dagmar
Fanka BB :)
Jaki by nie był i tak będzie idealny jak dla mnie)
no, to na pewno
Ja strasznie jestem ciekawa po kim nasz maly bedzie mial oczy, bo my z mezem oboje jestesmy dziwoloagi i mamy taka mutacje koloru teczowki, ze w kazdym oku sa dwa kolory, u mnie zielony i brazowy, a u meza piwny i taki zolto-zloty. Akurat u nas obojga sie tak zlozylo ze nasi ojcowie maja oczy niebieskie a matki piwne i stad takie dziwne mieszaninyMam nadzieje ze przy tym koktailu kolorystycznym nie okaze sie ze maly ma czerwone
![]()
oba agresywne, więc może mieć twoje albo jego
hej witam sobotnie
też sie zastanawiam nad oczami mojego małego ja mam brazowo-zielone moj ma szare Ala ma taki jak ja hmmmm zobaczymy chociaz nie zaraz po porodzie bo kolor sie zmienia do kilku dni, tygodni
mój mały wczoraj tak skakał a brzucho mi tak latało ze az nagralismy film normalnie jak o jakims obcym :-)
raczej twoje ale pewności nie ma bo jak dobrze pamiętam szare też nie są konkretnie recesywne
hej dziewczynki, witam sie sobotnio :-)
Czytalam Was przez ostatnie dwa dni, ale nie mialam kiedy pisac, bo latalismy z mezem to tu to tam!
Ale sie tu dzieje, czy Ty Dagmar juz sie dobrze czujesz??? Dostajesz ode mnie klapsa w tylek!!!
Wspolczuje Wam tez dziewczynki tych rodzinno domowych perypetii. Ja na szczescie mam i rodzicow i tesciow i dziadkow luznych, nie wtracajacych sie, wiec nie mam problemu. Co prawda mieszkamy z mezem oddzielnie z 30 letnim kredytem, ale mieszkalismy tez 2 lata z jego babcia i bylo super, kwestia ludzi...
Nie odpisze kazdej z Was, bo bardzo tego duzo, a zaraz musze sie wykapac, potem poprasowac i jak starczy mi czasu to jeszcze poukladam ubranka malego, bo juz poschly. Narazie popralam, ale prasowac bede juz jak przyjdzie polowa marca to jeszcze raz upiore i poprasuje, ale bede to robic stopniowo i rozmiarowo jak juz sie dzicko urodzi, narazie ogarne te najmniejsze na poczatek :-)
A noi jestem od 2 dni na zwolnieniu !!!!!!!! ale mi dobrze, hehe narazie mam co robic :-)
Patrzcie te rzeczy mam w wykazie do wziecia do szpitala, trzeba sobie przygotowac w polowie lutego wszystko, bo roznie moze byc :-) chociaz wszystko trzeba miec!
DOKUMENTY: - DOWÓD OSOBISTY LUB INNY DOKUMENT TOŻSAMOŚCI
- KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA LUB INNY DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O UBEZPIECZENIU (AKTUALNE)*
- KARTA PRZEBIEGU CIĄŻY
- WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI)
- OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.)
- WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU
(uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. )
MAMA DZIECKA:
- DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU)
- BIUSTONOSZ DOBRZE PODTRZYMUJĄCY PIERSI
- SZLAFROK (CIENKI)- CIEPLE SKARPETY- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC
- PRZYBORY TOALETOWE
- PIELUSZKI HIGIENICZNE ZAMIAST PODPASEK
- WODA LUB SOK DO PICIA
- WODA W AREOZOLU (DO ODŚWIEŻANIA TWARZY)
- ŁADOWARKA DO KOMÓRKI
- MONETY (drobne) DO AUTOMATÓW**
DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT
Warto także pamiętać, by OSOBA TOWARZYSZĄCA w porodzie miała ze sobą:
- wygodne obuwie (zwłaszcza zimą!)
- dres lub inne wygodne, elastyczne ubranie (poród to wprawdzie wydarzenie wyjątkowe ale panom zdecydowanie odradzamy garnitury i krawaty)
Hmmm- nie nie dobrze- szału już dostaję a nadal muszę leżeć, bo dalej każdy jakiś ruch powoduje skurcz.
co do listy- nie wiem, bo ja widzę tylko te kobitki rodzące- spocone i wrzeszczące i tych tatusiów pod krawatem
Przepraszam ale normalnie mam wizję taką