reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Ojejku ale zakupy piekne zrobiliłyście :) ja mam jeszcze pokoik do przygotowania i w styczniu chyba zakupy ubranek zaczne..jakas blokade mam i nie chce zapeszac narazie.

A co do otulaczy to ja chyba tez kupie taki spiwrek do spania i moze rożek, bardziej juz do noszenia :) Takie ciasne mnie nie przekonują.

reklama
L-oka to się wymienimy bo ja teraz kupuje ubranka a pokoik zaczniemy po nowym roku :p przeraża mnie tylko co zrobimy z rzeczami z tego pokoju bo wszystko trzeba usunąć i zrobić pokoik malutkiej

Auliya hehe po mnie pewnie też się zaczną rodzic kolejne maluchy i ja będę puszczała ciuszki w obieg :p

L-oka to się wymienimy bo ja teraz kupuje ubranka a pokoik zaczniemy po nowym roku :p przeraża mnie tylko co zrobimy z rzeczami z tego pokoju bo wszystko trzeba usunąć i zrobić pokoik malutkiej

Auliya hehe po mnie pewnie też się zaczną rodzic kolejne maluchy i ja będę puszczała ciuszki w obieg :p
My jak się Mak surodził straciliśmy warsztat, suszarnię i graciarnie w jednym... póki co maluch jest jeden a jego rzeczy zajmują tyle miejsca co naszej dwójki... a ja naprawdę nie powinnam narzekać na brak metrów :(
czytam o tych pieluszkach wielorazowych i coraz bardziej jestem na tak :)
trzeba by pomyśleć, przeliczyć prąd i wodę bo pampersy są prawie dwa razy droższe niż 5 lat temu a te jednorazowe prawie nie zdrożały jeśli dobrze pamiętam.

Tak apropo... Pieluszki wielorazowe Bobolider ECO Polandia - przetesuj - BabyBoom

tylko maluch w domu potrzebny już bo test do 19.12 ale może znacie chętne do testów :)

Ostatnia edycja:
L-oka spokojnie nie jesteś sama bo ja też mam tą blokadę że zapeszę:) Nawet kiedys juz pisalam ze najchetniej zakupy robilabym dopiero po porodzie... no ale to nie jest mozliwe wiec zaczynam po Nowym Roku:) . Na razie mam tylko kilka ubranek po mnie i bracie bo mialam na strychu:)

dagmar ja im więcej o nich czytam tym bardziej się przekonuje, dzidzia szybciej wskakuje na nocnik bo nie ma ciagle sucho jak w pampersie, sa naturalne wiec sie nei poodparza pupa, do tego ekologiczne :)

auliya z tego co czytałam to są właśnie dużo tańsze, kupujesz komplet na cały okres pieluchowania i potem możesz wykorzystac przy kolejnym dziecku no i wydajesz jakiś tysiąc-tysiąc pięćset zł a na pieluchy jednorazowe znacznie więcej jak się podliczy..a pranie i tak się chyba robi często przy maluchu. jak to w praktyce wygląda dopiero się dowiem :p

Ja jestem zbyt wygodna i delikutaśna żeby się w wielorazowych pieluchach grzebać ;-) a poza tym znam kilka przypadków że kilka stów poszło na wypasione zestawy, a dziecko ani razu na dupce nie miało.
Więc nawet nie nastawiam się na inną opcję niż jednorazówki.

L-oka, Kroczek ja na razie też nie szaleję z zakupami, kupiłam na razie kilka par body i pajacyka. A tak to jeszcze poczekam. Myślę, że tak od stycznia się rozkręcę.

Ja jakiś czas używałam tetrówek przy córci i teraz wiem, że żadna siła mnie nie zmusi do prania pieluch ;-) Wiem, że wielorazówki to zupełnie coś innego, ale prać trzeba. Jak dla mnie tylko pampersy.

reklama
Edysiek na tetrowe bym się nie porwała :p ale te to zupełnie inna bajka. wyjmujesz wkład, kupka do toalety, jak zasiusiane to od razu do specjalnej torebki i wieczorem wrzucasz do pralki :)

L-oka one są polecane gdy dziecko ma ok 3-4 kg to na poczatku pewnie też będę musiała w jednorazówki bo wszystko bokami poleci inaczej :p

Do góry