reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mały wzrost CRL

Rogata1298

Fanka BB :)
Hej mam pytanie.
26.02 byłam na usg i CRL wynosiło 2,19 cm co odpowiadało 8w5d
03.03 byłam prywatnie u lekarza który będzie prowadzić ciąże i CRL wynosiło 2,37 co odpowiada 9w1d
Czy ta roznica może wynikać ze sprzętu? Gdy powiedziałam mojej lekarce o tym powiedziała ze wiek ciąży określimy na prenatalnych bo teraz dzidzia mogła się ruszyć i istnieje możliwa pomyłka. Jej tłumaczenie nie przekonało mnie do końca. Czy iść jeszcze raz do poprzedniego lekarza żeby zrobił usg na tym samym sprzęcie co poprzednio i zapytać o te wątpliwości co do wzrostu zarodka?

reklama
Nie porównuje się pomiarów wykonanych przez różnych lekarzy na różnych sprzętach 🤷‍♀️
Lekarka powiedziała Ci prawdę. A wogóle dlaczego poszłaś do innego lekarza?

Nie porównuje się pomiarów wykonanych przez różnych lekarzy na różnych sprzętach 🤷‍♀️
Lekarka powiedziała Ci prawdę. A wogóle dlaczego poszłaś do innego lekarza?
Mam pakiet medyczny w medicover i zanim dostałam się do swojego lekarza prywatnie musiałam iść szybciej ze względu na leki.

Też jestem takiego samego zdania. Nie ma co porównywać badań przeprowadzonych przez różnych lekarzy na różnych aparatach USG. Jeżeli lekarz wykonujący drugie USG nie widział, żadnych nieprawidłowości to nie ma niepokoju do obaw.

Do góry