• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kojarzę że ktoremus dziecku ząb się cofal.. W sensie raz był wybity a raz nie. Rozumiem, że nic na to się nie poradzi? Trzecia noc nie śpimy, a ząb w dzień i wieczorem czuć a w nocy cały dziaslem zakryty :-(

reklama
Katjuszka - maskara jakie Twoje dziewczyny maja problemy z ząbkowaniem [emoji20], biedactwa.

A mój cudaśny Syn wylał dzisiaj cały antybiotyk [emoji85], przez moją nieuwagę. Tylko sie odwróciłam na dwie sekundy [emoji85]. No nic siedzę teraz i czekam na kolejną receptę [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A już myślałam, że wszystkie uciekły i przygotowują się do świąt ;-) ;)
Ja dopiero zaczęłam się zastanawiać co tu upiec, ugotować i nie mam pojęcia jak się wyrobić ze wszystkim.
Dzisiaj idę do pracy na 13, bo mamy zakładową wigilię. Jest nas już mało, więc firma zamawia catering i robi wigilię dla wszystkich (około 70 osób) na miejscu.

W temacie książkowym zostając to byłam dziś w bibliotece z Kubą i wypożyczyliśmy kilka książek ale hitem jest Kokojko i psotne kurczaki:) Rewelacja. Piekne ilustracje, krotki i smieszny tekst:) Mnie jeszcze strasznie podoba sie Rok w lesie. Ksiazka calkiem bez tekstu ale dzieci maja pole do popisu bo moga opowiadac, pytac, sledzic zwierzeta i co sie z nimi dzieje w kazdym miesiacu calego roku;)

1481813754-1d1mld.jpeg

1481813781-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczku ja mojej też ostatnio wypożyczyłam książeczekę, ale ja to się boję że ona ją zaraz porwie.
Też mi się podoba ten Rok w lesie, ale to dla trochę starszych dzieci, a na pewno nie dla mojej.

Hej
Ja właśnie siedzę na okrutnie nudnym, corocznym treningu w pracy, więc korzystając, że przytuliłam się w kącie do ściany to coś napiszę.

Czuję się trochę lepiej, ale po tabletce zrobionej w aptece na zamówienie trzęsą mi się ręce i puls mi przyspiesza:o, wybiorę jednak do końca bo cóż mi innego zostało.
Emma za to się rozkłada znowu, katar jej leci i kaszle:no2:

U nas wigilia z roku na rok coraz mniej tradycyjna bo po pierwsze nikomu już się nie chce tyle w kuchni stać nad polskimi daniami, dzieci nie chcą jeść bo im nie smakuje typowo polskie, ciężkie jedzenie a dorosłym wątroby siadają;-) ;)
W tym roku tradycyjnie tylko barszczyk czerwony ale bez uszek za to z jajkiem, a na drugie ja robię łososia zapiekanego z parmezanową posypką a szwagierka jakąś białą rybę w panierce, do tego dodatki: surówka z selera i orzechów, sałatka z buraków i pewnie pieczone ziemniaczki.
Żadnych pierogów, kapusty, grochu i umierania przez dwa dni ;)

Przyszły książeczki dla Emmy

JPEG_20161214_202049_1367831610.jpg
Będzie co czytać

Teraz na topie jest prezent od "cioci Agi" - to moja koleżanka z pracy, klocki lego - te same Milenko co dostała M oraz taki zestaw
JPEG_20161214_202108_-1962782517.jpg
Super są te krótkie historyjki o Uszatku, a miś na stałe wylądował w łóżku i ma codziennie ściąganą i ubieraną piżamkę:-) :)

Załączniki

• JPEG_20161214_202049_1367831610.jpg
    JPEG_20161214_202049_1367831610.jpg
    611 KB · Wyświetleń: 72
  • JPEG_20161214_202108_-1962782517.jpg
    JPEG_20161214_202108_-1962782517.jpg
    584 KB · Wyświetleń: 66
Madzik niezły zakup :-) Masz przepis na tą z selera? Przydałby mi się dobry, bo ja nie wiem co tam dodać żeby fajny sos był :-/

Ja właśnie siadam do konczenia kalendarza z dziećmi na przyszły rok jako prezent pod choinkę bo tylko do dziś jest gwarancja dostawy przed świętami a ja mam całe pół zrobione..

Napchalam w Z środków różnych i jak nie przespi kilku godzin ciurkiem to już nie wiem co zrobię. M nawet jej nie uspi bo jak jest taka cierpiaca to tylko ręce mamy sa ok. A pół zęba nadal schowane mimo że wczoraj wieczorem był cały.

Klara już zaczyna fiksowac przez to bo ile można jekow słuchać :-( poza tym ona ostatnio ma taki etap że ciągle płacze o wszystko. Coś jej nie pasuje to jej się głos łamie i ryk.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry