reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar :-D:-D Relax nie poród;-):-D:-D:-D

Z laktatorem zależy ile odciągasz. U mnie sprawdził się i ręczny i elektryczny medela - elektryczny jak chodzilam do pracy i codziennie kilka razy odciagalam. Ręcznym odciągałam 150 ml w 10 min bez problemu wcześniej, tylko że sporadycznie to ok, ale więcej niż raz dziennie to się nie chce ręcznym ;-):tak:

reklama
sugar co do tych laktatorów to ja jako mama tylko laktatorowa od 4 miesiąca / mała nie chciała dłużej cyca a poza tym się krztusiła nie zmuszałam tylko odciągałam i dawałam z butli / mogę powiedzieć że medeli elektryczny jest ok, dobrze ciągnie,i jest mało mycia w przeciwieństwie do Aventu, tylko że ja mam obecie drugą medelę pierwszą zajeździłam po pół roku i akurat gwarancja się skończyła, potem kupiłam Aventu elektryczny i jak zobaczyłam jaki to kombajn to oddałam i wymieniłam znowu na medelę obecnie zaczyna się 6 miesiąc użytkowania sprzętu i znowu zaczyna szwankować , ale przy takiej skali odciągania mleka to chyba trzeba uznać za normalne choć oczywiście nie powinno się nic dziać. Mam nadzieję że jeszcze miesiąc wytrzyma, bo zaczynam kończyć to odciąganie i przechodzę na sztuczne.
Jednym słowem polecam, choć medela do najcichszych to chyba nie należy.
A jeżeli chodzi o zachowanie czystości sprzętu i butelek to używam tych tabletek mylton -chyba tak się pisze, i jestem zadowolona, gotowanie mnie dobijało.
Jeszcze raz gratulacje córci.

u nas Avent tez nie sprawdzil sie.do bani ogolnie ten laktator. zaczelam sciagac recznym i extra schodzilo.reszte maly spijal i nie szukalam innego.ale na przyszlosc dobrze wiedziec

Byliśmy z mężem na miescie, kupilismy buty zimowe. Zadowolona jestem.
Mały w tej chwili rozrabia z tatusiem, a ja mam chwile dla siebie.. zerkam tez jednym okiem na moj serial kofany mode na sukces:cool2:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS DZIECIACZKI Z OKAZJI UKOŃCZENIA 11 MIESIĘCY! :-)

reklama
halo halo
mam koszmarne zaległości :szok:
przez tydzień byłam pozbawiona netu , bo modem mi padł , nie wiem kiedy nadrobie
na szczęście o najważniejszej sprawie dowiedziałam się od razu :
Sugar moje gratulacje !!!

Całą resztę ciepło pozdrawiam !
Buzi ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry