reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izka- moj tata mial usuwana nnerke laparaskopia... czul sie po tym bardzo dobrze bo to nie jest tak jak po tradycyjnym krojeniu no i wychodzil nastepnego dnia.

Nastka jakas rozkatarzona jest.
Tydzien temu zrobilismy jej ppkoj. Takze wyprowadzila sie od nas na dobre. Taki relaks sypialniany ze szok. Mala jest tak zadowolona !!!! Co kto przyjdzie to zaprowadza na gore i pokazuje mowiac " to jest moj pokoj, spie tu sama bez mamy bo jestem juz duza" :cool2:

reklama
olcia- z tego co ja pamietam, to gdy karmi sie piersia jest wazne zeby podawac witamine D3 (bynajmniej w PL, bo tu to karza wystawiac na swiatlo dzienne, slonce) a jak jest maluszek karmiony modyfikowanym to nie ma takiej potrzeby. Poza tym , jak ktoras juz to napisala trzeba bardzo uwazac na wit d3, trzeba byc bardzo ostroznym...bo z wiekiem odezwa sie problemy nerkowe od jej nadmiaru - wit d3 uszkadza nerki gdy jest jest za duzo w organizmie (jej nadmiar nie jest wydalany przez organizm)

olcia- z tego co ja pamietam, to gdy karmi sie piersia jest wazne zeby podawac witamine D3 (bynajmniej w PL, bo tu to karza wystawiac na swiatlo dzienne, slonce) a jak jest maluszek karmiony modyfikowanym to nie ma takiej potrzeby. Poza tym , jak ktoras juz to napisala trzeba bardzo uwazac na wit d3, trzeba byc bardzo ostroznym...bo z wiekiem odezwa sie problemy nerkowe od jej nadmiaru - wit d3 uszkadza nerki gdy jest jest za duzo w organizmie (jej nadmiar nie jest wydalany przez organizm)

Dokladnie.Tutaj nie daja w ogole wit d3.pamietam ze sie pytalam.W polsce Co do karmienia piersia to chyba tez nie potrzebna jest az tak bardzo.W mleku chyba powinno byc tez dosc.Wiecie ja sadze ze u nas w Pl troche naprawde przeginaja z tymi lekami dla dzieci.Tyle jezdzilismy do alergologa,mielismy rozne badania,leki na alergie,antybiotyki ale ze spaniem wcale nie lepiej:no:(stwierdzono ze prawdopodobnie na tle alergicznym ma tak)dziecko sie objadlo syropow a i tak tak samo,no tylko wysypek brak a je wszystko:tak:nie wiem czy leki czy samo p[rzeszlo.

Wszystkim zycze zdrowka.u mnie troche lepiej.Gradlo powoli przechodzi,juz nie drapie:-)obylo sie bez antybiotyku:tak:
Gosia brawo,gratulacje:-):-)w koncu macie luzik:-p Pokaz pokoj tylko,jakies foteczki:tak:

Witam MAmusie!

Ja troszke zalatana ,mysle co by tu robic ze soba ,bo Brianek w szkole ,a ja nie chce siedziec w domu...najchetniej chcialabym cos otworzyc i rozwijac sie w swoim zawodzie ,ale czy to wypali????mam milon pytan na minute ....
A moze lepiej isc do magazynu/fabryki?
ah...zaczynam miec handre przez to...

Izka Brianek w skzole nawet ok po za tym ,ze jakis chlopczk (polak) mu dokucza...ciaggle mowi mu ,ze mama po niego nie przyjdzie i Brian mnie wypatruje dostaje histeri ,ze mnie nie ma...:zawstydzona/y:straszne to!
,albo gada ,ze jego mama Briana spali SZOK:szok:
albo ,ze w skzole bedzie siedzial Brian do wieczora...
nie wiem skad ten chlopczyk ma takie pomysly bierze ...
Tak naprawde na poczatku mama tego chlopczyka wziela go i Briana przeprosil,ale jak slysze jak Briana uczy hasel (przeklenstw) to moja cierpliowsc sie konczy!
nie wiem czy jego mama wie ,ze ten chlopak tak klnie :/
po za tym w piatek juz bylo lepiej maly nie plakal jak wychodzil ze szkoly wiec moze chlopak zrozumial ,zeby Briana nie straszyc zobaczymy jk bedzie jutro MAM NADZIEJE ,ZE OK :-)

Olcia jak karmiac Briana butelka dawalam mu witamine D ,ale nie przesadzalam z nia....w sumie tak naprawde nie wiem ile dawalam i jak to tak dawno bylo:zawstydzona/y::-p
pokaz jakies foteczki malej!

Malagorzatka jak tak swiezo upieczona zonko?
wiecej fotek poprosze :-)

A tu wiecej foteczek ze slubu i moja druga odslona sukni :-)
1.ja i kuzynka.
2.bawimy.
3.Tu spiewamy STO LAT dla mojego meza poniewaz w ten dzien mial swoje tez urodziny:-)
4.Kroimy torcik.
5.My przed kosciolem.

Załączniki

• tort.jpg
    tort.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 67
  • udziec.jpg
    udziec.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 64
  • P1140426.jpg
    P1140426.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 75
  • ja i kuzynkaa.JPG
    ja i kuzynkaa.JPG
    37,3 KB · Wyświetleń: 63
  • MY SLUB.JPG
    MY SLUB.JPG
    53,4 KB · Wyświetleń: 70
Hejka
Kwiateczek ja też uważam ze w PL troche z aduzo tych lekarstw jedza ludzie.I to nawet nie chodzi o dzieci.Fajnie ze powoli ci przechodzi,ja to sie zawsze czuje jakby miala jeza w gardle.Mi po antyb przeszlo po dwoch dniach ale antyb biore do konca,zeby nic nie wrocilo.Ja tym razem polecialam do GP po antyb ze wzgledu na to ze mam teraz tą laparoskopie i balam sie ze nie przejdzie mi w tydzien choroba po samym strepsilsie.A tak to poewnie bym nie poszla do lekarza tylk ossala te tabletki.
Magusia a to nie ladnie ze strony tego chlopca,a moze jak tak dalej bedzie to zwroc grzecznie mamie uwage.Ja obawialam sie tego ze moj KOlin jest jedynym polakiem w tej szkole balam sie ze te starsze dzieci beda mu dokuczac albo wyzywac od emigrantow czy jeszcze gorzej.Ale na szczescie dzieic tu są bardzo mile.U nas te z ostatniej klasy to przez pierwsze tyg pomagaja tym z pierwszego roku czyli z reception.Zbieraja sie sami szybciej i ida pomoc sie ubrac i spakowac wszystkie rzeczy.Wiec narzekac nie mozna.Przez pierwszy rok to codzinnie sie podpytywalam czy ktos mu dokuczal,czy nie mowi cos do niego.Ale do tj pory jest spokoj to juz chyba tak pozostanie.
Ja tez juz sie nie moge doczekac az natan pojdzie do szkoly i bede mogla ruszyc dalej z praca.
Ok lece.Mamusie odzywac sie.

Magusia slicznie wygladalas,jeszcze raz:-)co do tego chlopca to jesli wiesz ktora jest jego mama to powiedz jej co on mowi, i zapytaj dlaczego tak robi bo twoje dziec ko sie boi i nie chce chodzic do szkoly.Nie badz mila bo w koncu nie pojdzie ,bedzie plakal i co zrobisz.jak ci nic nie powie to nauczycielce powiedz,moze zrobia mu przerwe w szkole albo cos.tak byc nie moze.Nie wstydz sie powiedziec.Dzieciaki sa teraz rozwydrzione ale tk nie moze byc.ja bym nie popuscila:no:moze w domu go tak strasza a on powtarza:dry:
Iza oczywiscie czasem sie nie da bez antybiotyku,sama dobrze o tym wiem.nabralam sie tu ich troche to na przeziebienie,na zeba,na plecy:no:no lae co zrobic jak trzeba bylo:baffled:

Uciekamy na spacer bo slonko wychodzi.zimno sie juz robi.matrko...jak pomysle o tym ubieraniu znowu:dry:

Witajcie!

My juz w domku z powrotem. Niestety Mlody cos nie tak. Nie spi w ogole, caly czas pojekuje i kwili...Moze to po prostu reakcja na podroz i nowe miejsce dla niego. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie....

A i widze, ze wiekszosc pochorowanych...Kurujcie sie szybko!!!Obym tylko ja lub Mlody niczego nie zalapala...Oj ta pogoda jest zdradliwa, niby sloneczko ale wieje...

Dobrej Nocki!

reklama
Hello !!!
Ale tu cichutko ostatnio.Ja wpadlam tylko na chwile,jutro ide z rana do szpitala.Wiec zajrze dopiero po weekendzie.Ciewae jak bede sie czuła.No i mam nadzieje ze znajda w koncu przyczyny moich bolow
Heronek no tyle go w domciu nie bylo to sie musi przyzwyczaic.U nas tez w dzien jest tak goraco na dworzu chyba ze 20 st.Ale wieje wiatr i latwo mozna sie zalatwic.
Pinka gdzie sie podziewasz?Co u Ciebie?
Kwiateczek no znowu sie zacznie dosc ze ubierac sie trzeba bedzie, to jeszcze ogrzewanie i te sprawy.Brrr Oby zima nie byla aż tak zimna.
Lece, musze sie przygotowac na jutro i zrelaksowac sie bo sie stresuje jakby na egzamin szła.Milego weekendu mamusie.I piszcie zeby mogla czytac co tam skrobiecie.Papa

Do góry