reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Stefaa- a gdzie konkretnie chcecie pojechać? tzn. co was interesuje?

mogłabym leżeć całymi dniami, ta niemoc mnie przybija. Dzisiaj czuję się spoko ( psychicznie) bo wczoraj miałam doła nieziemskiego i płakać mi się chciało cały dzień....ech te hormony.:tak:

poziomki ale ci fajnie że zaraz rodzisz:-)

reklama
Hejka :p

a ja dzis swietuje, niby :p ale cóż tam... :p
pol dnia zalatwialam urzedowe sprawy :p i mam troche dosc... zaraz ide popakowac trochę :p jednak w niedziele sie przeprowadzamy :p
marta24 oj... :p z spod warszawy za wroclaw :p :-)

U nas dzis sloneczko grzeje ;) w domu mam na szczescie chlodno jak narazie, gorzej bedzie jak takie upaly beda w niedz... :szok: :pPP

Liza 10000 lat i calusow od nas:D
Jak na zlosc pewnie bedziesz miala upal albo deszcz w niedziele:/

Stefa ktory kieronek Cie interesuje?

Happymama no fajnie ale te ostatnie tygodnie to masakra:mad: jeszcze mnie mdli caly czas...
Twoje hormony Cie doluja a moje doprowadzaja mnie do szalu! Jestem jak stado os.

Dzieci moje przez upal przespaly pol dnia...beda balowac do rana:confused:

Wiecie to dziwne ale jeszcze nigdy nie zaczelam sama rodzic-wiecie tak ze skurczy dostalam,wody odeszly i pojechalam do szpitala:) Zawsze juz w nim bylam:p Boje sie ze przez moja gruboskurnosc nie zdaze dojechac:p

Ostatnia edycja:
poziomki to ci dzieci poszalały, a Moj miki dzis nie chcial wogole zasnoc i nie spal :szok: :p

U mnie kazdy poród w sumie inny, pierwszy poszlam do szpitala 10 dni po terminie :p zaczleam rodzic w nocy z 10na 11 dzien :-D Drugi poród to fantastyczny i kazdej takich zycze ;-) wody odchodzic zaczely 1:40, za chwile skurcze, o 2:30 bylam w szpitalu, a o 4:10 Daniel juz byl na swiecie :-) 2h40min :tak:
A miki tez sie spóźnial, w pn wizyta kontrolna, i niby ze moge juz rodzic ale na srode juz bylam do szpitala umowiona... a ja z pn na wt zaczelam rodzic i troszke ponad 5h i poszlo ;-)
Tyle lat a to sie pamieta jak wczoraj :tak:

poziomki- ja tylko z synem wydarłam do szpitala w chwilę od odejścia wód a z dziewczynkami to na ostatnią chwilę zdążyłam bo tak długo odwlekałam wyjazd do szpitala że prawie z partymi do szpitala jechałam;-):-D
ja generalnie średnio lubię być w ciąży, owszem fajne to oczekiwanie itd. ale te wszystkie zmartwienia ,dolegliwości...powiedziałam sobie że to już kolejna ciąża więc podejdę do niej na luzie a tu od kilku dni schiza bo krzyż zabolał, bo coś zakłuło i co najlepsze zaczęłam się martwić że nie mam jeszcze mdłości a to przecież dopiero 5 tydzień...:eek:

Liza - wszystkiego najlepszego!!!:-)

U mnie potody od deski do deski trwaly-pierwszy 4 godziny (rowno 16.00 dostalam leki i o 20.00 urodzilam) drugi porod (8dni przeterminowany)2,5 godziny no blizniaki dluzej bo zeszlam na indikcje na potodowke o 7.00..badania,kroplowki,zastrzyki itd i o 15.30 i 15.35 urodzily sie blizniaki a 2 tylkiem do swiata:)
Dlatego boje sie ze nie zdaze dojechac bo jak mnie naprawde zaczyna bolec to jest juz 7-8 cm;) Mi wody same nigdy nie odeszly..przy 2 porodzie czekali z przebiciem bo Gabi byla duza i nie chcieli przyspieszac i dppiero przy 8cm polozna przebila worek:)

Liza to tez szybko Ci szlo:))

Happymama nie da sie podejsc na luzie ani do pierwszej ani do czwartej ciazy.
Ja jestem zdania ze pierwsza ciaza powinna trwac 9 mcy a kazda kolejna ze 3 i koniec:))

Ostatnia edycja:
Hej

Liza 100 lat!!!!!! i Wszystkiego najlepszego z okazji ćwierć wieku ;-):-D

dziewczyny byłam dzisiaj u mojego ginka oznajmić że zamierzamy powiększyć rodzinkę. Pogadaliśmy co i jak :biggrin2: ucieszył się, zbadał mnie, zrobił usg bo dostali i dał kilka rad :happy: na koniec życzył owocnych starań:tak::tak::tak::biggrin2: może to trochę dziwnie zabrzmi ale ja uwielbiam tego gościa :rofl2:

Mojemu powiedziałam, że nawet jak się rozmyśli to ja i tak zrobię sobie dzidzie ;-):-D

trochę poczytałam i widziałam że rozmawiałyście o ubraniach, ja Wam się przyznam że jestem zakupoholiczką :zawstydzona/y: głównie butów ale ciuszki też mnie kręcą.
A miałam pole do popisu gdyż w dwa lata z 43 kg zmieniłam wagę na 58 kg (efekt uboczny trzydziestki ale mi wyszedł na plus bo taka skóra i kości byłam) więc same rozumiecie, że 95% garderoby musiałam wydać :-( jakiemuś innemu chudzielcowi i sprawić sobie nowe :tak::-D

mam MEGA szafę wypchana szmatami a i tak ciężko mi coś spasować. Sukienek mam duże ale głównie takie wyjściowe i eleganckie albo juz takie typowo domowe :crazy: jak mam dobrać bluzkę czy koszulkę do spodni to też mam problem :sorry2: jeansów mam kilka par w różnych kolorach i bardzo je lubię :laugh2: tuniki i getry też posiadam choć raczej nie noszę ale jak by co to mam. A buty mam głównie na szpilkach i mega szpilkach (które bardzo rzadko noszę), wygodne i mniej wygodne ale bardzo ładne :-D i moje
trochę to chore ale wyszłam kiedyś z założenia, że nie palę i nie piję więc mogę z czystym sumieniem wydawać na coś innego i to są właśnie buty

Dziewczyny sama nie wiem gdzie i jak ! Miejsce gdzie można poplywac, na rowerach pojezdzic, odpocząć no i tanio przede wszystkim !

poziomki happymama moje dwa porody trwaly 15 min ;) bo miałam 3 cesarki. Niby w sumie pierwszy trwal 16 godzin i zakonczyl się CC ale już nie pamiętam tego bolu wogole.. zawsze chciałam rodzic SN bo po CC strasznie długo dochodziłam do siebie !

Wrocilismy z zakończenia przedszkola.. chłop wziol dzieci na ryby a ja zostałam sprzatac syf ! jezuuuu jaki bałagan ! nie mam wogole sił sprzątać a trzeba ! bo na week wybywam na działke ;)

Ania138 to super ze lubisz swojego gina:) Z calego zamieszania lubie najbardziej starania i bieganie do apteki po testy;))
Startujecie od razu czy za jakis czas?

Ja tez mam slabosc do szpilek ale najpierw musze zylaki usunac:(((

Stefa nie polece Ci zadnego miejsca bo troche wypadlam z obiegu. Mieszkalismy 3 ostatnie lata na wsi i mielismy wszystko pod nosem:)
Bedziesz sie leniuchowac na dzialce:)

reklama
Stefea ja tez nie pomoge :p bo w sumie nigdzie nie jezdzilam do tej pory :-D heheh
wspolczuje sprzatania ale weekend na dzialce brzmi obeicujaco :-) ja spedze go na pakowaniu i rozpakowywaniu... :confused2: a od poniedzialku ponoc upaly... :cool2:
ania jak lubisz swojego gina to super :-) zawsze to cos ;-) i od kiedy zaczynacie staranka? :-) a dzieciaki wiedza ze chcecie sprawic potomka kolejnego? :-) :-D

Ja na dzis skonczylam.... Miki juz spi, starszaki jeszcze samolotami sie bawia :-)
a ja .... ogladam tv i zaraz sobie urodzinkowe piwko otworze :p juz nie pamietam kiedy pilam tak szczerze... :eek:

Do góry