowe na allegro i jedne za małe, drugie za duze

kasiek u mnie też nie ma zwyczaju babyshower, ale kazdy przychodzi do Maleństwa z prezentem. Tyle, ze jest to forma indywidualnych odwiedzin, nie przyjęcia

gratuluje udanych wizyt u gina Lena i mi lva

Lena dla mnie Gotowe... też kultowy serial

o to może u mojego ogonek przekształci się w cipuszkę;-) myślę że na święta już będe wiedziała i zaczne kupować konkretne ubranka:-)

Z tego co czytałam ogonek u dziewczynek zanika do 11tyg. czasem później, a później to nie chcą te małe bąble pokazać co mają między nogami. Moja kumpela do dnia porodu wiedziala tylko że opcja jest 50 na 50 :-)

Hej dziewczęta :-)

Nawet nie mam siły Was tu nadrabiać ... właśnie wróciłam z całego dnia wykładów. Padam na twarz. To jest męczarnia. Dobrze, że jeszcze tylko został rok.

Całuję Was, odezwę się pewnie w poniedziałek, bo jutro powtórka z rozrywki :-(

Oświadczam, że od tygodnia nie miałam mdłości lub/i wymiotów :tak: Po 7 tygodniach mdłości, jak u Ciebie, od rana do wieczora, mam spokój :-D
Niestety, apetyt mam i ja... Jakoś nie mogę zapanować nad głodem :baffled: Ostatnio było +4 kg, kolejne ważenie we wtorek i już się boję!

A mi się trafił gin - gaduła :-) Opowiada, tłumaczy. Wiem już nawet, że ma 13-letnią córkę, siostrę, niedawno stracił kocura... Wizyty trwają ZA długo :rofl2:

U mnie te wymioty tez trwaly dosyc dlugo jakos ok 8-9 tyg... ale teraz problem z apetytem, nawet czujac sie najedzona chodze i patrze co by tu skubnac.
Ja sie na razie ostatnio nie wazylam, boje sie hehe :D A Ty w ktorym tygodniu jestes ???
Moj gin jest bardzo fajny, tez rozgadany :)

U mnie dzis byl pyszny obiadek - roladki wolowe w srodku z ogorkiem, cebulka i papryka, ziemniaczki i surowka z kiszonej kapusty, ale pojadlam mniam mniam

• biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

U mnie byla zupa grochowa i kawalek kurczaka z warzywkami. Mamusia zaprosila, wyreczajac mnie z obowiazku :). Pozatym czuje sie lepiej, nie zapeszac. Gotowe na Wszytko ogladam jak tylko mi sie zaczyna nudzic, zawsze poprawiaja mi nastroj. Ide sie wykapac i do spania. Dobranoc dziewczyny, milych snow :)

Odnośnie płci dziecka... mimo tego że sama czuję że będę miała synka i tak powiedział lekarz to wszyscy mi mówią że będzie dzieczynka... nie wiem o co im chodzi... każdy mówi że jeszcze się wszystko może zmienić... w tym artykule jest zdjęcie narządów rodnych naszych maleństw i powiem Wam że nie pomylić się to trzeba naprawde dobrze się na tym znać. Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl

Ja tam i tak wiem że będzie Michałek :tak: i mam taką nadzieje że już się to nie zmieni

reklama
kurczaczek ale Ci fajnie ja to siedzę w domku ciągle nie mam ochoty na żadne wyjścia bez mojego M.
ja na obiad zrobiłam piers pieczoną, surówke z marchewki i ryż na więcej larytasów sobie pozwolić nie mogę niestety:-(

dziś się ruszyłam w końcu i zrobiłam maseczke ze spiruliny i henne na brwi normlanie szok w końcu jakieś poczynania urodowe:-D

Powiem Wam, że przed samym wyjściem nie miałam ochoty nigdzie iść. Ale jak już na miejscu byliśmy z M i impreza się rozkręciła to nie żałowałam ;-).

a ja właśnie obejrzałam na tlc "In Vitro" i się popłakałam przy bijącym serduszku:DDDDD a wczoraj się w tesco popłakałam przy ubrankach dziecięcych. i jak kupiliśmy sukieneczki też:))) taka płaksa ze mnie.

a plecy tak mnie potwornie bolą, że szok:/

An_Ka na pewno to ciążowy ból:pPP

Ja dzisiaj oglądałam i też łezka się zakręciła ;-)

Odnośnie płci dziecka... mimo tego że sama czuję że będę miała synka i tak powiedział lekarz to wszyscy mi mówią że będzie dzieczynka... nie wiem o co im chodzi... każdy mówi że jeszcze się wszystko może zmienić... w tym artykule jest zdjęcie narządów rodnych naszych maleństw i powiem Wam że nie pomylić się to trzeba naprawde dobrze się na tym znać. Chłopiec czy dziewczynka? - Strefa kobiety.pl

Ja tam i tak wiem że będzie Michałek :tak: i mam taką nadzieje że już się to nie zmieni

Fajny artykuł, mi lekarz też mówił, że w 12 tyg narządy są tak podobne że nie będzie zgadywał. Z córcią powiedzieli nam chyba w 17 tc i teraz też koło 18 chcemy iść i podejrzeć kto tam mieszka ;-)

Ja już w łóżeczku i trzeba iść spać ;-)

Dobranoc

Do góry