reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
tak dokladnie,moim znajomym urodzil sie synek po 5 latach pobytu tutaj i oboje musieli wysylac p60 z 5 lat. Jesli nie chcesz zeby dziecko mialo tez polskie obywatelstwo to przy rejsetracji w urzedzie podacie,ze dziecko ma tylko brytyjskie:)

inek zawsze warto zadzwonić i się dopytać. Powiedz im że nie masz z jednego okresu P60 ale masz P45 możliwe że to tez uznają. Głowa do góry nie martw się na zapas :-)

Hej
Inka P45 tez uznawaja.wszystko sie liczy gdzie sa dochody,nawet payslip byle by byla data:tak:
My tez robilismy.to jest w sumie tak ze peirwsze dziecko urodzilam po 4 latach pobytu i jemu sie tez nalezy paszport.trzeba rtylko wystapic o naturalizacje co kosztuje chyba ok 500f i potem paszport jest normalnie bez niczego.to tylko formalnosc bo on tez nalezy pod british citizen:tak:obecnie nie ma tylko paszportu.a obywatelstwa mozna miec dwa.:tak:

wlasciwie p45 tez jest dokumentem zarobkowym,to dlaczego mieli by nie uznawac:)
U was tez taka okropna pogoda?
ja juz zakupilam kalosze,bo bez nich to ani rusz;/

U nas wczoraj było pięknie a dziś znowu do bani czekam aż się rozpada :/ Ja kalosze przywiozłam sobie rok temu gorzej że dla moje młodej nie mogę znaleźć rozmiaru :/ a ona chce chodzić wszędzie.

garbi ja tez juz szukalam dla Nadii i owszem widzialam kalosze dla dziewczynek,ale rozmiar najmniejsze 5,a moja cora ma 3;/ chyba nie powinno mnie to dziwic,bo nawet w takie pogody widuje dzieciaczki na boso:)

Kopka to ja znalazłam 4ki ale Hanula ma rozmiar 2 polska 18tka :) my dziś zaliczyłyśmy salę gimnastyczną tak się wyszalałyśmy obydwie ze hoho Hanula zasnęła w wózku a ja zaległam na kanapie :D a teraz u nas się rozpadało mój starszak będzie nie pocieszony bo nie przyjdę z hulajnogą pod szkołę.

reklama
Dzięki! Jeszcze trochę czasu mam na to, żeby się pomartwić na zapas ;) chociaż teraz to i tak powinnam raczej myśleć o tym, żeby w końcu dom znaleźć zanim dzieciak się urodzi, a nie tym ;)
U nas, na szczęście, pogoda jeszcze w miarę fajna, ale już coraz zimniej. Zdziwiona jestem, że jeszcze nie pada.

Do góry