mamaCyprusia - eh Ty to fuhe zalapalas he he he no ale to milo z Twojej strony ze sie troszczysz
o kumpelke

uwazam ze kazda z nas jest poczatkowo wystarszona bo obcy kraj, obcy jezyk itp
nie kazda jeszcze mowi plynnie po angielsku - ale trzeba troche odwagi - bo jesli ona jest wystraszona
i z natury jest lekliwa osoba bedzie potrzebowala pomocy typu - kolezanka ktora z nia pojdzie do GP
tutaj na forum byly poruszane takie tematy - np pojscie do kosciola, poszukanie klubu Polaka - polskiego
sklepu gdzie mozna dac ogloszenie szukam mlodej mamy lub ciezarnej - itp
napisze Tobie w skrocie jak ja to przechodze

-najpierw zarejestrowalam ie u GP (w Boots maja liste GP w okolicy)
-umowilam sie na pierwsza wizyte u GP(ok 10-11 tydzien - pielegniarka poda jej date i godzine)
-pierwsza wizyta u GP - badanie ogolne, stwierdzenie ciazy, lekarz iformuje w ktorym szpitalu bedzie rodzic (przydziela szpital poprostu) GP wysyla do szpitala list z prosba o umowienie daty pierwszego usg
czasami jak np w moim przypadku moze sie to opoznic z roznych przyczyn ja piersze usg miala w 17tym tygodniu, wazne jest to by mie miedzy 12 a 14tym tyg, wczesne usg wykrywa syndrom down itp
dlatego powinna jak najszybiej isc do GP i sie umowic na pierwsza wizyte

))
- ok 12-14 tydzien pierwsz USG w szpitalu - uprzednio szpital przysyla list informujacy
-zaraz po scanie otrzymasz list od poloznej - do mnie przyszla do domu wczesniej sie ze mna umowila
-potem co m-c wizyty u GP i nastepne USG w 20tym tyg i nastepna wizyta z polozna potem wszystko sie powoli ulozy

)))
Tamarunia - ciesze sie slonce ze sie juz klotnia skonczyla, szkoda ze nie polcisz na wesele
ale najwazniejsze jest to abysie sie szanowali wzajemnie i kochali - bo to jest fundament rodziny
ciesze sie ze mezulek o Was dba

))))
Maggusia - piekneg masz synusia, ucaluj go od nas i napisz jak bylo w Polandzie
a tak w ogole to jak z mieszkankiem??? slicznie go ubierasz!!!
Lwica - Ty to juz na pierwszym spotkaniu jak mamly mial 2 miesiace wygladlas bosko
marze o tym by sie poczuc lekko he he he i wlozyc fajna bielizne he he he
ucluj synusia

)
Kallusia - wygaladasz kwitnaco - moj syneczek bedzie mial 2 kompanki Julcie i Martusie

))
ja jeszcze nie pokazalam lysego brzusia cyba to zrobie bo te bluzki to mnie chyba pogrubiaja he he he
mas zmoze juz zgage - okropne!!! chyba urodze gorylka bo to cyba na wloski
Izusia - malusi piekniusi - sloniczek jeden 6 kg prawie wow a jak dlugi???
no fajowy chlopak w tych porcietach
Beta - jak sie czujesz??? jak fasolinka kiedy masz scan?? Tomus rozrabia??
calusy trzyma dla dziewczy he he he
kochana a jak moj aly sie rodzi na jesien to co z ta wit D???
buiaki