reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

reklama
hejka, słońce wyszło!!!:-)
Sylwia szkoda mi Twojego biedactwa:-( nie wiem, czy słyszałaś o takich kropelkach SabSimplex...U nas się rewelacyjnie sprawdzały na kolki i zaparcia. Tylko nie wiem, czy w Irlandii są dostępne. Myśmy dostali w prezencie a wiem, że koleżanki specjalnie je sprowadzały z Niemiec. POczytaj w necie, sa naprawdę dobre.i skonsultuj z gp jutro.
Aha, my dodawaliśmy jeszcze małej do mleczka probiotyki<Lacidofil, a teraz dajemy Dicoflor>.

Ostatnia edycja:
Witam. Przepraszam że się wtrącę.
Sylwia, spróbuj z kropelkami Colief, dostępne w każdej aptece bez recepty. Są naprawdę rewelacyjne. Sab Simplex są również bardzo dobre, ale niestety nie dostępne w Irlandii...

Czesc dziewczynki.U nas pogoda jak Beata powiedziala - piekna.Ale jak to bywa z moim babelkiem jak slonce wychodzi to Masiek zachodzi czyli idzie spac przedwczesnie.No i padl.Ja dzis czuje sie kiepsko, mialam ciezka noc.Zatrulam cie czym potwornie i wyprulo mnie od srodka strasznie.Zoladek mam jak papier, nie wyspana jestem.Polozylabym sie teraz spac z moim synciem ale bede miala goscia.No i dupa blada.Bylam dzis na bilansie dwulatka.Malu rosnie jak na drozdzach.Od ostaniej wizyty dostyczacej jego niejadkowania dobil do normy.Pielegniarka sie cieszyla.Jednak i tak popsula mi humor bo byla zmartwiona ze Max nie mowi zdaniami.Ze nie mowi kot, pies, jablko i to po angielsku!!! Dziwna mine miala jak sie dowiedziala zenp moj brat zaczal mowic jak mial 3 lata.Mam sie zglosic w marcu i jesli Max nadal nie bedzie normalnie mowil (a przeciez cos tam juz gada , tylko zejest caly czas na tym samym poziomie) to bedzie chodzil na terapie stymulujaca mowienie.Ale ja jakos sobie tego nie wyobrazam...smutno mi jakos ze moj babelek nie mowi.Kazdy mowi nie martw sie bedzie mowil, przeciez ma dopiero dwa latka.Ale jak uslyszalam terapia to jakos zle sie poczulam, jakby on jakis opozniony byl a nie jest.Buzia mu sie nie zamyka a ze mowi po swojemu..Dziewczyny c\o mam zrobic?

Ostatnia edycja:
Hej hej jeśli moge to też się wtrące :sorry2:
Sylwisko22 lekarze tutaj polecają wode gotowaną z glukozą na zaparcia.Nam pomogły :tak: Ogólnie jak dziecko ma problem z kupką można je przepajać by rozluźnić stolec.
Gastone ja bym się nie martwiła ;-)
U nas też musztrowali Antka na bilansie 2 latka,ze nie mówi:dry:
Kazały mi mówić do młodego po angielsku w domu :tak::-D
A na bilansie 3 latka kazały mi mówić do młodego w ojczystym języku :baffled: i były wielce zdziwone,że młody nie używa pieluch bo ponoć wsród irlandzkich dzieci to rzadki widok:laugh2:

Hej!!! Ależ jestem nie wyspana, aż mnie głowa boli od tego :angry:... Oliwka jakaś po tej szczepionce niespokojna - noc ciężka i teraz też nienajlepiej. Niedawno zasnęła, ale na jak długo nie wiem... A musimy iść dzisiaj do lekarza :baffled:... Biodro dalej boli, wczoraj sobie przeciażyłam jak śpieszyliśmy się na tą szczepionkę...Ech, szkoda gadać :dry:!!!
Tak sobie przypomniałam z tą laktacją - Olaaa89, nie wiem czy już znalazłaś czy nie, ale wiem, że w Wiśle jest herbatka poprawiająca laktację z Hippa, za niecałe 6 euro. Biodro dalej boli, wczoraj sobie przeciażyłam jak śpieszyliśmy się na tą szczepionkę...Ech, szkoda gadać :dry:!!! Dobrze, że dzisiaj taka pogoda :sorry2:! Gastone, wiem, że każdy Ci mówi "nie martw się", więc oryginalna nie będę, ale na każdego przychodzi odpowiednia pora, więc... Może faktycznie Twój Maluszek postanowił pójść w ślady wójka ;-)! Cierpliwości, na pewno nie jest opóźniony!!! Beakta, wejdź sobie na https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-wstawic-suwaczek-78/index12.html, tam wszystko jest wytłumaczone krok po kroku - powodzenia!!! Tylko później jak już to zrobisz, to się wyloguj i zaloguj ponownie.
Miłego dnia życzę, pozdrawiam, papatki :tak:

gastone u nas bylo podobnie,dominik jeszcze po 2 latach mowil tylko tata,mama,babi,dada itd. tez sie juz martwilam,ale tak okolo maja(czyli jak mial 2lata i 3 miesiace)zaczal powtarzac wszystko co do niego mowilismy...a potem to juz bylo z gorki!!!teraz mowi calymi zdaniami,bardzo wyraznie i zrozumiale po polsku oczywiscie :) ale po ang.zna tez duuuzo słówek,bardzo szybko sie ich uczy!takze widzisz na naszym przykladzie,ze jeszcze nie ma co sie martwic!!!!pewnie lada moment maly bedzie nadawal zdaniami jak najety :) pozdrawiamy serdecznie!!

Hej.pogode wykorzystalismy spacerujac:)...maly pospal ponad 4 godz:-)...podobno taka pogoda ma byc do konca tygodnia...poczekamy,zobaczymy.

Taaakkk??? No byłoby super :rofl2:!!! Ja niestety nie mogę na taki długi spacerek się wybrać przez to biodro, a szkoda, wielka szkoda... Ale byłyśmy dziś u pediatry i Oliwka jest zdrowa, mierzy całe 49 cm i waży już 3100, tylko dalej po tej szczepionce niespokojna... Lekarka powiedziała, że tak może być 2 - 3 dni! Dobrze, że później weekend to się troszkę wyśpię, chyba :baffled:...

reklama
Dziewczynki dzieki za mile slowo.
Krycha starj sie nie przemeczac a jak biodro bardzo bedzie ci dokuczac idz koniecznie do lekarza.
pPogoda faktycznie u nas sliczna tylko ze ja z niej tez nie skorzystlam.MAsiek poszedl spac kolo 12 a ja padlam razem z nim bo po zatruciu mam slaby organizm.Trzesa mi sie nogi , mam dreszcze i ogolnie jestem wycienczona.Mam nadzieje ze jutro wyde na dlugi spacer.Kochan eodzwe sie dopiero pojutrze bo moj luby zabiera mi laptopa bo ma robote w terenie.Wiec pozdrawiam was na zapas papatki.

Do góry