Moniqaa
Fanka BB :)
Mlodamama21 dziękuję. Mam nadzieję, że dziś w końcu dowiem się chociaż tych podstawowych rzeczy.
Ewa86 myślę podobnie i też nie decyduję się....
Jak to powiedziała moja mamuśka: "Ja nie miałam USG ani razu. A jak zrobisz USG i te testy i wykażą zespół Downa to co to zmieni?"
Ja nie mam obciążeń genetycznych w rodzinie więc odpuszczam to badanie. Zresztą i tak bym nie usunęła, a wiedza, że będzie chore... może by coś zmieniła.. mogłabym inaczej się przygotować do narodzin... jednakże jakbym wiedziała, że się potknę to bym się położyła - nie wszystko idzie zaplanować...
Ewa86 myślę podobnie i też nie decyduję się....
Jak to powiedziała moja mamuśka: "Ja nie miałam USG ani razu. A jak zrobisz USG i te testy i wykażą zespół Downa to co to zmieni?"
Ja nie mam obciążeń genetycznych w rodzinie więc odpuszczam to badanie. Zresztą i tak bym nie usunęła, a wiedza, że będzie chore... może by coś zmieniła.. mogłabym inaczej się przygotować do narodzin... jednakże jakbym wiedziała, że się potknę to bym się położyła - nie wszystko idzie zaplanować...
Ostatnia edycja:
i zgadzam się z Tobą,że te badania nie są konieczne. Ale my - pierwiastki - często nie wiemy wielu rzeczy i z troski chcemy zrobić wszystko co można...tak na wszelki wypadek.
. Ja na twoim miejscu do tamtego lekarza już bym nie wróciła, to jakaś pomyłka a nie lekarz! Powodzenia!
...ale też poluję na allegro na używany bo nowy
no ...bagatela ok 2500 zł ...więc baj baj...
wyrwałam całego bo dla mnie to nei pierwszyzna (no ale zawsze u zwierząt a nie u 2latki) i pojechalismy do lekarza na konsultacje: mamy obserwowac przez 2 tyg a po 4 tyg zrobic badania z krwi na obecnosc igg i igmn - że też musiało na nią trafić!