reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

maagsiaa gratuluję!!! śliczna powiem Wam że uwielbiałam młodego w takich zdecydowanych kolorkach :tak:

Coraz więcej problemów, ale kochane już się finał zbliża;-) dotrwamy

ugotowałam Chili con carne i objadłam się
:rofl2: ale mi koleżanki na bigosik sumaka narobiły:-p

reklama
Witam się i ja :) dzisiaj miałam od rana aktywny dzień pełen gości jedli wychodzili drudzy wchodzili ale dobrze przynajmniej mi czas zleciał i rozrywkę miałam :-) Czekam na paczki z apteki i allegro z przewijakiem jeszcze tylko łóżeczko i wózek muszę zamówić i w końcu mam wszystko:happy:
maagsiaa fajna pościel :) zazdroszczę wygranej ja przez całe swoje życie wygrałam raz w lotto..... i to tylko trójkę :angry: hehe

Co do smaków to ja mam mega ochotę na krokiety ale nie chce mi się robić, najgorzej to stać i smażyć naleśniki:baffled:

maagsiaa super pościel, aż zazdroszczę!
usg?
byłam na tej darmowej akcji auchan usg4d
dajcie spokój zero poszanowania!
przyszłam z 20 po 10 a zaczęło się o 11
wszyscy się wpychali aż wkońcu ja się nie dostałam, a byłam jedną z pierwszych grrr... zła jestem:no::wściekła/y:

maagsiaa super pościel :)

krokiety też bym zjadła, ale też nie chce mi się robić :) na razie skupiam się na bigosie.

kaaroo to faktycznie z tym usg niefajnie, smaku tylko narobili... też bym chciała takie usg, ale szkoda nam było kasy prywatnie, więc mieliśmy całą ciążę zwykłe.

wczoraj zamówiłam na allegro szlafrok, 2 koszule do karmienia i staniki. Nie mogę doczekać się też przesyłek z apteki.

Dziś czeka mnie chyba nudny dzień, M w pracy do wieczora. Nikt dziś mnie nie odwiedza, a ja wszystko mam zrobione. Lenić też mi się jakoś nie chce, ale chyba tylko to mi zostanie. Może w necie coś poszperam, jakieś filmy pooglądam. Zaraz śniadanie ogarnę.
Strasznie puchną mi dłonie, palce mam jak serdelki :)

Mam pytanie odnośnie odświeżania, wyparzania itp. ogólnie przygotowania pewnych rzeczy dla dzidzi - czy rzeczy kupne (przewijak, szczoteczka do włosów, grzechotki, cążki itp.) odkażacie przed użyciem i jak? Mam wanienkę od kogoś, jak ją przygotować do użytku, jest niezniszczona, ale trzeba ją jakoś odkazić i nie wiem jak :) Proszę o pomoc.

ja wszystko umyłam bardzo gorącą wodą, nie wrzątkiem, bo by niektóre plastiki poszły do kosza. Mysle że wszystko w granicach rozsadku, bo dziecko tez musi miec kontakt z flora bakteryjną. wiadomo że musi byc czysto, ale sterylnie chyba nie....choc może sie myle.
pozdrawiam niedzielnie

witam
właśnie wróciłam ze spaceru.............po lesie! mąż zrobił swojej orce niespodzianke;)
siata grzybów do przebrania czeka:)

co wiecej mój maz chce wziac dwutygodniowy ojcowski urlop........... wiem ze trzeba co najmniej siedem dni wczesniej zglosic pracodawcy wniosek.......
moje pytanie brzmi:czy pracodawca moze odmowic udzielenia takiego urlopu? chcemy go wykorzystac zaraz po porodzie

O to co znalazłam - może się przyda.
Czy tata dziecka może bezpośrednio po jego narodzinach skorzystać z urlopu ojcowskiego, czyli w tym samym czasie, kiedy mama dziecka przebywa na urlopie macierzyńskim?

Tak, urlop ojcowski może być wykorzystany w okresie od dnia narodzin dziecka
do ukończenia przez nie 1 roku życia, również w czasie, gdy mama dziecka korzysta
z podstawowego i dodatkowego urlopu macierzyńskiego

Wejdź sobie tu Tata | rodzicielski.gov.pl i poczytaj może akurat coś się przyda :)

Jutro idę na pierwsze KTG doczekać się nie mogę, ciekawe czego się dowiem :-pnigdy nie byłam więc nie wiem jak to jest hehe To będzie mój pierwszy raz :-D

Jutro też zamawiam łóżeczko więc pozostanie tylko kupno wózka i cała wyprawka gotowa :)

reklama
Do góry