reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka
ja jak zwykle zabiegana
a tu jeszcze tylko 4 tyg do porodu
jak ten czas leci
potem Kallusia i Maja
he he he

macie czas na poranne niedzielne spotkanko laseczki??
piszcie na forum Spotkania!!!!

Dorcia - jak sobie radzisz??

buziaki dla wszystkich

ps poszlam dzis na spotkanie z polozna i wiecie co??
okazalao sie ze wizyte mam na jutro hmmmmm ;)))
pomylilo mi sie he he he he
jak zwykle he he he

reklama
Witam Mamusie!
Gdzie wszytskie podzielyscie :confused:ale tu cichutko.
Wlasnie dzis minol nam 6 miesiac !ale ten czas leci jej a ja czuje ciagle jakbym dopiero urodzila no i wzielo mnie na wspomnienia.

Kallusia dziekuje ze pytasz:-) u nas nadal remonciki Brianowi ida zabki maruda mala:tak:lepiej juz spi ale ciagle chce zebym byla przy nim no i nawet w sklepie jak chce cos zmierzyc nie chce odstapic mnie na krok bo jakbym tak poszla to odrazu placz:eek:i wtedy slysze tylko Ma-ma i czasami to wybiegam juz z przymierzalni zeby go przytulic jak najszybciej:biggrin2:
Jak sie czujesz :confused::-D mam nadzieje ze kwitnaco.

Maxin my tez zmienilismy mleko na nastepne SMA WHITE no i powiem ci ze Brian je mniej na dodatek wzbogacilam jego jadlospis o jogurciki dla niemowlat nadal probuje z Bobofrutami:happy:
Jak odpoczywacie w Polsce:confused:Jak coreczka sie miewa:confused:
Mysle ze juz przeziebienie przeszlo;-)

Evoska hehe no ladnie co przechodzi z wami polozna!pewnie smieje ze taka zakrecona jestes:-)
Wow cztery tygodnie do porodu to juz tuz tuz ale ten czas leci co:confused:
Jak tam remonciki wprowadziliscie sie juz do nowego domku:confused:

Maja co u ciebie jak sie czujesz:confused:

Dorcia odezwij sie do nas!;-)

Tamarunia co z toba sie dzieje:confused:jak Hafsa sie chowa:confused:

Pozdrawiam i sle ciumsaki.

czesc dziewczyny!!!
W koncu sie odzywam!w koncu znalazlam czas! Normalnie Hafsa tylko chce z3 mna byc ewentualnie z ata i od czasu do czasu z bratem moim , z nikim wiecej, stad ten brak czasu!!Dokladnie tak samo jak u ciebie Maggusiu! No wlasnie widzisz to tak samo jak i ja mysle w zwiazku z biegnacym czasem . U Ciebie juz minelo 6mies u nas minie za tydzien 5miesiecy , niesamowite!!szybko ten czas leci!

Evoska!!Alez ty zakrecona jetses!! Ni wiec juz wszystko macie czy jeszcze cos wam brakuje?

Malvina! Maia jest przesliczna i teraz faktycznie zauwazylam , ze nie rozni sie id Hafsy od wzgledem "rozmiaru", widze nawet ze takie same sleapsuity maja, a jaki rozmiar?bo muy juz na 12 miesiecy nosimy.

Maxin! gdzie jestes? JAk tam Natalia?

Pzodrowionka sle:)

czesc mamuski!!!!

Piekna dzis pogoda :baffled: od razu chce sie zyc:-(

Evoska- niezle z polozna ale nie dziwie ci sie jak masz tyle na glowie, i slicznie wygladasz:-)

Maggusia Tamarunia- ale maie racy przy swoich skarbeczkach dopasowanie jedzenia jest mysle bardzo wazne a wymagania szkrabow jak widze sa ogromne,:tak:

Tigger- juz niedlugo slub hmmm... jaki to mily czas ale tez duzo nerwow powodzenia, a jak sie czujesz mialas juz scan

u nas ok Martusia kopie a raczej przesowa sie w brzuszku, wczoraj wybralismy wozek nie taki jak planowalam na poczatku ale bardzo mi odpowiada i jest bardzo fajny wiec teraz tylko czekac na malutko i musze jeszcze odswiezyc ubranka i kocyki i posciel i juz, jeszcze 6 tyg a mi sie wydaje jakby juz mialo sie zczac:cool2:

pozdrawiam was kobitki pa pa

Witam serdecznie :-)

Jak naraze mieszkam w Polsce, ale moj maz pod koniec pazdziernika leci do Irlandii pn. I po nowym roku mnie i corcie sciagnie do siebie :tak: :tak:

Chcialam sie zapytac czy sa tu mamy z Irlandii pn (bo to juz Anglia). Jestem kompletnie zielona w tym wszystkim i szczerze mowiac to nie wiem za co mam sie wziasc. Moze moglaby mi ktoras z mam pomoc i podpowiedziec jakie dokumenty na dzien dobry trzeba wyrobic (tzn maz by wyrabial) dla mnie i dziecka. I inne cenne infornmacje. Bede naprawde bardzo wdzieczna.

Milego dnia Mamusie i dzidziusie :-D :-D

Witam Mamusie!

Tamarunia Hafsa juz nosi ciuszki na 12 miesiecy:confused:Normalnie nie wierze w to co napisalas totalny szok:szok:
Brian taki malutki choc nogi ma dlugasne to normalnie rozmiarowo:happy: tylko ostatnio jeszcze dresy ktore ma z Grecji na 3miesiace rozmiarowka nosi nadal a dresy ktore ma z Kanady (tylko ze rozmiarowka tam jest 3-6)tez nadal nosi i tak sobie mysle ze moze tam dzieciaki jakies wieksze hehe:eek:bo tutaj normalnie jakos jak kupie ubranka to leza idealnie no czasami troszke sa wieksze ale ciutenke:-)

Maja wyslij zdj wozeczka jak mozesz:tak:pochwal sie nam.
Swietnie ze Kruszynka tak ladnie sie rozwija:-) oh kopniaczki to takie slodkie!
Z opisu widze ze ty tez sie dobrze czujesz:happy:
Wiesz ja jak mialam skurcze juz drugi dzien takie silniejsze robilam jeszcze wtedy pranie pamietam:eek:hehe wiec masz racje zrob sobie wczesniej.

Martusia 78 witaj na naszym forum!:-)
Nie wiem dokladnie o jakie dokumenty ci chodzi moglabys napisac:confused:wtedy odpowiem.
Napewno wazne bedzie dla was zarejestrowanie sie do lekarza to jest darmowe opieka medyczna tez jest tu darmowa.Duzo tez na ten temat pisalysmy we wczesniejszych postach.
Napewno wez ze soba ksiazeczke zdrowia coreczki.

Pozdrawiam i sle ciumaski.

zeby dostac Child benefit musisz miec akt urodzenia dziecka - tlumaczenie przysiegle albo popros w urzedzie zeby ci wystawili po angielsku (niestety platne)
do przychodni wystarczy ze sie zapiszesz (mnie zapisali na "ladne oczy") ale potem chcieli ogladac ksiazeczke szczepien z polski + tlumaczenia (nie musza byc przysiegle, wystarczylo ze sama napisalam odpowiedniki angielskie)
u dentysty lecze sie za darmo i nie chcieli zadnego zatwierdzenia ze mam dziecko ponizej roczku, (jeszcze 8 miesiecy moge chodzic i naprawiac swoje perelki)

wiecej nie pamietam, jak mi sie przypomni to dopisze

Witam wszystkie mamusie oraz przyszle
Narescie mam czas aby sie do was przysiasc i poplotkowac. Cayl tydzien mialam zalatany, to na zakupy bo szwagier jedzie do polski-trzeba cosik kupic, a to do domu bo zapasy sie skonczyly.
Ale dzisiaj powiedzialam siedze na pupie i nigdzie nie ide

Dziekuje bardzo za pomoc :-)

Chcialam wiedziec co trzeba zalatwic zaraz po przyjezdzie do UK.

Czy trzeba zmienic meza, moj i corci Pesel lub NIP?

Czy maz moze dostac jakies dodatki na zone i dziecko?
I mniej wiecej ile tego jest?

Mozna starac sie o mieszkanie czy domek i jak dlugo sie czeka?

Zadowolone jestescie z pobytu w UK? Bo ja bardzo sie boje i mam tyle mysli, ze nie wiem co z tym zrobic.

ALe mam pytan :-) a to wszystko dlatego, ze nigdy stad nie wyjezdzalam. I nie wiem co, gdzie i jak zalatwiac.

reklama
Martusiu to nie jesteś sama ja tez sie strasznie boje mogę lecieć do londynu lada dzien jak maz znajdzie mieszkanie
tez zastanawialam sie na dtymi dokumentami najgorsze sa sprawy papierkowe i urzędowe :dry:

Do góry