reklama

Marcowe mamy 2021

Też mi się wydaje, ze słabo dopiera.
Namaczam więc w misce na noc I większe plamy piorę w 60 stopinach, wtedy mam czyściutkie.
Chyba jeszcze nie zmienię płynu, bo moja ma alergię skórną i nawet poperfumowany Tata powoduje u niej pokrzywkę.
Ja ostatnio piorę z praniem wstępnym jest lepiej ale tak jak piszecie czasem plamy zostają nawet po dodaniu odplamiacza. Ktoś tu kiedyś pisał o mydełku galasowym ale ja nie mam ani chęci ani czasu na zapieranie😉

reklama
Podobno nieraz dzieci poprzez gryzienie próbują rozładować nadmiar emocji. Tak jak czasem dorosły ma ochotę zatańczyć albo się wykrzyczeć 😂

W sensie ma mi cos do wykrzyczenia? Bo taty nie gryzie... Ja sobie to tłumaczyłam, ze on ma twardszą skórę 🤔

Slyszalam o wpływie emocji na gryzienie, natomiast myślałam ze to dotyczy starszych dzieci. U nas jest teraz etap gryzienia wszystkiego, nie wiem czy czwórki czssem nie idą 🥴🥺

A my po prostu nie mieliśmy czasu na ślub, teraz w pandemii to wiadomo jakie niepewne te wesela były, bez sensu coś ustalać i potem odwoływać. Bez ślubu też można normalnie żyć :D dziewczyny pierzecie wciąż ciuszki w loveli lub innym dziecięcym płynie? Ja tak, ale myślę czy by nie przejść na normalny, tylko dawać go połowę mniej i włączać dodatkowe płukanie (bez płynu do płukania). Wydaje mi się że ta lovela nie zmywa porządnie plam.

Plyn do płukania mozesz zrobic sama - pol litra wody, pol litra octu (tylko nie winnego, bo ciezko sie dopiera 😂) i kilka kropli olejku lawendowego. Nawet jak masz takie twarde ręczniki to plyn do płukania z octem je zmiękczy.

Ja ostatnio piorę z praniem wstępnym jest lepiej ale tak jak piszecie czasem plamy zostają nawet po dodaniu odplamiacza. Ktoś tu kiedyś pisał o mydełku galasowym ale ja nie mam ani chęci ani czasu na zapieranie😉

Ja mam jedną miske, w ktorej moczę pranie z mydelkiem galasowym a że piorę dziecięce co drugi dzień to schodzi na bieżąco 😂

Też mi się wydaje, ze słabo dopiera.
Namaczam więc w misce na noc I większe plamy piorę w 60 stopinach, wtedy mam czyściutkie.
Chyba jeszcze nie zmienię płynu, bo moja ma alergię skórną i nawet poperfumowany Tata powoduje u niej pokrzywkę.
U nas nieperfumowany tata czasami robi małemu pokrzywkę od swojej brody 😅 ale ostatnio chyba zaczął dokładniej myć twarz po pracy (budowlanka, kurz, pył, pot, dym fajek), bo nie widziałam, żeby Tomek miał jakieś dodatkowe plamy po buzi.

A to też nie do końca tak wygląda, że szczupłemu we wszystkim dobrze😉 ileż to razy oddaje wszystko bo wyglądam jak wieszak 🤣🤣

My to już tyle lat żyjemy bez ślubu (20🤯), że nawet dziecko nie spowodowało pytań o ślub🤣🤣, no za wyjątkiem jednej ciotki ktora na chrzcie rzuciła tekstem że trzeba było od razu z chrztem wziąść ślub 😅

O Kochana dziękujemy za pamięć 🥰 jak już wybraliśmy to imię to właśnie w internecie znalazłam że Fabijański ma synka o tym imieniu.

Dopadła nas gorączka i ból gardła i to wszystkich po kolei. Zaczęło się ode mnie, w niedzielę mały gorączkował ciężko mu było zbić gorączkę , dzwoniłam w poniedziałek o teleporade bo wiem że gorączka może trwać kilka dni to kazali nam przyjechać, okazało się że też ma cos z gardłem i dostał antybiotyk. A w środę dopadło tatusia tj apogeum , oczywiście położył się do łóżka na całe dnie bo jest chory i dodatku jeszcze to jego marudzenie czemu tabletki mu nie pomagają albo że Termometr źle mierzy temperaturę itp.🤦‍♀️no gorzej niż z dzieckiem 🥴 na szczęście już wychodzimy na prostą
No też prawda, że jak ktoś jest bardzo bardzo szczupły to też nie wszystkie ubrania pasują, bo tak jak mówisz, wygląda się wtedy jak wieszak 😜 no cóż, tak nas Świat stworzył, że każdy człowiek jest inny, bo jak każdy by był taki sam, każdy miał idealna sylwetkę, był podobnej urody to byłoby to nudne, nie byłoby w czym wybierać 😜 a tak każdy znajdzie kogoś dla siebie 😁

O widzisz, czyli da się bez ślubu żyć i to długie lata 😀

Oj to zdrówka dla Was 😘 I to prawda, facet chory to gorzej jak z dzieckiem, oni umierają wtedy 🙈

A my po prostu nie mieliśmy czasu na ślub, teraz w pandemii to wiadomo jakie niepewne te wesela były, bez sensu coś ustalać i potem odwoływać. Bez ślubu też można normalnie żyć :D dziewczyny pierzecie wciąż ciuszki w loveli lub innym dziecięcym płynie? Ja tak, ale myślę czy by nie przejść na normalny, tylko dawać go połowę mniej i włączać dodatkowe płukanie (bez płynu do płukania). Wydaje mi się że ta lovela nie zmywa porządnie plam.
Ja piorę dalej w mleczku z Lovela. I wydaje mi się, że też do końca nie pierze plam.

Mydełko galasowe jest świetne. Mi jest szkoda ubranek, dlatego jak ubrudzi body słoiczkiem to zapieram ręcznie szybko pod kranem zimna woda i mydelkiem i wszystko schodzi, czasem zostaje jedynie taki ślad żółtawy ale to już w praniu spokojnie zejdzie.

reklama
Hehe dzisiaj przywiozłam go z lotniska o 19😁

Jakoś ostatnio miałam spadek formy i czytałam Was a odp sił nie miałam😄
Ooo podoba mi się bardzo "wyzwanie" na najbliższy czas...częściej trzeba będzie śmieci wynosić🤣

A ja się przerzuciłam z loveli na jelp i jakoś mniejszą wysypkę ma Iga na plecach....mniej tych krostek , czerwonych plam i nie wiem czy od zmiany płynu czy po prostu nic alergizującego ostatnio nie dostała....🤨

Ja mam to mydełko i zapierałam nie raz te plamy i jakoś dalej były...może nie skutecznie to robiłam...🤔
Ostatnio jakoś ładnie je ta moja córcia i na szczęście nie mam dużo nowych plam bo starych pozbyć się nie mogę...

No Ci mężczyźni to chyba wszyscy takie "pipki" jak ich dopadnie wirus, bakteria cokolwiek🤣
Mój mąż akurat jest przeciwieństwem, on za wszelką cenę próbuje udowodnić ze jest super zdrowy i nic mu nie jest i tylko łyka tabsy by się wykurować. Go jedynie jak dopadnie kolka nerkowa to wtedy jest po chłopie, ale to zrozumiałe. Ja za to bardziej potrzebuje "ojojania" jak jestem chora 😂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry