• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie :)

Zuzanka, dziekuje, wlasnie tez rozwazam Natibaby, bardzo ladne sa i cenowo tez wypadaja najlepiej.

Madzik gratuluje dobrej nocy! :)
Ja wlasnie wczoraj sie smialam ze od mikolaja w tym roku najbardziej bym chciala 8h nieprzerywanego snu ;)

U Was tez tak dzieciaki ciezko zasypiaja w ciagu dnia? U nas od paru dni dramat, tylko w wozku sie daje ululac, a spanie 2h na tarasie przy temperaturach w okolicach zera jakos mnie nie przekonuje. Na szczescie dzis wpadlam na pomysl sprobowania appki z bialym dzwiekiem z ktorej korzystalismy w okresie noworodkowym i odpukac, zasnal na piersi w towarzystwie szumu morza ;)

U nas noc marzenie i to juz druga z koleji. Spal od 20 do 2ej bez pobudki, potem do 8:30 z dwoma :) Niestety mi znowu dokuczal zoladek wiec jak na zlosc mimo sprzyjajcych okolicznosci spalam slabo.

Tesciowa i szwagierka planuja dzis jakies gigantyczne pieczenie ciastek adwentowych, serio gigantyczne bo chca upiek ok 1,500 szt, roznych rodzajow wiec pewnie padne wieczorem trupem bo licza ze sie w ta akcje wlacze. A ja naiwna myslalam ze mi troche przy malym pomoga, ale niestety wczoraj ich nie bylo od rana do 19ej, a dzis ta piekarnia i o tyle z pomocy. Moj S mocno na nie o to wkurzony bo nie dosc, ze sam do nocy musi siedziec na skoczni to jeszcze sie denerwuje mna i tym jak sobie sama daje rade.

reklama
Może faktycznie te jedynki to tylko na początku tak wyglądają, choć Emma ma po kim odziedziczyć przerwę.
U nas dziś piękna pogoda. Poszłam z małą i psem rano na długi spacer. Potem na miasto, prezent dla przyjaciół na gwiazdkę kupiony, kupiłam też Emmie piżamki takie już normalne spodenki + bluzki, bo ubieranie jej po kąpieli w do śpiochy doprowadza mnie do białej gorączki;-). Kupiłam też sukienkę na święta i buciki, szalik - bo przecież te kurtki dla dzieci tak szyją, że jakbym chciała Emmę do samej góry zapiąć to bym jej chyba nos przytrzasnęła:tak:
A dla mnie książkę z przepisami na dania kuchni hinduskiej i taki specjalny kamień do pieczenia pizzy.
Taki jakiś dobry dzień:-D. Mam nadzieję, że u was też weekend miło mija:tak:

Witam :-)
Sobota, więc wszyscy w domu to i czasu mniej. Dzisiaj spacerek był po południu a nie przed, bo się nie wyrobiłam.

Madzik fajnie, że trochę pospałaś. Ja śpiochem nie jestem, ale wyspana też czuję się szczęśliwsza :tak:
No a zakupy to na pewno całkiem Cię uszczęśliwiły.
Zuzanka super, że dzieciaki już się razem bawią, a Misiek da sobie radę w życiu, no na pewno głodny chodził nie będzie :-D

Katjuszka mam nadzieję, że Twoje zdrowie psychiczne wytrzyma wizytę u teściów ;-)

Jouluatto u nas też problemy ze spaniem w dzień, jak było ciepło to spała na dworze, a teraz nie chce żeby za długo spała w zimnie. Jak zaśnie na spacerze to stawiam wózek w korytarzu, ale często i tak zaraz się budzi. Jak ma popołudniową drzemkę to z reguły śpi u mnie na rękach, a ja w tym czasie mogę obejrzeć jakiś serial.
A po co im taka ilość ciastek? :szok:
I zapomniałam ostatnio napisać, że my też już mamy za sobą wspólną kąpiel w wannie, Kinga była zachwycona taką ilością wody :-)

Madzikm koniecznie wstaw fotkę zakupów dla małej:tak:,dobrze że dzień się udał,zakupy lekarstwo na wszystko.
A propo szalików,któraś zamiawiała u Emilki uchatkę z chustką?myśle nad takim kompletem zamiast szalika,no i czy na zimę ta czapka jest dobra?

EDYSIEK moja ja jest zmęczona w dzień to ją kładę do łóżeczka z butla i zasypia przy jedzeniu.Ale jak nie ma pory karmienia to muszę lulac na rękach:baffled:

Eh u nas niby w dzien nie najgorzej wiec stwierdzilam ze nie bede mlodego faszerowala niepotrzebnie lekami i pierwszy raz od jakiegos czasu nie dalam mu nurofenu na noc. Szybko zmienilam zdanie kiedy w ciagu jakis 20 minut obudzil sie z placzem trzy razy..... dostal nurofen i na razie spi juz ponad godzinke. Wiec tez sie klade.

Milenka mnie sie podoba pomysl :-) szkoda ze sama nie moge skorzystac. Najwyzej ubiore wszystkich moich trzech mezczyzn w takie same koszule :-)

Zuzanka widze ze Misiek zaradny chlopak :-) moj Ignas dorwal sie ostatnio do paczki tic-takow i je otworzyl... juz wolalabym to mleko....

A tak dokazywala jak już zabawki się znudziły po długim czasie.

Załączniki

• 20141122_180613.jpg
    20141122_180613.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 84
  • 20141122_180547.jpg
    20141122_180547.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 82
Czwarta nad ranem
Może sen przyjdzie...
Ewidentnie zasługuję tylko na jedną odrobinę lepszą noc :-(
Ilość snu dzisiaj jak dotąd? 1,5 godziny :-( I już po dobrym humorze:no:
Milenko - słodziak z tej twojej córci :-). Księżniczka w pontonie :-)

reklama
Madzikm koniecznie wstaw fotkę zakupów dla małej:tak:,dobrze że dzień się udał,zakupy lekarstwo na wszystko.
A propo szalików,któraś zamiawiała u Emilki uchatkę z chustką?myśle nad takim kompletem zamiast szalika,no i czy na zimę ta czapka jest dobra?

Mi się bardzo ten zestaw podoba, tylko ta chusteczka na szyję, nie osłania jej za bardzo z tyłu i mały ma niemal gołe karczycho. No chyba że ktoś ma kombinezon czy kurtkę jakoś porządnie dopinającą się pod szyją, jednak u nas typowy szalik jedynie się sprawdza. A czapka nie sprawdza się, ale to już specyfika moje dziecka, bo jemu wszystko niesamowicie jeździ na głowie, także w ciągu 10 minut klapki na uszy ma na nosie...

Milenka, genialne fotki malutkiej i świetny patent z pontonikiem :)

My dzisiaj mamy nieplanowany wyjazd, bo kupiliśmy nieodpowiednie klamki i musimy wyjechać, ale przy okazji może nareszcie zaliczę jakąś rundkę po galeriach bo przecież muszę kupić prezenty mikołajowe dla chrześnicy... Masakra :/
Ciekawe czy dziadki łaskawie zostaną z małym czy pojedzie z nami. Bo ostatnio drzwi wybieraliśmy z Olem, to ostatecznie byłam gotowa wybrać obojętnie które byle szybciej zawijać się do domy, taka to robota z dzieckiem.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry