reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
mandarynka duuuuzo miłości i szcześcia z okazji 5 rocznicy:-)
mariaola
miych wrażen w szkole rodzenia:-)
kaska podpisyje sie pod izą
mmm ja ci nie pomoge bo jeszce cyca mała:wściekła/y::-:)wściekła/y:
mamaboo to sie troche nie wyspałaś;-)
Lece kawke zapażyc i sniadanie zrobic Oliwi:-)U nas mokro deszcz padał ciekawe jaka dzis bedzie pogoda:confused:

reklama
Mmm nie jest tak źle ;-) . R. dał mu butlę i pochiwli zasnął, ale pobudkę miałam po prostu cudowną:-D . A co do potzreby ssania to nie zauważyłam nic takiego u OSkarka. aLe on w ogóle chyba ma tą funkcję zaburzoną (żarcik), bo nawet smoka nie chce.
Wcześniej pisałam tak w biegu i nie zdązyłam opisać co było wczoraj. Otóż Oskarek zdrzemnął się od około 16:45 to i my z R. się połozyliśmy. I tak lezelismy do jakieś 17:30, potem Młody się przebudził i R. wziął go do siebie. Chłopcy spali do.....19 . Ja wstałam ciut wczesniej, bo musiałam włosy umyć i zrobić budyń :-) . Potem jak Oskar wstał wyspany jak diably i gotowy na zwiedzanie świata przyraczkował do kuchni. Wtedy pwoiedziałam "Idx do łzienki ja zaraz tam przyjdę". A on co ? Potruchtał do łazienki. Kochane stworzenie Moje :-D . Pitem chciałam mu mleczka dać około 20 a on zjadł trochę i do taty się rwie. No to ja psozłam się okapać. Wchodzę potem dopokoju a on lezy na sofie. Jak mnie usyłszł to oczy jak 5 zł i ręce wyciąga. To go wzięłam znowu psoadziłam sobei okrakiem ankolankach, pogłaskałam, pośpiewała i zasnął jak suseł... Boże jak cudownie..... Takie chwile wynagradzają mi wszystkei jego marudzenia, płacze i krzyki.... Lepszego dziecka sobie nei mogłam wymarzyć. ALe to chyba każda mam tak mówi. :-)

Dziękujemy za wszystkie komplementy!!!
MamaBoo to musiało być bardzo przyjemne jak mały sie tak wtulił :tak: a jaki Oskarek już mądry i wszystko rozumie :-)
A co do selera to czytałam na kwietniówkach że na razie nie powinno się dawać, ale nie wiem ile w tym prawdy. Dobry pomysł z tym poczytaniem :tak: ale wejdę sobie na stronkę gerbera a nie do sklepu ;-) i poczytam składy ;-)

Mmm no to niezły śpioszek z Grzesia:tak: , zaskoczyłaś mnie tym smoczkiem, tyle czasu nie miał i teraz jak ma roczek chcesz mu dać? Ale skoro ma taką potrzebę ssania to może trzeba, nie wiem :confused:

A ja dziś dałam małą na wersalkę, położyłam ją na brzuszku (lekarka mówiła że trochę może tak lezeć) i dałam na koniec pilota od tel. na wabika, i mała zaczęła pełzać/raczkować ciężko określić co to było ale POSUWAŁA SIĘ DO PRZODU!!! :-) Trochę się przy tym denerwowała, ale udało sie jej zdobyć pilota. A robiła to tak, była na czworaka, próbowała przesuwać nóżki do przodu ale nie umiała zgrać ich z rączkami, rączki były w miejscu ale jakoś udawało się jej posuwać :happy:.

iza1 no właśnie nie wiem co zrobić, a chyba lepiej smoczek niż pustą butlę, bo nie domaga się większej porcji mleka, a jak go przekarmię ??? no i mam dylemat...

.Jestem:tak:.

.Wczoraj pojechałam zmoim tatą do geantu bo dali nam bon na zakupy i pojechałam uzupełnić spiżarnię Lenki;-).

.kubusiowa i jak tam wózek:confused:

mmm Lena już od jakiegoś czasu,tak mniej więcej od zaprzestania karmienia piersią ssie palec:baffled: próbuję ją tego oduczyć bo smoczka już absolutnie nie chce:szok:.Dzisiaj wolne?;-)

iza super,zaczyna się u was pełzanie:laugh2:.

.Ale dziś pogoda... ale spacerek chciałabym zaliczyć:rolleyes2:.

.Kawę wypiłam już z samego rana więc teraz na sucho przy kompie:rofl2:.

Iza ja dawałam seler Oskarkowi już pod koniec 5 - tego msc. i nic mu nie było. Dzisiaj to wszyscy pediatrzy każą chuchać i dmuchać na dzeci a już nie raz przekonałam się, ze to jeszcze więcej złego daje.... Jak usłyszałam, ze teraz nawet panuje teoria, ze dzieci powinny dostawac pierwsze owoce, warzyw aitd. dopeiro w 6 - tym miesiacu to mi szczęka opadła. Jak my byliśmy mali to rodzice dawali nam już w 3 msc. i co ? Żyjemy :-) . Super, ze Karolci zczyna pełzac - u nas zaczynało się bardzo podobnie - no i w podobnym czasie. Za miesiac pewnie Karola będzie raczkować po domu !
Mmm to już sama nie wiem.... A moze dawaj mu np. z butli wodę do picia. Nie pzrekarmisz, nie zaszkodzisz a na pewno Grześ się uspokoi....

Jestem, jestem... pogoda nie nastraja mnie do pisania....:no:

Karolinna- wczoraj w Geant?:szok: :szok: :szok:
Ja też byłam z dziewczynkami... pewnie się minęłyśmy:-(

Iza- to teraz jak się spotkamy nasze małe pełzaki będą mogły razem "pospacerować":-D :-D :-D

Mmm- opowiadaj jak sie pracuje. Ciężko?
Pamiętam, że jak podjęłam pierwszą pracę, to miałam wrażenie, ze na studiach niczego konkretnego mnie nie nauczono. Tony papierów do przerobienia :-)

reklama
Do góry