reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Witam Was kochane....
Jestem totalnie wykończona, więc post nei będzie długi...
Dzisiaj wkładałam przez 2 godziny :szok: rzeczy do akt .... Szkoda gadać, miałam to zostawić stażyście z ||PUPu, ale chyba się go nigdy nie doczekam :-D.
Ściągnęłam sobie ksiązkę "Mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus". Może lepiej zrozumiem czasem mego chłopa :-D
Monysiu kochana myslami jestem z Tobą, wiem, ze Ci ciężko. Wiesz - starsza pani no cóz... My Oskara keidyś zostawialiśmy naszej sąsiadce - tzw. babcia. Ma około 60 lat, ale jest rewelacyjną babką a Ozi kocha ją jak własną babcię. Nigdy nei narzekała i sama prosiła czy moze z nim pobyć.... A Tobie rzeczywiście na pewo przyda się chwilka relaksu. Nie zrozum mnie źle. Każda z Nas potzrebuje, bo jak się jest z dzieckiem 24 h na dobę to warto czasem gdzieś wyskoczyć choćby na godzinkę. Szkoda, ze meiszkasz tak daleko, bo na pewno bym Cię odwiedziła.....
Martyna napisz nam coś o sobie. Młoda mamusia tzn. ile masz lat ? :-). Jejku ja to wścibska d*** jestem :-). Witamy serdecznie, chętnie Was blizej poznamy !
No to może ktoś rzuci jakieś miejsce na spotkanie i konkretną datę ?
Ja proponuję następną sobotę, co Wy na to ?

Justa - świetne zdjęcia Liwciora. musimy sięw końcu spotkać i porobić zdjeća - jak schudnę :-D:-D

Mama Boo - a ile Ty pracujesz w tym mopsie? pomyśl, że niektórzy układają papierki w aktach przez 8 godzin i żyją. a w sumie Ty ciągle piszesz, że chcesz pracować w pańśtwówce - np. tak jak teraz w mops - to nieuchronnie wiąże się z papierkami i ukłądaniem ich w aktach. taka jest brutalna prawda o pracy. ja też mam niekiedy dośćmoich papierków.:tak:

Kaśka no niby tak, ale to nie znaczy, że musi mi to odpowiadać. Poza tym nie wiem dlaczego tak zareagowałaś. Tak sobie piszę w powietrze, bo i tak mi to nic nie da. Poza tym, denerwuje mnie to, że wiecznie tam nie mam na nic czasu, nawet żeby jednego papierka do segregatora wsadzić. Dzisiaj nadarzyła się okazja i zajęło mi to 2 godziny, co nie było zbyt ciekawym zajęciem. Teraz pracuję od czerwca, ale wcześniej miałam jeszcze 4 - miesięczny staż z PUP-u.

WITAMY NOWĄ MAMUSIE
Ja jestem z Zor wiec blisko Marklowic.
Napisz coś wiecej o sobie i jak masz to wklej fotki

JAKA LIWIA JUZ DUZA- Justyna tak racja dawno jej nam nie pokazałas;-);-);-)

Wpadłam na chwilkę żeby napisać co powiedziała
nasza p. pediatra...
Śledziona i wątroba rzeczywiście
powiększone ale może być że w granicach normy,
kazała się narazie nie denerwować, możliwe
że jest to zapalenie dróg moczowych (nie wiem jak
takie Dzieciątko może dostać takie zapalenie :confused:)
albo coś tam innego z przewodem moczowym...
dziąsełka mogą swędzieć...
Mamy zrobić OB, morfologie, badanie moczu
i USG jamy brzusznej.
Krewke dziś już pobraliśmy, woreczek na mocz
ma założony na noc a na usg w poniedziełek
jedziemy...
we wtorek mamy przyjść z wynikami,
chyba że zdążymy jeszcze w poniedziałek po usg
ma brać leki które przepisała wczoraj inna kobita

Mała budziła się w nocy dziś co godzine :sorry2:
oby dzisiejsza noc była lepsza...
A zmierzła dalej strasznie...

Ja też bardzo bym się chciała spotkać
ale jakoś nie daje rady...
nie mam prawka ani auta...

Czarnulka dzięki za wybaczenie i sorry jeszcze raz
poniosło mnie :baffled:

Dzięki Dziewczyny za wsparcie :tak:
pójde chyba za Waszą radą i zamiast
świrować w Walentynki z super kolacją itd
to chyba pójdziemy do kina i na jakieś jedzenie...
Powiem Wam tak po cichu że bielizne którą
kupiłam na tą okazje już dzisiaj wykorzystaliśmy
i było super :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

A ta starsza Pani ma 67 lat
i ledwie chodzi, ma chore nogi,
jest zadowolona kiedy ma Małą
ale tak na dłużej to jej ciężko,
zresztą tylko na rękach by ją trzymała
czego ja nie toleruje...
była raz z nią z wózkiem na spacerze 2h
a potem tabletki łykała cały dzień
bo tak ją nogi bolały...
Więc nic tylko moja Mamuśka :-D

Ściskam Was Kobitki ;-)

ha ! a ja dzis wybralam się ze znajomymi na basen !! ale super !!

A ja paczki smaże sama...Ciasto zrobione, rozrabiaka śpi to ja ide smażyć:tak::tak:

to szacuneczek !!! chyle czoła !! :tak:

Ja już nie wyrabiam Kobiety :sad::hmm::hmm:

oj kochana nie wiem co napisac bo pewnie nic zaden słowa nie poprawią Ci humoru !!
a może zostaw męzusia na choćby 2 godzinki i wybądź z jakąś fajną koleżanką albo gdzieś idź do np kosmetyczki ? ja w życiu bym sie nie wybrała ale moja siostra jakiś czas temu jak juz tez miała dość wszystkiego zawiozła mnie pod same drzwi kosmetyczki wzieła Liwie na spacer a ja relax :-)

Kochane próbowałam panadolu, maści na dziąsełka,
gryzaka schłodzonego i na pare minut było
lepiej potem zaś ryk na całego :wściekła/y:

Zdecydowałam się pójść do lekarza
bo ten ryk nie wydawał mi się taki do końca normalny,
i jeszcze temperaturka i taki wdęty brzuszek...
Szkoda tylko że nie było naszego pediatry
ale dobrze że poszłam bo okazało się
że Milena ma powiększoną wątrobe, śledzione
i coś z ukł pokarmowym ogólnie :-(
do tego dostała mega wysypki na całym ciele
a dziąsełka (powiedziała pediatra)
że pewnie swędzą ale zanim wyjdzie ząbek
to jeszcze troszke potrwa :blink:
Więc to nie tylko dziąsełka ale ogromny ból :hmm:
Zdecydowałam jeszcze że pójdziemy
jutro zasięgnąć opinii naszego pediatry
bo nasz jednak ją zna a tamta nawet
nie umiała nam powiedzieć z czego może to być
bo dziecka nie zna...

ale ja chyba wiem... głupia Matka...
poszłam za pomysłem koleżanek
i dałam Małej 4 dni temu łyżeczke deserka
jabłko-marchew-winogrona
a dziś też rano dałam,
jak pisałam wczoraj i przedwczoraj było znośnie
a dziś zaś się nasiliło i dołączyła wysypka,
myśle że to winogrono jej nie podpasiło
bo po marchewce i jabłku jej nigdy
nic nie było jak sama robiłam soczek
albo dałam starte jabłko...

Od wyjścia z gabinetu cała drże...

A gdzie ja mam się rozerwać
i kto z Dzieckiem zostanie ???
Teściowa odpada na wieczorne rozrywki
bo jest delikatnie mówiąc starszą Panią
a Mama musi dojeżdżać
Ale mi w sumie by wystarczył
wypad z mężem na jakieś zakupy
np do plazy i na żarcie w mieście :)

oj tam głupia jeszcze wiele razy będziesz miala wiele wątpliwości ! Ja tez ostatnio miałam wyrzuty czy aby na pewno zrobiłam dobrze :baffled: A czopki Viburcol są homeopatyczne i skuteczne więc moze spróbuj ! A z tego co pamiętam to winogrona moga uczulac !

Już nie będe słuchać nikogo
swoja własna intuicja
i tego się trzymaj !!!!!!!!!!

Witajcie dziewczyny!!! Jesteśmy ze Śląska dokładniej z Marklowic.Mam na imię Martyna i jestem młodą mamusią 17 miesięcznej Olusi. czy możemy sie do was przyłączyć może nie będziemy codziennie ale chętnie pogadam w wolnym czasie:) Czy są tu jakieś dzieci w wieku mojej Oli?:)

a z których Markolwic ?? bo ja mieszkam w Pszowie ! pozdrawiam !! Pisz jaknajcześciej !!!!

Justa - świetne zdjęcia Liwciora. musimy sięw końcu spotkać i porobić zdjeća - jak schudnę :-D:-D

a ja czekam i czekam i czekam :-D

Ewcik a ja sie zastanawiam co to za pączki że tyle idzie zjeść ! bo gdybym nie widziała gdzieś Twojego chłopa to bym sobie nieźle Go wyobraziła :-D

hehehe i nie wiem co jeszcze chciałam ....

Witam o poranku, ja dzisiaj tak wcześnie , bo potem jadę do Zabrza z Młodym a małż. dojedzie.
Monysiu to się troszkę bidulka nacierpi, ale to wszystko dla jej zdrowia. Może to było cały czas powodem jej płaczu. Dobrze, że zaufałas swojej intuicji i poszłas do lekazra.
Justyna przepraszam, ze wcześniej nie napisała, ale Liwia to już rzeczywiście duża dziewczynka. Śliczny aniołek z niej, to ostatnie zdjęcie jest boskie.
A ja jutro zabiorę się za pisanie cv, bo jest u nas konkurs i będę startować. Kierowniczka jak to usłyszała, to wpadła na pomysł, żeby dziewczynie, którą zastępuję zaproponować ten konkurs, ale wybiłam jej to z głowy, bo ja wolę iść tam. Raz, że mniej stresu a dwa, że mam o wiele bliżej. Codziennie spędzam przynjamniej 2,5 godz. w rozjazdach....
Miłego weekendu życzę !

reklama
Monysiu jezeli spotkanie wypali np w Mikolowie to ja Cie zabiore ze soba, bo mam po drodze :tak::-) musisz miec tylko fotelik samochodowy dla Milenki. A moze gdzies w Twoich okolicach jest jakies ciekawe miejsce na spotkanie z dziecmi ?

A ja spadam bo jade na uczelnie, buuuu :-(Mam zajecia do 18:15 :baffled: A jutro od 8 do 18:15 ;(

Milego weekedu Dziewczynki! :-)

Do góry