• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Czyli wszystko u nas w normie :)
A wiadomo co u Dagmar??

Dagmar opuściła nas po wielkich przebojami więc raczej nikt z forum nie wie co u niej. Ale może nas poczytuje i przemówi ;-)

Ancona, ja to radzę Ci przygotować się na więcej takich "atrakcji".

Tak coś mi świta, że chyba na forum nie ma odpieluchowanego dzieciaka? O. jak popołudniu biega z gola pupa to załatwia się na nocnik, ale myślę że jakby założyć mu gacie i portki to lałby w majty.

U nas chyba zapowiada się pierwszy dzień bez drzemki... Jest prawie 14 a mały niezbyt chętny do spania. Więc chyba skuszę się go przytrzymać. Bo jak pójdzie spać o 14 to wstanie dobrze po 16 i wtedy będzie lazil do 23. A nie ma opcji żebym pozwoliła mu pójść spać tak późno.

reklama
Milenka u nas prawie dwa tygodnie były bez nocnego mleka a ostatnio znowu się budzi na butlę. A za Wasze odbutlowanie trzymam kciuki :-)

Viltutti nie strasz ;-). H co drugi dzień bez drzemki i nie ma różnicy czy śpi czy nie i tak się wścieka do 22.00 wczoraj tylko padł 19.30.

Jak robi w pieluchę i wystarczy że spojrzę na niego to odrazu mówi nie, nie i głową kręci :-D. Teraz śpi malutki.

Dziewczyny zobaczcie na :ninja2: może któraś ma pomysł na zmianę opatrunku?

Jodełka witaj ponownie.

Ancona, ale miałaś przeżycia. Gratuluję trzeźwego rozumu, bo ja bym chyba na zawał padła.

Viltutti u nas tak jak i u Ancony brak drzemki w dzień nie przekłada się na szybsze i dłuższe spanie w nocy. Konsekwencją jest najwyżej gorszy humorek.

Edysiek pewnie będzie fajnie. Grunt to dobre nastawienie.

Ancona - no to H zafundował mamusi ekscytujący dzień...Tak żeby się nie nudzić nie ma to jak wizyta na SOR. Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło

Hej Agmaa/Jodełka - miło mi, że nas pamiętasz :) . Mam nadzieję, że zostaniesz tym razem na dobre:)

U nas nocnik dalej be, wszystko idzie w pieluchy. Mała ewidentnie nie czuje na razie potrzeby załatwiania się inaczej a zmuszać nie zamierzam.

Idzie kolejny sztorm, szaro, biuro, leje, wieje...oszaleć idzie w tym roku:no:. w ogóle nie da się na spacery wychodzić, dziś E na kulki wzięłam bo już po ścianach w domu chce chodzić.

MaDziKm - masakra jakaś z tą pogodą. Wiatr taki okropny, że patrząc na samoloty jak podchodzą do lądowania i jak nimi gibie w każdą stronę to zaczynam bać sie latać. Dodatkowo strach pod drzewami spacerować bo tylko skrzypią [emoji33].

Truskawkowa, Edysiek - bawcie sie dobrze [emoji6]

Truskawkowa, Edysiek poszalejcie ile macie ochotę :-)

K już śpi, nie wiem co się dzieje, ale od ponad tygodnia o 18:00 zaczyna się awantura, że chce iść się kąpać. Zazwyczaj jakoś przetrzymuję do tej 19:00- 19:30, ale dziś o 18:40 zaczęła po prostu wyć, a potem zasnęła w 10 min. Na pewno wraca silnie temat zębów, bo jedna z trójek w końcu zaczęła być wyczuwalna pod palcem pod dziąsłem, ale nie rozumiem tego, że tak wcześnie chce spać... aż strach o której wstanie rano.

Mam pytanie - jakie macie propozycje zabaw/ zabawek do kąpieli? U nas królują kredki i bańki, ale czasem to już nudne i jakaś odmiana by się przydała, a ja mam tak stępiały umysł, że nic wymyślić mądrego nie umiem.

Katjuszka - F totalnie nie jest zabawkowy i ma do kąpieli tylko plastikowe piłeczki oraz różnego rodzaju zakrętki, przelewa sobie wodę z jednego do drugiego i tak bez końca. Bańki sie w kąpieli nie sprawdziły, a kredy muszę dopiero zakupić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry