reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z FRANCJI!

antylopka DZIEKUJE:tak::-)
a co do pepka to kiedys kupilam(jeszcze przed porodem) octenisept.Przydal mi sie juz w szpitalu na rane po cesarce(polozna byla zaskoczona ze wiem o czyms takim ;-) tez tego uzywaja)jest rewelacyjne,uzywalam tez do psikania Nadii pepka.

Środek do dezynfekcji OcteniSept do stosowania na rany, błonę śluzową i skórę

Dziewczyny czy na karte senrzur(przepraszam zle napisalam,nie wiem jak sie pisze poprawnie)maz przejdzie odprawe na lotnisku????

reklama
hej

Mona : co do karty to nie mam pojecia .... najlepiej zadzwonic na lotnisko kurka i zapytac...

magda: ja tez bym z pepkiem nie kombinowala, tym bardziej ze po tym plynie czerwonym ( czy fioletowym) ladnie sie suszy i odpada w kilka dni!!!!!!

antylopka : jak najbardziej pisze sie na rdv :) tylko dlugo chodzic nie moge bo mnie brzuch ciagnie + skurcze
wiec moze cos bardziej w pozycji siedzacej? kawa na la def ense lub u mnie ????
jesli chodzi o park to mamy maly prywatny skwerek w naszej rezydencji, szlau nie robi, zjezdzalnia, domek, piasek i1 bujawka ale jest gdzie wyjsc
napis zna pw kieyd tobie pasuje, bo nie wiem jak pracujesz, cyz masz jakis ranek wolny, sroda moze ???? no i jak maly ze siesta itp

witajcie!
tak czytam Was i ciesze sie ze wszystko w porzadku z waszymi brzuszkami!
u nas ok, mala dzis 39 st goraczki ot tak! z niczego, przyszla do domu juz widzialam oczy sie blyszcza; mam nadzieje ze do jutra jej przejdzie bo juz sobie zaplanowalam na zakupy na la defense pojechac :tak: , pani w ecole mowi ze ona od dwoch dni nic nie je tam na stolowce , ale to pewnie przez ta goraczke , juz cos ja bralo ...;
ja bylam na konsultacji przed tym znieczuleniem..sie nalatalam jak glupia....no ale trzeba.poza tym ok...praca jak praca , potem szkola , dom i tak codziennie! pozdrawiam !

hej mam pytanie:p co tutaj robia z pepkiem dziecka po porodzie??
jak urodziłam Marcelka do w szpitalu sie stosowało taki róż specjalny na pępek, i on elegancko osusza. później dostaniesz receptę i se go kupisz do domu. ja miałam receptę na ten róż i na biseptine to taki sprej odkrzaczając. i muszę ci powiedzieć ze rewelacja. pępowina była cale 10 dni u Marcelka.
A kosmetyki dla dzieci jakiej firmu uzywacie??
ja używałam na samym początku u Marcelka Mustela. kupiłam olejek stelatopia. Mustela
trochę wlewa sie do wanienki i w tym malucha sie kapie. niczym go nie smarowałam ani nie używałam mydła. ja przeciwna jestem stosowania od razu kosmetyków u maluszków. a na pupę bepanthen, to i dla ciebie na sutki może być ta maść jeśli popękają przy karmieniu.
BEPANTHEN MAŚĆ 30 g

zoe jak mała?
josephine ależ ten suwaczek pcha do przodu. torbę spakowałaś? ja poprałam i poprasowałam rzeczy maluchowi. i na razie zakończyłam działania związanie z szykowaniem :)
mona ależ nie fart z tym portfelem. obyście załatwili wszystko szybko i sprawnie.

goraczka przeszla ale jak ja dzis zobaczylam jej gardlo to sie przestrzaszylam!! cale podniebienie w kropki czerwone a przy przelyku pelno tego i takie czopy ze hoho!! zadzwonilam na sos i przyjechal lekarz , ostre zapalenie gardla , i mowi ze nie dziwi sie ze nie jadla! dal antybiotyk; oj biedna ona , ona wogole to wytrzymala nigdy sie nie skarzy ze cos boli, nawet teraz nie mowi ze gardlo boli, a na bol gardla mam jej dawac co trzy godziny advil na przemian z dolipranem ; dobrze ze sobota niedziela to sie wykuruje !!
oj ja to zmeczona tym wszystkim, ciagle latanie! dzis jeszcze nerwa mam bo jak sobie pomysle ze przyjedzie za tydzien siostra mojego to mnie szlag trafia i krew zalewa!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

hej

zoe : zdrowka dla malej!!!!
a nie moglas pisac wczesniej ze jedziesz na la defense na zakupy!!!! ja tez chcialam jutro jechac... musimy sie kiedys spiknac wlasnie na jakas niedziele :) gdzie mniej ludzi i tatusiowie pilnuja dzieci :)

marys : dzieki :) dzis mialam usg III trymestru, dzidzia wazy 2kg300 ok. wiec kolosem nie jest, wszystko jest OK :)
torba ...Yyyyyyyy.... wyrzut sumienia mi sie wlancza... Jeszcze nie spakowana... Dzis wlasnie dopiero kupilam proszek do niemowlecych ciuszkow Chat bébé i bede robila pranie w tygodniu :)
Pocieszam sie mysla ze "mam czas" bo szyjka zamknieta i dluuugasna, taka sama jak ponad miesiac temu... wg gina jak sie nie hukne o cos czy nie upadne to nie ma szans zeby uropdzic przed 19 listoapada, cyzli to tego 37tc powinnam dotrwac :)

zastanawiam sie tez nad CC...mam 2,5 tyg na podjecie decyzji

Czy ktoras z was ( Mona????) rodzila przez CC? moge prosic o PW z podtsawowymi info typu : ile trwa operacja, ile nocek w szpitalu, czy tata mogl byc obecny czy mozna miec dziecko na sobie i ile po zszyciu, jak z bolem, karmieniem???? itp itp!
z gory big dziex!!!!

magda ;: co do kosmetykow do ja od poczatku uzywalam tez tylko musteli. teraz zakupilam mustele plus krem do pupy klorane bo nie bylo musteli, ale bephtapen jest faktycznie najlepszy, dostaniesz recepte lub juz sam krem w szpitalu
a na sutki polecam lansinoh
tutaj str. ameryyk. ale jest od lat podstepny we francji, przy synku go uzywalam i jest super, bardzo wydajny tlusty, wystarczy kupic mala tubke ( chyba z eplanujesz karmic 8-12 m-cy to nie wiem ;) )
ja kupilam mala teraz za 9 euro, duza to chyba ok. 14-15
a przy synku dla przykladu mialam od poloznej ok. 10 probek i ujechalam na nich 4 miesiace rowne :) i jeszcze mi zostalo kilka :)
Amazon.com: Lansinoh Breast Cream, 2-Ounce Bottle (Pack of 3): Health & Personal Care

josephine ja sie pisze na niedzielne zakupy!!!! ale nie w nastepna niedziele napewno bo przyjezdza siostra mojego ale za dwa tygodnie to tak!!!

chcialam sie jeszcze was zapytac ..od kiedy zaczelam brac tabletki anty (jakies 6 miesiecy) to w sumie co dwa opakownia w srodku dostje okres az do konca i potem przestaje brac i w przerwie mam okres normalnie , potem tydzien brania tabletek i znowu okres.......nerwa mam ....raz dzwonilam do lekarza i kazal przestac brac ale ze teraz mam ta operacje to mam brac do konca bo potem mi sie moze przesunac wszystko a w dniu operacji nie moge miec okresu...czy wam sie tez tak zdarzylo.?????

zoe : nie mam pojecia co do tabletek ale dziwne mi sie wydaje zeby @ byla w trakcie brania... ja bralam przez wiele lat i @ zawsze jest jak robisz tydzien przerwy nim wezmiesz nowe opakowanie... u mnie byla jak z zegarkiem w reku zawsze
porozmawiaj z lekarzem

ad. zakupy : OK za 2 tygodnie :) o ile sie jeszcze nie rozpakuje do tego czasu ;)))))))) dam znac hihihihihhii

reklama
zoe ja tak miałam kiedyś. ze w środku opakowania dostawałam @. to tabletki zle dobrane sa. po operacji powinien lekarz przepisać ci jakieś inne, a może karze zrobić badania na hormony by sie lepiej rozeznać jakie tabletki ci pasują.
zdrówka dla córy!!
josephine no o sie szykuj szykuj. pamiętam jak z Marcelkiem mnie z zaskoczenia wzięło i w 30 min torbę pakowałam :) ale dobrze właśnie ze chodź ciuszki dla niego miałam poszykowane wcześniej. a dla siebie nic a nic nie spakowane, i w normalna torbę od zakupów sie pakowałam :) no ale wszystko jakoś sie udało :)
i wiesz co jakoś czytając twego posta przeszło mi przez myśl ze będziesz miała córkę, ciekawe czy sie sprawdzi nie? :)

Do góry