reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto, u mnie różnie. Zazwyczaj najlepiej czuję wieczorem, jak jest spokój i cisza :)

A co Wam daje taka wynajęta położna?
Przecież położna wpada przy porodzie raz na pół godziny albo i rzadziej. Sprawdza rozwarcie, pyta, czy wszystko ok i idzie dalej.
Ja rodziłam z Mężem i to on mi był położną, lekarzem, poduszką i workiem treningowym ;P Jak się coś działo, to położną wołał, ale w sumie to wołał dopiero jak parte czułam.
Jak o coś pytałam, to położna oczywiście wyjaśniała, ale prawda taka, że jak wszystko jest ok, a jeszcze do tego rodzi się drugi czy trzeci raz, to się samemu z osobą towarzyszącą siedzi. No bo co tam ta położna podziała? Ja to nawet wolałam, że jej nie było, bo mogłam się w samotności (tzn. tylko przy Mężu) zwijać z bólu i nie myśleć, że ktoś na mnie patrzy ;P

reklama
oj ja myślę, ze wynajęta położna dużo daje, moja siostra miała i zadowolona, położna z Nia była, zrobiła jej masaż szyjki kilka razy, dostała zastrzyki przeciwbólowe i szybko jej poszło, dużo szybciej niż na drugim porodzie gdzie położnej nie miała i wszystko szło sobie samo..... po porodzie z wynajętą polozna naswietlanie krocza lampą jakaś do szybszego gojenia o czym inne mogły sobie pomarzyć....

Cześć dziewczyny piszecie o położnych ja ostatnio rozmawiałam z jedną ze Szczecina i jak usłyszałam ile wołają to dziękuje bardzo 1200 zł w szpitalu w Zdrojach. Może utworzycie osobny watek na wymianę np. dziewczyny której mają dziewczynki i będę miały chłopca i dla tych co nie ma problemu z zakupami ciuszków a mają za dużo po starszym maluchu.Takie wymiany są bardzo fajne ja teraz daję po starszym synku koleżance a ona mi przywozi dla młodszego :)
Mało się odzywam bo mój mały łobuz jak da poczytać to niekoniecznie odpisać :-)
Zła jestem bo mieliśmy zacząć remont w listopadzie a kierownik nam mówi że nie wie ale nie prędzej jak w grudniu nas wpuszczą a przeprowadzka na samą sesje i końcówkę ciąży :no: Zbierają się problemy i kumulują się teraz .
Jak wasze maluszki bo mojego już widać jak mocniej kopnie choć jest raczej spokojny i mam nadzieje że tak zostanie bo mój Mateusz to w brzuchu wojował nawet jak chodziłam i później w wózku nie chciał leżeć jak był malutki i musiałam go nosić i do teraz jest łobuz wszędzie go pełno śpi mało i biega skacze po parapetach również . Śpi z nami w łóżku i mam dość bo wierci się kopie szczypie i tak cała noc tylko jak przetłumaczyć to tacie żeby mi pomógł go odzwyczajać. tatuś sobie wymyślił że Mateusz zostanie a najmłodszego nauczymy spać w łóżeczku hehe już to widzę że przestane spać, bo szogun 23-24 chodzi spać .Tyle u nas

Karolcia witaj fajnie że parkę będziesz miala:)

Secreto ja ruchy czuję nieregularnie najbardziej wieczorem jak się położę do łóżka i wycisze. W ciągu dnia to czasem jak coś zjem ale nie zawsze.

O położnych się nie wypowiem bo ja miałam cc i teraz też będzie więc lekarz najważniejszy dlatego cieszę się że moja gin jest taka fajna i zawsze p[od telefonem.

No właśnie też się cieszę że będzie parka:)

Co do ruchów to czuję już bardzo często zwłaszcza po jedzeniu i w pozycji półleżącej. Czasem juz mocno widac jak podskakuje sobie brzusi albo takie łaskotki w środku - wierci sie pewnie maluda :)

Rodziłam 4 lata temu i nie wybierałam położnej, ale mąż mój zadzwonił po mojego lekarza prowadzącego, który byl i nadal jest ordynatorem . I tak się złożyło że miałam przy porodzie cudowną położną i mojego lekarza który był ze mną cały czas. w tej ciąży też licze na takie szczęście;-)

Cześć :-) ja ruchy też czuję bardzo często, co do porodów i znieczuleń... ja i tak będę miała cesarkę nie mogę rodzić naturalnie, także i tak mnie znieczulą :tak: i nie muśże martwić się kosztami będę miała na NFZ tylko musiałam dać zaświadczenie od lekarza, że muszę mieć cesarkę u mnie ze względu na wzrok ;-)

reklama
Karolcia, witaj :)

Monika, chyba Ci w myślach wyczytałam ten nowy wątek :D Myślałam o nim już jakiś czas, ale dziś zrobiłam przegląd ubrań i zdjęcia, więc od razu utworzyłam ;)
Ja będę oddawać wszystko, co mam po Nuśce, bo Antek raczej w różu nie będzie chodził ;) Tyle że to będą duże rozmiary, ale może ktoś się zdecyduje wziąć coś "na zaś" :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry