ooooo ruszylo sie

)))
szczepienia...wiadomo , zadania sa podzielone
MY napewno nie bedziemy sie szczepic ani Nastki. Jak zaglebic sie w te "panowania ptasiej grypy" o ktorej byl wielki krzyk, wybijania ptactwa, a teraz w "panowanie swinskiej grypy" to dowiadujemy sie ze olbrzymie ilosci ludzi choruja od lat i jakos cicho bylo, teraz dopiero wielkie oburzenie. Pokupowala sluzba zdrowia szczepionki,ludzie nie chca sie szczepic to wzieli sie za wysylanie listow. Na moje czucie to ktos na tym pieniadze robi i tyle. Dzieci dostaja obecnie wystarczajaco duzo szczepien. W PL dodatkowo dzieci szczepione sa na gruzlice, na zoltaczke, duzo mam szczepi dodatkowo na rotawirusa... oj duzo tego naprawde.
Kazdy z nas sie boi o siebie, o dziecko... ja ju czasem mam obled na tym pukcie, wolalabym wyluzowac, ale nie moge. Ale szczepic na te grypy sie nie bede

Szczepionka jest nie sprawdzona, jedni umieraja, innym skutki moga odezwac sie po 2, 3... latach (bog wie jakich), a napewno nie zdobyla bym sie na odwage na szczepionke w ciazy - ogolnie panuje zasada ze kobiet w ciazy sie nie szczepi. No ale wszytsko kreci sie w okol pieniadza...nudny ten swiat.
Czy ktoras ogladal film Rok 2012 ???