reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Wizytę mam jutro ale coś czuję że dziś mnie złapie bo czop mi odchodzi od rana i skurcze niereguralne czekam cierpliwie aż się reguralne zaczną 😊 zdążyłam pranie suche schować i obiad ugotować niańki załatwiłam do dzieci torbę dopakowałam i czekamy 😁
O rany a my ten sam termin😅to ja może zaczekam aż Ty urodzisz a ja po niedzieli 😅😉 trzymam kciuki 👊

reklama
To szpital mamy zaplanowany na ten sam dzień 😉
Ja to się chichram, bo moja ginekolożka powiedziała, że jak już przejdę przez SOR, to mam powiedzieć, że mam skurcze i ona (akurat ma dyżur) podepnie mi tylko oksytocynę i od razu na porodówkę mnie wrzuci, bo przy tym rozwarciu, które teraz mam to ja od razu pójdę rodzić 🤣🤣🤣
Także chciałam w szpitalu odpocząć, a wychodzi na to, że dupa 😉

Ja to się chichram, bo moja ginekolożka powiedziała, że jak już przejdę przez SOR, to mam powiedzieć, że mam skurcze i ona (akurat ma dyżur) podepnie mi tylko oksytocynę i od razu na porodówkę mnie wrzuci, bo przy tym rozwarciu, które teraz mam to ja od razu pójdę rodzić 🤣🤣🤣
U Ciebie pewnie pójdzie szybciej 😉ja przynajmniej dwa dni temu jeszcze nie miałam rozwarcia, a w ten poniedziałek to mam się zgłosić po południu bo mój lekarz będzie we wtorek i wtedy się za nas weźmie od samego rana😅

U Ciebie pewnie pójdzie szybciej 😉ja przynajmniej dwa dni temu jeszcze nie miałam rozwarcia, a w ten poniedziałek to mam się zgłosić po południu bo mój lekarz będzie we wtorek i wtedy się za nas weźmie od samego rana😅
Taa, usłyszałam dzisiaj, że pierdnę i młoda wyjdzie. Uwielbiam moją doktorkę 🤣🤣

Oj w szpitalu lepiej nie odpoczywać, uwierz 😊
Ja od poniedziałku tu jestem i już mam dość, można jako znieść. Rozwarcie na dwa cm i nic dalej. Lekarz skwitował to najlepiej: żebym już urodziła to i ciśnienie się unormuje, a jak wspomniałam o wadze to powiedział, że to tylko orientacyjna waga, a tak naprawdę dowiemy się ile waży jak się urodzi🤔
Ale może po tym badaniu coś się ruszy, bo nie był delikatny🙉🙈

reklama
Tłuszczak jak był tak jest nic się z nim nie dzieje...uff
Niestety lekarz był w szoku że odciągam pokarm bo powiedział że pusto jak w bębnach rolingstonsów ok! Ok!
Mówię Odciągałam o 8 i było 30 ml a on do mnie proszę Pani po ms to tutaj powinny przewody być pozapychane..
Opowiedzialam że wcześniaka mam, że przystawiam już ssie itd a on i dobrze bo dużo nie skorzysta zaczyna zanikać. Pani piersi wogole nie są laktacyjne proszę nie głodzić dziecka.
Mówię że mm podaje a on i dobrze bo z pustego Salomon nie naleje.
A mi poprostu przykro chciałam karmić piersią a tutaj brak wogole. Przewody nie powiększone. Dodał jeszcze widocznie za niski poziom oksytocyny i prolaktyny. Piersi nie produkują mleka to wszystko jest w głowie. I proszę w nocy co 3 h się nie męczyć bo to niski sensu nie ma. Lepiej dziecko przystawiać w ciągu dnia co 1h żeby pobudzać zamiar w nocy budzić i laktator uruchamiać.
Jak do ms się nie rozkręci to Pani sobie daruje. Dziękuję bye.
Jak teraz czytam o tym to wychodzi na to że nie mam instynkt macierzyńskiego dlatego nie mam pokarmu 😒😞😔😟😕🙁☹️😣😖😫😩😢🥺 chce mi się Ryczeć i jestem zła bo tyle na mój skarb czekałam a teraz słyszę coś takiego wszystko na opak u mnie 😓
Jakbym mogła to klapa bym Ci sprzedała😠 proszę mi tu głupot nie gadać o instynktach.
Jesteś dla swojego Skarba najlepszą Mamą pod słońcem!!
Rozumiem rozczarowanie, hormony i zmianę planów ale szczęście, dobre samopoczucie Was obojga i dobry rozwój są ważniejsze niż mleko z piersi czy z butli.
Jesteś Mamą w dechę😘

Do góry