reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

jasne nawet wysłała mi linka🤣
ale ja chyba zamówię tutaj gdzie buciki z wełny merono cały zestaw
buty szyte, chustka, czapka i rękawiczki niestety 289 zł ale raz się ma dziecko😁
Dziękuję bardzo:)
Ten z h&m za duży na moją a ten z wełny cudny ale cena mnie powaliła:)

reklama
O tak takie czekanie najgorsze a kończysz już karmienie piersią? Mnie najgorzej przeraża jeszcze pójście do szpitala i zostawienie dziecka w domu😪 ale jak trzeba .... życzę Ci aby ten czas szybko minął 😘
Juz niestety (a w tej sytuacji to może stety😉) zakończyłam karmienie w dzień, jedynie karmię w nocy i to też nie zawsze bo teraz coraz częściej przesypia do 4, 5 , a wtedy musi być butla, bo piersią się nie najje. Pierś to tylko do przytulania.
Tak mam nadzieję, że to szybko minie. Dziękuję 😘

O kurcze, współczuję 😞 ja Ci powiem, że ja mam podobnie, też przy wejściu krocza ja włożę lekko palec to mam taką wystająca skórę czy mięsień czy co to tam jest... Mówił mi o tym ginekolog ale nic nie mówił o operacji, widocznie nie jest to tak w złym stanie. Ale zauważyłam, że jest się wypróżniam to rzeź to ciśnienie to bardziej tak jakby "wychodzi / wystaje"... Boje się, że przy drugim porodzie coś może być nie tak. Na razie o tym nie myślę, nie boli, nie przeszkadza mi to i nie czuje tego. Będę się martwić w późniejszym czasie jak będziemy się starać o drugie dziecko 😜

No niestety w tych czasach w większości trzeba mieć niestety doświadczenie ehh.. No moja teściowa pracowała przez prawie 30 lat w banku, w tym roku w lipcu poszła na emeryturę, ale zna mnóstwo klientów, którzy pracują w biurach itp i właśnie od października zaczyna pracę na pół etatu w biurze, przy faktorach, rozliczeniach itp. Ona się na tym zna i to lubi, a właścicielem jest właśnie jej były klient z banku. Mówiła, że jak się wdroży to może z domu pracować. I właśnie powiedziała, że jak już tam popracuje to w przyszłym roku będzie chciała mnie tam "wcisnąć", bo po znajomości. Bo byłabym mega szczęśliwa. Bo też chcę na razie na pół etatu, więc byśmy się zamieniały z teściową przy opiece nad Nelką.

Wrrr... Najgorszy typ teściowej to właśnie taki, że dzwoni potem do swojego synulka i się skarży na jego żonę i zwraca uwagę co robi źle i jak powinna robić 🤯 Chyba bym z taką zwariowała. Jak dziękuję Bogu, że mam normalną teściowa 🙏 przynajmniej na razie 😂
Powiem Ci, że to mnie w sumie też nie boli, ale denerwuje. Ujmę to tak: ja mam to całkowicie na zewnątrz, tak poprostu wisi dodatkowe ciało już myślałam że macica mi wypada🙉🙈, lekarz powiedział, że to jest strzępek błony dziewiczej i to powinno być przyklejone w środku tak mniej więcej na godzinie 7. Muszę dużo bardziej dbać o higienę tzn. po każdej toalecie się myć żeby nie doszło do zakażenia. Powód: duża ciąża i poród naturalny, zaparcia, nacięcia przy poprzednich ciążach🙁 A tak się cieszyłam, że wszystko się ładnie zagoiło.

Dziękuję bardzo:)
Ten z h&m za duży na moją a ten z wełny cudny ale cena mnie powaliła:)
jak to za duży przecież tam jest nawet rozmiar 50?

ja już się na szukałam😝
masz tutaj kilka linków

a jak masz czas to dawaj na szydełku
prawie jak jedzenie sushi
Powodzenia😜

będąc w ciąży miałam cholerny problem miałam tak samo jak napisałaś wtedy zainwestowałam w squaty potty o taki:
serio to nie reklama od tamtej pory oboje z Mężem zero problemów fakt bliscy nie raz się śmiali ale to ich problem a to moja intymna sprawa

do obejrzenia filmik co to daje wiem trochę śmieszny miałam polewkę jak nic😂🤣
Kiedyś ktoś już ten filmik wysłał jak byłyśmy w ciąży 😂

Ps. Ja kiedyś używałam podnóżka takiego do dzieci, Milenka ( siostra 7 lat) na nim stawała jak myła zęby, bo nie sięgała kranu. Przy Neli też będę tego używać 😁👌

jak to za duży przecież tam jest nawet rozmiar 50?

ja już się na szukałam😝
masz tutaj kilka linków

a jak masz czas to dawaj na szydełku
prawie jak jedzenie sushi
Powodzenia😜
No moja w tym momencie nosi czapki na 44-46 więc 50 to za dużo zdecydowanie:)
Ooo w kappahl są cudne te rękawiczki...tylko ciekawe czy nie będą za duże...bo niby dziecięce a jak się patrzy później to wielkie to jak nie wiem co:oops:
Kurde nie umiem na szydełku robić a byłaby to najlepsza opcja:)
Ale jak zwykle jesteś niezawodna🥰

Straszna jakaś tutaj cisza:oops:....Mary2094 nic nie pisze...a reszta dziewczyn też zapadła się pod ziemię???

A jak tam pierwsze spotkanie na żywo dwóch marcowych mam?

Ooo w kappahl są cudne te rękawiczki...tylko ciekawe czy nie będą za duże...bo niby dziecięce a jak się patrzy później to wielkie to jak nie wiem co:oops:

Straszna jakaś tutaj cisza:oops:....Mary2094 nic nie pisze...a reszta dziewczyn też zapadła się pod ziemię???

Właśnie czekamy na wspólne zdjęcie Nastki i Melci😁

Czajo a propo kaszki jednak zrezygnowałam z robienia na wodzie, na mleku jednak lepiej mu smakuje i zjadł prawie z 50 ml .

Haha a ja mam nadzieję że syn będzie miał w przyszłości apetyt żeby noe było tak jak teraz że blacha placka a my jemy to tydzień albo zamrozić trzeba 😅
omg to u mnie w mig znika, najgorzej jak zrobię w pt wieczorem ciasto, to w niedzielę do kawy przed południem zostaje po jednym kawałku :)
a syn na bank apetyt będzie miał jak wejdzie w okres nastoletni. Teraz jak moi do szkoły chodzą to 2 bochenki chleba dziennie schodzi, 4 kostki masła tygodniowo. ale oni nie jedzą obiadów w szkole, dlatego więcej kanapek do szkoły biorą

reklama
Do góry