reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maja 1980 - my nie szczepiliśmy Karolinki na gruźlice, bo nikt nas także nie poinformował o tym , że możemy a wręcz odmówili nam szczepienia, bo niby w PL nie ma juz zagrożenia. Jak bylismy w Pl to dowiedzieliśmy się tego samego, powiedzieli, że juz nie trzeba szczepić:confused: , no więc nie szczepiliśmy :happy:

Nathalie w Anglii pneumokoki są bezpłatne, w Polsce niestety trzeba płacić i to chyba dosyć sporo a co do wózka to przewóz jest bezpłatny, więc może warto wziąc ze sobą, będzie Ci wygodniej jezeli lecisz sama:happy:

reklama
Maggusia mieszkamy w Croydon ... mam nadzieje ze znajde jakas mamuske tu w okolicy bo szczerze mowiac to ze wszystkich noich kumpelek ja pierwsza i jedyna mam dzidziusia. A milo czasem byloby spotkac sie i porozmawiac o bobaskach ... tym bardziej ze to jak wiadomo najciekawszy temat dla mlodej mamusi. Jak narazie ciesze sie ze znalazlam to forum. A Ty gdzie mieszkasz?
Pozdrowionka.

Agnes2606 dziwne ... kazdy mowi co innego. Nam w Pl powiredziano ze trzeba ja zaszczepic.zeczywiscie wedlug danych z zeszlego roku Pl nie nalezy juz do krajow zagrozonych gruzlica.
Zobaczymy co ty powiedza ... na piatek jestem umowiona z Health Visitor. A co z Zoltaczka (WZW)?

Nathalie ja lecialam zmala jak miala 8 tygodni i musze przyznac ze wozek bardzo mi sie przydal w podrozy. Mozesz go oddac dopiero przed wejsciem o samolotu i tak samo odebrac wiec nie musisz dzwigac malenstwa i podrecznego jednoczesnie. A poza tym mysle ze dziecku jezt wygodniej ... wez pod uwage ze na lotnisku bedziesz musiala sporo poczekac zanim odlecisz.

Agnes i Maja ogromne dzięki za tak ekspresową i szczegółową odpowiedź.
h050.gif

hej!!!

witam wszystkie nowe mamuski na forum bardzo serdecznie i te ktore mialy problem z netem super ze juz jestescie

czytam wszystko ale czasem brak czasu na napisanie posta za co przepraszam postarm sie teraz juz pisac nabierzaco:-)

my dzis bylysmy na wazeniu i mala wazy 6050 co sie nie spodobalo HV i kazala mi ja dokarmiac wieczorami mleczkie modyfikowanym:-(, mam jej dac aptimil i kiedys myslalam ze ona nie lubi tego mleka bo sprawdzalm na wasna reke wszystkie rodzaje a dzis sie okazalo ze owszem lubi ale nie umie pic z butelki i musiala podawac jej z lyzeczki HV radzila ze w takich przypadkachkubeczek niekapek jest najlepszy wiec jutro zakupie i zobacze:confused:
mamy jeszcze jedna kontrolna wizyte zbadania bioderek :happy: z czego sie ciesze bo mam nadzieje ze rowieja moje watpliwosci

a tak po za tym super mala uwielbia papki :-) kurczaczek z ryzem ulubiony i marchewka z ziemniaczkami i chyba przerwe wczesniej karmienie piersia niz planowalam ale nie jestem jeszcze pewna;-)

pozdrawiam was wszystkie i dzieciaczkow i czekam z niecierpliwoscia na wiesci od Tiggera moze to juz buziaczki pappap

witam!!
narezszcie troszke tloczno sie na forum zrobilo i fajnie...pogoda sie spisuje na 5 wiec nic tylko spedzac czas na dworze...Oli wczoraj wbil mnie w osupienie niewiem czy znacie ten program jaka to melodia powtarzaja go codziennie okolo 13 i tak tez bylo wczoraj OLi obejrzal caly program normalnie siedzial i patrzyl w telewizor myslalam ze nie wytrzymam...
duzo sie dzieje ja wczoraj bylam w pracy moj P wrocil wczresniej (musialam odrobic sobote w ktora nie przyszlam)ale bylo spoko,dzis przychodzi moja znajoma z miasta w polsce nie widzialysmy kope czasu napewno bedzie fajnie...a pozniej dziewczyny staram sie o dofinansowanie do mieszkania bylismy u ksiegowego i powiedzial ze nam sie nalezy..wiec zaczynamy starania...oby sie udalo,pogoda cudna...az sie chce wstac z ranca
maja-my tez mielismy przejscia z butelka ale w koncu maly zalapal ale pamietam kosztowalo nas to duzzo wysilku,moze sprobuj oszukac wkladajac na przyklad smoczka a ukradkiem butelke,fajnie ze mala przyjmuje juz sloiczki
maja1980-witaj wsrod nas...
joanna z-ciesze sie ze sie wszystko poukladalo i maya wrocila ta sama,powodzonka z tym paszportem...
nathalie-witaj z powrotem... iproponuje wziac ze soba wozek pn nie jest wliczany przeciez w dodatkowe kilogramy...a napewno sie przyda
oki mykam ogarnac troche chate bo az wstyd jak kolezanka przyjdzie...
pozdrawiam

Maja33 a Ty karmisz piersią? Jeśli tak, to może spróbuj małą dokarmiać przez cewnik do karmienia. Ja zaczęłam dokarmiać Ingę przez butlę i niestety odrzuciła pierś (leniuszek śmierdzący ;) ), połozna mi poleciła ten sposób i bardzo dobrze się sprawdził. :happy: Przygotowujesz mleczko w pojemniczku i jak przystawiasz maleństwo do piersi wkładasz 1 koniec cewniczka do buźki dziecka wraz z piersią, a drugi oczywiście do pojemniczka z mlekiem. Cewnik to taka cieniutka rurka długości kilkunatsu cm z dziurkami na końcach, dostałam ją w poradni laktacyjnej. Postaram się wyszperać zdjęcie.

Witam Mamusie!
oraz nowe forumowiczki fajnie ze jest nas coraz wiecej:-)

Wczoraj chodzilam dumna z siebie poszlam pierwszy raz sama z Brianem do przychodni bez nikogo i poradzilam sobie nawet jezykowo;-)hehe musialam wam sie pochwalic:-D
Brianek na szczepienu troszke poplakal przytulilam go odrazu ja to razem z nim tak przezywam szczepionki ze szok:szok: pozniej na pania doktor popatrzyl z krzywa minka i zabieranl nozki poprostu uciekal bylo widac ze chce juz stamtad isc:laugh2:
Pogoda popisuje wiec duzo przebywamy na polku i u kolezanki ktora ma coreczki:-)dzieciaki swietnie sie razem bawia a po za tym duzo mamus tam przychodzi wiec jest o czym pogadac a dzieci zadowolone:happy2:

Maja zycze powodzenia w karmieniu:happy:fajnie ze mala lubi takie papkowe nowosci bo Brian ze sloiczkow tylko owoce lub pudingi reszte jak np:obiadki musze gotowac;-)

Maja 1980 mieszkam w Birmingham:-)bardzo dobrze wiem jak potrzebujesz spotkan z mamami bo ja to normlanie nie moglam wysiedziec duzo spedzalam na BB bo tylko tutaj moglam pogadac o dzieciach moze poszukasz w necie jakiejs stronki twojej miejscowosci ja tak ostatnio szukalam i znalazlam mnostwo mam co maja ochote sie spotkac nawet sama zalozylam jeden watek hehe :-Di juz nawet wiem gdzie jest klub dla dzieci i spotkania:tak:no ale oczywiscie na BB zagladam bardzo czesto to chyba juz nalog:-D

Nathalie no jasne ze wez wozek ze soba naprawde ci sie przyda :tak:za to nic nie placisz:-)

Agnes fajnie ze mala sie tak pieknie rozwija :tak:

Joanna Z to naprawde nieciekawa sprawa :eek: ale mam nadzieje ze juz z mala lepiej zycze szybkiego powrotu do zdrowka i wielu sil:-)

Dziewczyny jesli chodzi o szczepionke na zoltaczke to ja zaszczepilam Briana w pl poniewaz tutaj powiedzieli ze trudno ja dostac:eek:jesli chodzi o gruzlice w uk powiedziano mi ze male jest ryzyko:baffled:i nie szczepia a w pl wycofali ta szczepionke na dodatek pani doktor w pl powiedziala mi ze to sie ropi i zostaje blizna boli raczka i takie tam wiec odradzila.
Co do przeswietlenia bioderek to ja wykonalam to badanie w pl bo tutaj nie dostalam zadnego listu i stwierdzilam ze tutaj nie robia w sumie duzo dziewczyn mi tak mowilo wiec teraz sadze ze Maja masz wielkie szczescie hehe:happy2:
A jak pokazalam karte po przyjezdzie z pl pani doktor w uk to mnie pochwalila i powiedziala ze polacy to najlepsze rekordy ze szczepionkami robia:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam laski
u nas praca praca,czasu na nic nie mam ostatnie przygotowania do chrzcin,zakupy bo juz w poniedzialek lecimy i bardzo sie ciesze,odliczam dni:-) Natka smieszka jest bardzo miny szczela nieziemskie,spi juz od dwoch dni cale nocki,przez sen tylko gada.A dzis widze ze ma lekkio katar:confused: ja tez cos mam z gardlem,wrr.....pewnie jeszcze na wyjaz dostane @.

wogole slyszalyscie o tej SEPSIE,KURCZE STRASZE RZECZY SIE DZIEJA:-) Osstatnio dziewczynka umarla 14 lat,od nowego roku chyba 11 osob umarlo jak sie nie myle.
Sepsa

WITAM NOWEK LASKI,FAJNIE ,ZE PISZECIE NA PEWNO BEDZIE WAM TU MILO:tak: ;-) :-)

MAGGUSIA super w koncfu masz gdzie chodzic i z kim pogadac jezyk podszkoliosz,Braianek bedzie mial sie z kim bawic,super:-)

Olis dalas rade do pracy w niedziele,podziwiam.milego wieczorku z kumpela,na pewno sie nagadacie,ja czekam na i juz za tydzien zobacze sie z moimi psiapiolkami:-)

maja probuj a na pewno sie w koncu przekona,moze codziennie po troszku jej daj.Zreszta sama zobaczysz,powodzenia;-)

Izusia to super juz niedlugo zamieszacie u siebie.Oskarek swietnie zaraz bedzie biegal.Moja jeszcze sie nie kwapi za reke chodzic.

maja_1980 doskonale cie rozumiem,ja tez w gronie moich znajomych mam dziecko,wiec czasami ciezko sie spotkac,zapraszamy na watek spotkan mam z Londynu,tam dosc czesto sie spotykamy w Posku Na Hammersmith;-)

Agnes2606 witaj fajnie ze juz zadomowiona w nowym gniazdku,cora fajnie rosnie:-)

Nathalie my mamy zalozony prywatny watek w ktorym jest pare tematow,jak dziewczyny uwazaja ze mozna dac ci dostep do nich ,pisze do moderatora;-) Zajmowalam sie tym Melanie ale teraz malo sie tu pokazuje,nowe dzidzi,pozdrawiamy ja i rodzinke.Wiec jak chcecie moge napisac:happy:

ok mykam mala kapc po zmianie czasu trzeba wszystko powoli przestawic,ale zauwazylam ze jak idze spac o 8.00 to spi cala noc .A jak wasze maluszki sie przestawily???

mykam buzka papa:happy:

reklama
Do góry