reklama

Marcowe mamy 2021

Witamy na forum 😊 ja mam termin na 29.03,wiec teraz ty zamykasz listę 😁😁😁
I też mam prawie dwulatke w domu, rodziłam w kwietniu 2019, córka przenoszona o 8 dni.

Miałam to swędzenie w poprzedniej ciąży, alergia ciążowa. Przeszło jakoś tydzień po porodzie 😜

To zadanie dla taty jak ja już będę w szpitalu, póki co miejsce się przydaje. I też jestem zwolenniczką rwf, więc mi się po porodzie trafi miejsce przed fotelikiem rwf, moje biedne nogi 😂
Jesuu, u mnie będą dwa rwfy, a ja mam 175 cm, do tego duża jestem, więc nawet w kombi bym chyba się męczyła. Zaparłam się na tego Grand Espace żebyśmy wszyscy miejsce mieli i to był dobry wybór 🤣🤣

reklama
Dziewczyny coraz większy stres mnie ogarnia w piatek na 9 przyjmują mnie na oddział 😳 czuję się taka nieprzygotowana😳 niby oglądałam szkoły rodzenia ale taka teoria to żadna nauka. Mam nadzieję, że sprawnie pójdzie i że szybko wywołają mi poród 🙂oby
To czekanie w domu to jest najgorsze jak juz tam pójdziesz to już będzie szło do przodu oby tylko nie odsyłali Cię jak dziewczyny 😉. Ja juz tez mam takie wrażenie ze nic nie pamiętam z tego co oglądałam ani co czytałam poprostu czarna magia, mało tego juz mi się nie chce czytać ani oglądać nic w tej tematyce 🙈 najlepiej się czuje jak robię coś całkowicie nie związanego z ciążą i porodem😅tez tak macie? 😉

To czekanie w domu to jest najgorsze jak juz tam pójdziesz to już będzie szło do przodu oby tylko nie odsyłali Cię jak dziewczyny 😉. Ja juz tez mam takie wrażenie ze nic nie pamiętam z tego co oglądałam ani co czytałam poprostu czarna magia, mało tego juz mi się nie chce czytać ani oglądać nic w tej tematyce 🙈 najlepiej się czuje jak robię coś całkowicie nie związanego z ciążą i porodem😅tez tak macie? 😉
Tak ja też tak mam, dzisiaj to nawet garaż wysprzatałam🤣🙉

Dziewczyny coraz większy stres mnie ogarnia w piatek na 9 przyjmują mnie na oddział 😳 czuję się taka nieprzygotowana😳 niby oglądałam szkoły rodzenia ale taka teoria to żadna nauka. Mam nadzieję, że sprawnie pójdzie i że szybko wywołają mi poród 🙂oby

Powiem Ci tak. Poród to czysty spontan. Teraz po porodzie zaczyna się jazda bez trzymanki. Uczymy się obecne siebie nawzajem 🙉

Witamy na forum 😊 ja mam termin na 29.03,wiec teraz ty zamykasz listę 😁😁😁
I też mam prawie dwulatke w domu, rodziłam w kwietniu 2019, córka przenoszona o 8 dni.

Miałam to swędzenie w poprzedniej ciąży, alergia ciążowa. Przeszło jakoś tydzień po porodzie 😜

To zadanie dla taty jak ja już będę w szpitalu, póki co miejsce się przydaje. I też jestem zwolenniczką rwf, więc mi się po porodzie trafi miejsce przed fotelikiem rwf, moje biedne nogi 😂
Ja jak sobie z tym swędzeniem radziłaś?
Wieczorami najgorzej u mnie, ja, jeszcze liczę że to od leku na zgagę bo w ulotce jest taki skutek uboczny, lek odstawiony ale dopiero 1 dzień więc zobaczymy.
Albo po prostu będę się z tym męczyć do porodu jak w 1 ciąży, tyle że tym razem nie mam cholestazy (bo każde badanie krwi w tym kierunku w normie).
Powiem Wam że ja już odliczam każdy dzień żeby szybko minął🙄🤷‍♀️

To tylko mi się śpi lepiej niż w drugim trymestrze? 🙉 znaczy z przywróceniem to gorzej ale śpię z moim rogalem i z nim się jakos przetaczam bez niego ciężko by mi było 😅 w drugim trymestrze to się po nocach budziłam i 3 h bezsenne a teraz tylko dwa razy do toalety a oprócz tego śpię smacznie 😉 ja też chcę żeby akcja jak juz to zaczęła się w dzien 😉
Zazdroszczę, też bym chciała budzić się w nocy 2 razy na siku 😀 Ale ja w nocy mam Saharę w gębie i co się przebudzę co godzinę to pije łyk wody, idę siku i kładę się na drugi bok 😅

A czemu idziesz na wywołanie? Przenosiłaś już? Wybacz, że nie wiem ale jestem tu od dzisiaj. :)
Też to przechodziłam dokładnie 2 lata temu. Szłam na wywołanie 6 marca w 39tc, bo młody owinięty był pępowiną wokół szyi. Też się bałam, aż 2 razy przed wyjściem się rozpłakałam. Ostatecznie nie wywoływali, zrobili cesarkę.
Termin mam na poniedziałek ale ze względu na cukrzyce ciążową będą wywoływać

Mam taką nadzieję, ale mam plan że rozpłacze się i mnie nie wyrzucą🙂a tak na poważnie jak zawrócą do domu to nie będzie wyjścia ale mam nadzieję, że tak nie zrobią bo to dodatkowy stres. I też tak mam, że niby nic już nie pamietam ale czytać nic już nie chce

reklama
Dziewczyny, a macie już zamontowane foteliki w autach? Ja mam fotelik na bazie, więc kwestia zamontowania bazy (pewnie podjadę do 8* żeby mi to poprawnie zrobili i przy okazji zerknęli, czy dla starszej fotelik się nie przesunął). Tylko zastanawiam się, czy już to robić, czy poczekać, bo jednak od razu miejsce w samochodzie zablokowane.
Ja akurat tydzień przed porodem kazałam mężowi zamontować już fotelik

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry