reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

My jeszcze nie kupowaliśmy żadnej karuzeli. Też poczekamy aż się maluszek urodzi i zobaczymy co dostanie w prezentach. Moja mama była już skłonna kupić jakąś, ale później wyjechała na urlop i po powrocie dowiedziałam się, że ma już jakąs niespodziankę dla wnuka/wnuczki, ale dostanie ją po narodzinach :-D. Więc wolę teraz nie ryzykować, bo a nóż będą dwie :baffled: A z zabawek ja kupiłam tylko jednego gryzaczka, a szkrabek dostał już od mojego wujka komplet grzechotek (bo nie będę się z nim widzieć tak szybko - mieszka dość daleko od nas), a od Maćka bratowej dostał pluszową kaczkę, która kwacze :-D Więc na razie nic więcej nie kupujemy :laugh2:

reklama
Karlam fajne te pieluszki, cena też za 3 pieluszki 144zł:szok:...ale chciałabym takie...tylko ile takich trzeba by kupić:szok:

ja przeczytalam o nich w podreczniku ze szkoly rodzenia i tam napisali ze taka pielucha wystarcza na 200 pran czyli na okolo 2,5 roku uzywania, wiec jakby to sobie tak przeliczyc to wcale taki drogi interes to nie jest :-)

Karlam,to sa tego samego typu co wam wczesniej pokazywalam i jak jestescie zainteresowane i ma wam kto uszyc to sluze adresami website'ow z wykrojami za darmo... jak i rada jak je "ulepszyc"... co do jednego rozmiaru od urodzenia do dwulatka,to bym sie zastanowila,bo jak dla mnie to zbyt duza roznica... pieluchy te mozna szyc ze starych recznikow,t-shirt'ow i flaneli... jest na prawde wiele rodzajow i wcale nie musza byc drogie... bardzo je polecam ...

Karlam,to sa tego samego typu co wam wczesniej pokazywalam i jak jestescie zainteresowane i ma wam kto uszyc to sluze adresami website'ow z wykrojami za darmo... jak i rada jak je "ulepszyc"... co do jednego rozmiaru od urodzenia do dwulatka,to bym sie zastanowila,bo jak dla mnie to zbyt duza roznica... pieluchy te mozna szyc ze starych recznikow,t-shirt'ow i flaneli... jest na prawde wiele rodzajow i wcale nie musza byc drogie... bardzo je polecam ...

Ja trochę szyję więc poproszę o te namiary na wykroje.:-)

Dziś wszystko wygotowałam i wyprałam ręcznie ostatnia część ciuszków.
A szczoteczka do włosków z naturalnego koziego włosia została sparzona wrzątkiem i wysuszona suszarką, jak sobie zyczyli w Canpolu. I wiecie co, ona jest chyba zrobiona z koziej dupki, bo strasznie cuchnie :baffled: Moja Nuka ją nawet obszczekała :-) a jak :laugh2:

Zajrzałam dzis do osiedlowego lumpka i byla promocja - wszystko po 1 zł. Kupilam znowu 13 rzeczy :-D i wiecie co - moja córka zanim sie jeszcze urodzi bedzie miała więcej par dżinsów niz ja przez cale dotychczasowe zycie ;-)

Stanowczo wszystkie lumpki powinni przede mną zamknąć (a mam ich na osiedlu 4), bo jeszcze chwila i nic nie bedzie sie miescic nawet w nowej szafie :-D

reklama
Do góry