reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Ewcik jak na razie przeczytałam tylko I rozdział i do tej pory nie widze tam nic drastycznego, nie wiem jak będzie w dalszej części książki. Na razie dowiedziałam się że moje dziecko jest Średniaczkiem i troszkę Aniołkiem :-) (zrobiłam ten test :happy: ) no i dowiedziałam się że trzeba dużo z dzieckiem rozmawiać, ale to wiedziałam już wcześniej ;-) Utwierdziłam się też w przekonaniu że każde dziecko jest inne i ma swoją indywidualną osobowość i trzeba się nauczyć odczytywać jego zachowania :happy: Myśle że po przeczytaniu tej książki jednak trochę inaczej będę mimo wszystko patrzeć na Karolinkę.
A tą gazetkę to fajnie że tak długo dostajesz :tak: ja ją sobie jutro poczytam, przede wszystkim zobaczę czy to na pewno to samo :baffled:

Kaśka chyba nic nie przegapiłaś, po prostu Kubusiowa zaprasza do siebie, ale nie pamiętam czy wszystkie czy tylko Karolinne i Mokkate ;-)

Spadam do wyrka bo po ciężkiej poprzedniej nocce to chyba powinnam, w dodatku jakieś choróbsko się do mnie przyczepiło :baffled:

Dobranoc!

reklama
mokkate - bardzo sie ciesze że macie w palnie nas nawiedzić :tak: a picie z kubeczka to dzisiaj pierwszy raz zobaczymy czy utro powtórzy.
Kuba ma chyba na całym ciele łaskotki a co sie przy tym nachichra:-) :-)

iza - no szkoda że mokkate nie ma busika :-(

kaśka - ja nie wiem co ta sypialnia tak zadziałała na dziewczyny:szok: ;-)

ewcik - idx idź spać :tak: zwierzątka ci sie juz mylą (na gg):tak:

Witam kobietki moje drogie. Ja już po wizycie u fryzka, ale fotek nie ma. Jak R. chciał pożyczyć od siostry swojej to jego siostrzenieć zamknął się z nim w pokoju (z resztą ona też tam byłą) i gadał w kółko "Odwal się, lepiej spadaj!" ble ble ble. Ale mały szceniak dostał wczoraj komórkę od dziadka pod warunkiem, ze się będzie dzielił aparatem, więc może dzisiaj fotek narobię. Przy okazji pokazałabym jak Mały raczkuje. Swoją drogą po co 8 latkowi telefon komórkowy ?!?!?! Absurd to dla mnie.....
Dziewczynki naskrobałyście od wczoraj, ze szok - wybaczcie, ale nie mam czasu nadrabiać. poodpisuję tylko na "świeże" tematy.
Wczoraj byliśmy w Auchan i kupilismy Oskarowi dwie pary pajacyków (na noc) za 20 zł każde i koszulkę z długim rękawem za... 7 zł. Strasznie tanie i ładne rzeczy tam mają. Jest np. komplet spodnie+sweterek+bluzka za 50 zł. Wiem, ze to stosunkwoo nie mało, ale np. w Smyku za 50 zł są same spodnie..... Jeden pajacyk jest z myszką miki, drugi taki śliczny welurowy z dinozaurami. Naprawdę rewelacja. No i kupiliśmy mu też zamiast oliwki balsam do ciała z Johnsona-Oskar się przynajmniej już nie świeci po kąpieli :-) .
A z tą policją w zasadzie nic się ei wyjaśniło, na komendzie powiedzieli tylko R., że ktoś zeznał, ze ukradł jakieś paczki z UPSu (tam gdzie pracował) i tyle. R. oczywiście zaprzeczył, bo nic takeigo nei zrobił. Jedyne co mnei pzreraziło to słowa: "Narazie jest pan wolny". Qr..... wiecie co ? Ja mogę pwoiedzieć, że mnie rok temu zgwałcił Antonio banderas i co ? Tez mi wierzą ? Paranoja......... Póki co jesteśmy spokojni, ale cholera wie co się jeszcze stanie.....
Mokatte gratulacje dla Martynki. Oskar znów obudził się dziś o 24 - dostał mleko z kleikiem a potem o 4 i dostał cyca..... Czy to jest możliwe żeby było głodny ???
Iza też mam "Język neimowląt" - pochłanęłam cały w kilak dni. Nawet niezła ksiażka, ale barzdiej przydtana dla świeżo upieczonych mam, a nie dla nas ;-)
Kubusiowa gratulacje dla Kubusia ! A z odwiedzinami to ja odpadam - nei mam keidy, a weekend też odpada, bo przyjezdża moja mama a w nd. przyjaciółka.
Ewcik a skąd ta gazetka ??? Gdzie ją dostajesz? Na maila ?

Cześć dziewczyny!
Wpadłam się tylk przywitać :tak:
Karolinka miała dziś pobudki jak w zegarku o 23, 2 i 5, ech mogłaby sobie darować tą o 2 :eek: A po 7 już obudzona na dobre :baffled: mam nadzieję że jeszcze trochę pośpi.

MamaBoo gratuluję udanych zakupów :happy: my na szczęście na razie nie musimy nic kupować, jesiennych ciuszków mam aż za dużo :laugh2:

Dobra lecę, bo moje dziecię się buntuje i ... pluje :laugh2:

MIŁEGO DNIA!

hej

dziś już o wiele ładniej za oknem,szybko sie wypogodziło.

ja tez dostaję tą gazetkę,ale w tym miesiącu coś się opóźniają:confused:

mokkate dzisiaj też Martynka nie wstała o 3 rano:confused:,co do tych ząbków,to widzę ze się zgadza:tak:,zobaczymy tylko czy faktycznie te wyjdą pierwsze,jakoś Lenka onie chce mi pokazywać dziąsełek:dry:

ewcik gratki z okazji ząbolka.

iza
miłego załatwiania spraw dzisiaj:-p

mamaboo ,hm a mają jakieś dowody:confused: tak na czyjeś słowo kogoś oskarżają:confused: wydaje mi się to niemożliwe.Nie wiedziałam ze podoba ci się antonio banderas:rofl2:.

Zaraz się napiję kawusi:tak: zapraszam chetnych do wirtualnej kaffki:-).

Witam dziewczyny
ja tez tylko sie przywitam .Maly juz spiacy wiec trzeba go uspac.

MAMA BOO ja tez lubie zakupy. U nas w auchanie strasznie przebrane na dziale dzieciecym ciuszki. Byly tez fajne sztruksowe kurteczki za 34,99 ale tylko do rozmiaru 74 wiec dla nas za małe.Ja juz pajacykow nie kupuje małemu, juz dwie pizamki mu kupialm dwu czesciowe. jedna z bawełny a druga frotowa. Mam jesczez dwa pajacyki welurkowe na 86 ale wychodza wieksze ale jak je przymierzyłam to tak smiesznie wygladał. taki duzy chłopke ktroy chodzi i w takich spiochach.
Z niecierpliwoscia czekamy na fotki ;-) ;-)
Ja ta gazetke dostaje poczta. bez koperty tylko na gazetce u gory pisze moj adres . Jak wypelnialas po urodzeniu takie ankiety to tez powinnas je dostac.

Karolina skorzystam z tej kawki ale tak za 25 min.......

Kubusiowa ja tez dałabym rade wpasc ale jak juz to jutro. Bo w poniedziałek juz ide do pracy.

cześć kolezanki:-)

mamaboo - sorki zapomniałm wczoraj wspomnieć o twojej fryzurce:zawstydzona/y: jak sie czujesz w nowej fryzce, czy jestes zadowolnona i kiedy fotki bedą na wątku:tak: i ocenimy co i jak:-) ja ostatnio tez kupiła w nas w Auchanie śpioszki do spania bardzo fajne dobre gatunkowo nic po prani sie z nimi nie stało a cena atrakcyjna za body z długim rekawikiem 14 zł za spichy na szleczkach 16 zł (jest to komplet tylko mozna kupic osobno)

karolinna - ja juz po kawce, Kuba śpi, Jarek maluje sufit w kuchni a ja wszystko po trochu robie:tak:

A my dzisiaj na szczepeinia o 12 a ptem jadę zamówć nowe rolety :happy: bo te obecne do kolorystycznie nie beda grać ze ścianami no i zreszta jedna była juz swatygowana więc jest okazja;-) nawet Jarek był za zmianą :szok: :tak:

miłego dnia, leca powiesic pranko:happy:

No niestety, Martynka dzis o 3 wróciła do starych przyzwyczjeń :-)
Ale jak to mówią "dwa kroki do przodu, trzy do tyłu";-)
Jeszcze kiedys się wyspię..:-)
Idę na spacer, bo maluch w przeciwieństwie do mamy jest wyspany:-D

Co do książek, to bardzo lubie wszystkie o wychowaniu dzieci.
Żałuje tylko , że nasze brzdące ich nie czytają.... Byłoby łatwiej :-D ;-)

reklama
Ewcik - gdyby nie malowanko to chętnie, zapraszam po moze cos wygospodarujesz zobaczysz, szkoda że juz do pracy idziesz gdzie te pogaduchy bez ciebie:-( dzisja bede na sapcerku bede sie rozglądac po 13

mmm - jak tam u ciebie :-)

Do góry