reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Babeczki!Jak tam ogoda u was, u nas dzis ladnie i cieplo ale ja i tak czekam na odroz do olski bo kochamupal , mam nadzieje ze nam bedzie pogoda dopisywala cho taki upal znowu meczy Oskarka.Tak zel tak niedobrze.My dzis bylismy na tym egzaminie sprawdzajacym po 6 tygodniach oraz na wazeniu i cio?Wskazowka wagi znowu w gore i Oskarek wazy juz 5820, niezly slonik sie zrobil, zreszta czuje jego ciezar jak go nosze na rekach.Ale wszystko jest ok i pieknie sie rozwija, lekarz powiedzial ze jest sinym chlopcem!
A tu nasze najnowsze fotki!
Moje pierwsze jeansy:)

U mamy najlepiej:)

reklama
Czesc Laseczki!

Maggusia my przywiezlismy witaminke D z Polski - ale lekarka powiedziala nam zeby stosowac ja w okresie jesienno zimowo wiosennym gdyz wtedy mamy malo slonca. Wiec mysle ze przy tych upalach dasz rade bez witaminki - wystawiaj rano synka na sloneczko

Mama Cyprysia tak jak dziewczyny wspomnialy najpierw trzeba isc i zarejestrowac sie do GP( lekarz ogolny) i on daje skierowanie do szpitala (spotkania z polozna). W szpitalach ( przynajmniej tutaj w londynie) mozna poprosic o tlumacza - ale trzeba to zrobic troche przed wizyta. (Widzialam tutaj polska siostre zakonna - ktora byla tlumaczka)

Tamarunia fajnie ze juz jestesci po cichych dniach. Tak to jest z tymi paszportami i tylko nasza biurokracje trzeba za to winic. Anglicy wyrabiaja paszporty w dwa tyg!!!

Maxin suuuuper wygladasz. To samo trzeba powiedziec o brzuchatkach EVoska, Kallusia  ;D

Magdak oj jaka masz dzielna dziewczynke- moj Tomek wciaz na kolankach no i nie przepada za calusami  ;) Fajnie bylo by zobaczyc twoja wedrowniczke

Izusia ppytalas o szczepienia : pierwsze mielismy w szpitalu - ale nie wszyscy brali - wiec moze to nie takie wazne.
potem :
2 miesiace
3 miesiace
4 miesiace
1 roczek
do nas wlasciwie przychodzily listy zatytulowane "be wise immunise" , przypominajace o szczepieniach wiec bylo latwiej zapamietac

TAk nas tu duzo ze trudno wszystkich wymieniac   ;D- ale o wszystkich pamietam!!! Pozdrawiamy pa pa

Czesc Izusia Twoj synek wyglada przeslodko i nie wglada na tyle ile wazy!!! Pamietam, ze zdjecia z Marcelkiem, ze jest calkiem wysoki (a raczej dlugasny) wiec to bedzie wysoki chlopak

mamaCyprusia -  eh Ty to fuhe zalapalas he he he no ale to milo z Twojej strony ze sie troszczysz
o kumpelke;) uwazam ze kazda z nas jest poczatkowo wystarszona bo obcy kraj, obcy jezyk itp
nie kazda jeszcze mowi plynnie po angielsku - ale trzeba troche odwagi - bo jesli ona jest wystraszona
i z natury jest lekliwa osoba bedzie potrzebowala pomocy typu - kolezanka ktora z nia pojdzie do GP
tutaj na forum byly poruszane takie tematy - np pojscie do kosciola, poszukanie klubu Polaka - polskiego
sklepu gdzie mozna dac ogloszenie szukam mlodej mamy lub ciezarnej - itp
napisze Tobie w skrocie jak ja to przechodze:)
-najpierw zarejestrowalam ie u GP (w Boots maja liste GP w okolicy)
-umowilam sie na pierwsza wizyte u GP(ok 10-11 tydzien - pielegniarka poda jej date i godzine)
-pierwsza wizyta u GP - badanie ogolne, stwierdzenie ciazy, lekarz iformuje w ktorym szpitalu bedzie rodzic (przydziela szpital poprostu) GP wysyla do szpitala list z prosba o umowienie daty pierwszego usg
czasami jak np w moim przypadku moze sie to opoznic z roznych przyczyn ja piersze usg miala w 17tym tygodniu, wazne jest to by mie miedzy 12 a 14tym tyg, wczesne usg wykrywa syndrom down itp
dlatego powinna jak najszybiej isc do GP i sie umowic na pierwsza wizyte;)))
- ok 12-14 tydzien pierwsz USG w szpitalu - uprzednio szpital przysyla list informujacy
-zaraz po scanie otrzymasz list od poloznej - do mnie przyszla do domu wczesniej sie ze mna umowila
-potem co m-c wizyty u GP i nastepne USG w 20tym tyg i nastepna wizyta z polozna potem wszystko sie powoli ulozy;))))

Tamarunia - ciesze sie slonce ze sie juz klotnia skonczyla, szkoda ze nie polcisz na wesele
ale najwazniejsze jest to abysie sie szanowali wzajemnie i kochali - bo to jest fundament rodziny
ciesze sie ze mezulek o Was dba;)))))

Maggusia - piekneg masz synusia, ucaluj go od nas i napisz jak bylo w Polandzie
a tak w ogole to jak z mieszkankiem??? slicznie go ubierasz!!!

Lwica - Ty to juz na pierwszym spotkaniu jak mamly mial 2 miesiace wygladlas bosko
marze o tym by sie poczuc lekko he he he i wlozyc fajna bielizne he he he
ucluj synusia;))

Kallusia - wygaladasz kwitnaco - moj syneczek bedzie mial 2 kompanki Julcie i Martusie;)))
ja jeszcze nie pokazalam lysego brzusia cyba to zrobie bo te bluzki to mnie chyba pogrubiaja he he he
mas zmoze juz zgage - okropne!!! chyba urodze gorylka bo to cyba na wloski

Izusia - malusi piekniusi - sloniczek jeden 6 kg prawie wow a jak dlugi???
no fajowy chlopak w tych porcietach

Beta - jak sie czujesz??? jak fasolinka kiedy masz scan?? Tomus rozrabia??
calusy trzyma dla dziewczy he he he
kochana  a jak moj aly sie rodzi na jesien to co z ta wit D???

buiaki

Hej laski,wrocilam z konsulatu i powiem,ze jestem mile zakoczona.Na 9.20 bylismy umowieni,wiec postanowilsmy jechac autem,o maly wlos nie zdarzylismy,bo nagle taki korek sie zrobil,ale na szczescie zaparkowlismy i jeszcze bylo 10min zapasu ;D Spodziewalam sie wiecej ludzi na zewnatrz,w srodku szybko poszlo,wypelnilismy druki do paszportu,az trzy,jeden do tymczasowego rocznego,reszta do 10letniego,tylko za 4 miechy mam doslac aktualne fotki malej i juz bez wypelnianai papierow mam im przelac zdiecie i beda wyrabiac paszport,spoko bo myslam,ze bede znow musilam tak jechac.Calkiem mily koles na obsluzyl ;)Powinien przyjsc paszport ok 14-15 siepnia,niby do odbioru jest juz 9.VIII,ale przesylka zajmie pare dni.A Natalka spislam sie na medal,cala droge przespala,przebudzila sie na miejscu,ale zaraz usnela,wiec wycieczka sie udala.Tyle co do domku przyjechalismy,mala zrobila nieza kupke i zaczela plakusiac z glodu ;)A do paszportu musielismy dolaczyc(info dla przyszlych skladajacych):
*2 zdiecie
*Akt urodzenia(mieslimy polski,ale wydaje mi sie,ze z angileskim tez by przeszlo)
*nasze paszporty
*Insurance NumberCard
oczywiscie:
*zgode o wydanie nieletniemu paszportu(forme dostaniesz)
*wypelnine wnioski
Za wszystko zapalcilismy 47 funtow,Tymczasowy 9f+4f za przeslanie go do domu,10letni 34f
No i jezeli chcesz zalatwic PESEL,rowniez forme dostaniesz ;)

Pogoda cudwona,zarz ide na spacerek.Niunia chyba rosnie bo dzis w nocy pobila rekord spala 8h,obudzila sie o 6.30,obu tak codziennie bylo ::) ;) ;D teraz tez spi ;)Ja juz zrobila male prasownako,sprzatanko i nadrabiam BB ;D

LWICA SUPER WAGA,Laska bylas i jestes ;)nie ma jak fajne zakupy,mnie tez juz sie marzy normalna bielizna,ale coz trzeba poczekac. ;) ;) ;)
IZUSIA synus swietny,podziwiam jego wage,oj twoj pokarm jest niezly ;)W dzinach super wyglada,jak maluszki ubierze sie w normalne ciuszki to od razy wygladaja na wieksze.
BETA DZIEKUJE ZA KOMPLEMENT ;)MILO MI ;D
MAGGUSIA towj Brajanek jest roskoszyn i jaki juz duzy,FAJNIE spedzic milo czas w kraju z rodzina,dobrze,ze wyjazd sie udal ;D

Kurcze tyle bym jeszcze napisla,ale stokrotka sie obudzila i juz sie dopomina o uwage,wiec zmykam
GORACA KAZDA POZDRAWIAM I ZYCZE MILEGO DNIA

Maxinko - Tobie skarbie zawsze wszystko tak gladko idzie ;)))
jak tam malej zabkowanie?? ona jest taka pocieszna zwlaszcza w tyc skarpeteczkac ;)

milego wieczorka pa

ps co ze spotkaniem??

hej kobitki

juz przeczytalam wszystko troche mam metlik w glowie z natloku informacji tyle sie dzialo jak mnie nie bylo ale postaram sie odpisac na wszystkie posty :laugh: :laugh: :laugh:

zaczynam ;D ;D ;D

Evoska - pieknie wygladasz brzusio boski i duzy Rocco rosnie jak na drozdzach mam nadzieje ze upaly nie mecza cie z bardzo i fajni ze tacy przesympatycznych ludzi spotykasz w sklepie to bardzo mile ;D ;D ;D

maxin- no to pieknie wam poszlo w konsulacie tylko pogratulowac bardzo sie ciesze, a jak zabeczek widac go juz bardziej ;D ;D

beta- karbie a jak fasolka jak sie czujesz i jak Tomcio :) :) :)

izusia- Oskarek przebojowy a jak pieknie wyglada i wazy ach jak te sloneczka nasze rosna ;D

Maggusia - fajnie ze spedzilas milo czas w polsce a twoj synus fajoski i zgadzam sie z Evoska swietnie ubierasz malego i jak mieszkanko juz wszystko dobrze?

kalusia - wygladasz pieknie i superowo ze wrocilas do nas a w ktorym jestes tyg bo gdzies mi to umkneo przepraszam ;D ;D ;D

Lwica- ty sobie nic nie mozesz zazucic co do wygladu laska z ciebie ze ho ho ja az mezowi mowilam jak pieknie wygladasz ;D ;D ;D, a co do bielizny to ja wszystko schowalam, na za 9 miesiecy ha ha i teraz mam piekna bawelniana bez zadnych dodatkow ha ha

Magda- swietna stronka twojej malej prosimy o wiecej zdjec, spoznione zyczenia dla Olivki na roczek niech rosnie zdrowa i piekniusia tak dalej ;D ;D ;D, a tobie wszystkiego najlepszego z okazji zblizajacego sie slubu, superasnie bedziecie mieli i koniecznie prosimy o zdjecia po :laugh: ;D

tamarunia- fajosko ze juz wszystko ok troszke pewnie ci szkoda ze nie jedziesz na wesele ale napewno jeszcze bedzie wiele okazji spotkac sie z rodzinka najwazniejsze ze wszystko jest ok w twojej najblizszej rodzinie, a malutka piekniusia i jakie ma piekne ubranka ja teraz juz wiem ze czekam na Martusie, wiec jak wchodze do sklepu to sobie juz wypatruje co bym kuila ach jak sie ciesze z tej mojej coroni ;D ;D ;D

Mama Cyprysia- witam cie serdecznie, twoja kolezanka jest okolo 6 tyg w ciazy? to najlepszy czas na GP, tak jak dziewczyny mowily to bardo prosta procedura najpierw rejestracja potem pierwsza wizyta i czekanie na pierwszy scan wszystkie powiadomienia przychodza poczta wiec, wiec o wszystkim bedzie wiedziala a dotego niech sie nie przejmuje ze nie zna jezyka wszyscy sa wyrozumiali i mili i jak pojdzie z kims kto chociaz troche zna jezyk to bedzie wszystko dobrze a zawsze mozna poprosc o tlumacza, bedzie dobrze, mi sie wszystko jak do tej pory podob i mam nadzieje ze tak bedzie do konca ;D ;D ;D, ale jestem dobrej mysli

jeszcze zajze na poprzednia strone bo wydaje mi sie ze jeszcze pominelam dorcie

Witam Mamusie!
Dziekuje za komplementy na temat Naszego Synka to takie miluskie:)
WLASNIE JA TEZ CHCIALAM PORUSZYC TEMAT SZCZEPIEN:
dostalam list ze Brian ma isc na 17 na szczepionke(to juz trzecia)pozniej dostalam znow list ze ma isc na nastepna na 24 czy dostaje sie dwie szczepionki w jednym miesiacu???????????PROSZE WAS O ODPOWIEDZ BO SIE MARTWIE.Z GORY DZIEKUJE.

Beta dziekuje za odpowiedz na moje pytanie az mnie uspokoilas.

Evoska za niedlugo i ty bedziesz slicznie ubierac swoje zawiniatko ;)
Dziewczyny piekne macie brzuszki!i slicznie wygladacie.

Lwica jak ty to zrobilas ze juz wrocilas do wagi???????ja mam jeszcze 8 kilo do zrzucenia.

Maja33 dziekuje:) jesli chodzi o mieszkanko to w piatek sie wprowadzamy lecz narazie mam tylko pomalowane sciany bo z robotikami nie moge dojsc ladu hehehe wiec remonty sa nadal.

Mama Cyprysia witaj! tak jak wczesniej pisaly dziewczyny trzeba isc najpierw do GP(najlepiej zarejestrowac sie do najblizszej przychodni).Lerz wybiera szpital w ktorym kobieta bedzie rodzila(ja tak mialam)oczywiscie twoja kolezanka jesli chce moze sobie sama wybrac tez szpital i powiedziec Gp ze chce w nim rodzic.Moze wybrac sobie porod w wodzie lub na lozku:)Wszytsko bezie dobrze to swietnie ze tak troszczysz sie o swoja kumpele.

POZRAWIAMY I SLEMY CIUMASKI.

dorcia- jeszcze tylko 6 tyg to naprawde nie wiele, napewno ci goraco w te upaly koniecznie pisz jak sie czujesz no i oczywiscie porod i fotki a jak ma twoj synek na imie przepraszam ale zapomnialam i ile ma lat  ;D ;D ;D, pozdrawiam cie mocno :laugh: :laugh:

martusia- a ty skarbie co u ciebie jak tam nasz przeslotki Alus jak sie ma cigle wspominam jak bylo w sklepie to bylo przesympatyczne  :laugh: :laugh: :laugh:, npisz do nas kohana i poprosimy fotki ;D ;D ;D

anya- a co u ciebie i Josha masz jakies wiesci z polski w zwiazku z tym szpitalem??, penie spedzasz czas na plazy ach jak masz cudnie,

jesli pominelam kogos to bardzo przepraszam pozdrawiam wszystkich mocno i caluje wszystkie szkraby

a u nas GORACO jedyne co moge powiedziec moja mama pojechala juz do polski troche mi szkoda bo bylo bardzo fajnie brzusio rosnie mala kopie jak szalona chyba jej tez goraco ;D ;D ;D uwielbiam ranki i wieczory jak mi wypycha ta swoja slodko dupeczke i czuje taka kolke zaraz pod skora ;D ;D ;D to piekny czas, ach i od 28 lipca ide juz na wolne bo coraz ciezej mi w pracy i mimo ze pracuje ylko 5 godzin to ledwo daje rade i jeszcze mam 2 tyg urlopu wiec jest bosko koncze juz bo to chyba najdluzszy post w moim zyciu ;D ;D ;D

papatki

reklama
Dziekuje wam bardzo za wyczerpujace odpowiedzi.W sbote lub niedziele ma do mnie dzwonic wiec pewnie znowu poda mi liste pytan :).Szkoda ze zadna z was nie mieszka w poblizu mojej kolezanki (Agnieszki) byłoby jej napewno o wiele razniej,ale dobre i to ze chociarz moze przeze mnie sie z wami "kontaktowac"

Do góry