reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jaspis wyniki dopiero odbieram jutro mam jeszcze jutro iść zrobić tsh i anty TPO .

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT... mnie nadal nerwy biorą... niby dla nie ciąży jestem w normie, ale dla ciązy już nie bardzo.
już nie smęcę...

reklama
Jaspis spróbuj z akupresurą - pomaga, pisałam kilka stron wcześniej, w googlu łatwo znaleźć.

Farfalla, też mi się wydaje, ze najlepiej jest powiedzieć lekarzowi prawdę. Przecież nie będziesz wymyślać powodów.

Witam nowe Dziewczyny :)

Wiecie, ja to na wizyty chodzę zawsze zniecierpliwiona, bo już się doczekać nie mogę, ale wyluzowana, może przeczucie mi podpowiada, ze wszystko jest dobrze, w każdym razie codziennie sobie to powtarzam jak mantrę i jak widać póki co działa ;) Z resztą moja lekarka zawsze ustawia monitor tak, żebym wszystko widziała i od razu tłumaczy co jest co. Ale powiem Wam, ze przy drugiej ciąży widzę dużo więcej, bez jej mówienia, bo w pierwszej to nie zawsze widziałam to co pokazywała :P

Mój bąbel spał dziś trzy razy i teraz też już śpi, sama chyba też zaraz pójdę, bo tylko raz udało mi się z nim położyć, a noc mieliśmy kiepską.

też mam migreny i to takie po trzy dni, normalnie to biorę ketonal i mi pomaga, a teraz się męczę i i zdycham wymiotując co pół godziny. No ale pogoda jest taka że przynajmniej raz w miesiącu trzy dni z życia muszę mieć wyjęte. Dobrze że chociaż ciążowych mdłości nigdy nie miałam.

Ja dziś po południu się zdrzemnęłam...ale obudził mnie tel z Kliniki i tak mnie głowa rozbolała, że masakra...ewidentnie migrenowo...Może coś w powietrzu dziewczyn??????
Małpawzoo- mierzę, bo zanim zaszłam w ciąże miałam jej bardzo niski poziom. A to jest też przeszkodą w zajściu w ciąże. Jak zaszłam w ciąże miałam ładnie 34, a teraz cholera spadło do 26...:-( zaczęłam łykać prenatal bo tam jest 800 j wit D3 ale podejrzewam, że gin znowu przepisze vigantoletki. Zresztą postanowiłam, że pojadę jutro do Kliniki i jak będzie mój gin to dopytam co i jak z tą wit. W ciąży jej niedobór jest groźny dla malucha, przecież ono szybciutko się rozwija a wit D wzmacnia kości itd.
Co do mojej bakterii to wiecie jak jest już się naczytałam o wczesnych urodzeniach, skurczach itd. więc jadę wezmę co każe i niech ta bakteria idzie w cholerę.

Nikusia mi gin powiedziała, ze teraz w ogóle są nowe zalecenia i po 12 tygodniu należy brać 1000 j D3 i dała mi receptę. Muszę wykupić, bo czas nagli (choć wg mnie ciąża jest o 3 dni młodsza ;)) Teraz idzie zima, to tym bardziej zamierzam suplementować.

Moje dziecko zaliczyło już jedną pobudkę z wielkim płaczem i pokasływał, ze go prawie do wymiotów brało :(

Cześć:)

Kotti bardzo mi przykro, bądźcie silni :*

Fajnie, że niektóre z was są już po wizytach. Ja mam jescze 2 tygodnie.

Któraś z was pytała czy 2,5kg na plus to nie za dużo. Teoretycznie powinno się tyć kilo na miesiąc, więc to nawet za mało jak na 3 ;)

Nasz Skarb nic dziś nei spał, na szczęście dałam radę. Ciągle jestem ciekawa, jak to ędzie, gdy powjawi mu się brat lub siostra.

Pozdrawiam:)

Dzien dobry wszystkim:-)

gratuluje udanych wizyt;-) i
Witam nowe marcoweczki;-)

No ja troche przejsc mialam wczoraj, no chyba wiekszej panikary nie ma,no ale ja po poronieniach dwoch, to chyba normalne.... wczoraj rano w toalecie znowu zobaczylam, ze plamie,pare brazowych kropeczek i zadzwonilam do pracy, ze nie przychodze( szefowa wk... Z lekka byla)umowili mnie dzisiaj przed 8 do kliniki wczesnej ciazy w szpitalu , a jakbym zaczela ostro krwawic to na emergency-no i dzisiaj i tak polecialam do szpitala, chociaz rano przestalam plamic. Zazdroszcze Wam tych L4, tutaj nawet w szpitalu mi nie dali za wczoraj, tylko musialam dzwonic do swojego GP lekarza i odebrac....
ale sie oplacalo , dzidziulka ma sie ok tetno teraz 155 , sprawdzil mi szyjke i mowi dluga jak u zyrafy i zamknieta i kazal sie juz wyluzowac, ze juz nic sie nie moze stac ( hehe, no moze sobie mowic...bo ja za duzo chyba sie naczytalam) mowil, ze to jest stara krew i zwlasza po poronieniu wczesniej mogla jeszcze zalegac-no ale obiecalam sie uspokoic i juz sie nie bede jakby co plamkami przejmowac juz chyba wszyscy beda przede mna uciekac nastepnym razem hihi, bo mecze pytaniami hihi i najchetniej bym w pokoju z usg zamieszkala:rofl2:
Najwazniejsze, ze z dzidzia ok , jeszcze genetyczne mam we wtorek;-)
Ale Ciekawa jestem, kto tam u mnie mieszka:tak: teraz mowil, ze nie za dobre usg ma i nic nie da sie zobaczyc, bo to jest tylko sprawdzajace ...

pisalyscie cos o wieku wczesniej , ze niektore starsze no hmmm ja mam az 38wiec chyba najstarsza tutaj jestem:sorry2: a i rozrzut pomiedzy ciaza mam niezly , bo syna mialam jako mloda 20 latka:-D

co do jedzenia to mam odrzut generalnie od miesa straszliwy ale mdlosci jakby ciut mniejsze, ale jeszcze przychodza, glowe tez pobolewa od paru dni, wiec jak czytam to duzo z Nas ma pdobnie:-)
co do brzuszka, to chyba tak jak go "wypielo" na poczatku tak dalej sie trzyma, wieczorem tez wiekszy:-)

milego dnia Wam zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
cześć

ja juz nie śpię/ głupia/głupia/głupia :baffled::baffled:

Małpawzoo ja mam to nb zaznaczone i w opisie napisane kości nosowe widoczne :-)

Agnes
powinno się tyć okolo pol kilograma na tydzień ale dopiero od 12tego tygodnia :-)

hmmm co ja teraz mam robic...........................

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry