• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe prawilne kreski 🌷☀️

Tylko juz teraz w szkole kazdy kazdego ocenia z wyglądu, ona juz 6 klasa, zaraz się zaczną się heheszki. Będę konsultować z innym, moze zalozymy aparat a tamte rzeczy, ktore mogą powstać ale nie muszą, moze pozostawimy na czas po leczeniu. Dziękuję Wam za opinie.
Ja też miałam kompleks za dzieciaka, ale ortodontka jasno wtedy powiedziała, że w moim przypadku trzeba akurat zaczekać aż ząbki urosną bo może mi się szczęka wysunąć… wszystkie koleżanki miały aparat (robiony u tego samego orto), a ja czekałam do liceum.

reklama
Cześć dziewczyny! Udanego tygodnia <3
Ja mierzę temperaturę, jestem w 10 dc i mierzę od 6 dc i mam wahania temperatury od 36.23 do 36.48, czy w 1 fazie cyklu to jest ok?
Jak jest wgl z temperaturą przy PCOS? Czy to jest wiarygodne?

ę u kogoś obcego powoduje większy strach i stres niż widzi pozytyw tego działania i woli to przepracowywać we dwoje. Dlatego zrezygnowaliśmy i radzimy sobie sami. Dodam też od siebie owszem terapia wszystko fajnie, ale d
Też tak mówiłam, jak twój mąż - a potem spróbowałam i zmieniłam zdanie o 180 stopni. Bo nikt nas nie uczy w szkole jak radzić sobie z trudnymi sytuacjami, emocjami, kryzysami, za to uczą nas życia pantofelka i ameby... Psycholog pomaga tylko poukładać w głowie i zracjonalizować wiele rzeczy, które nam się spiętrzą w życiu. Nie ma do tego stosunku emocjonalnego jak my sami. Moda czy nie moda, może zwyczajnie w natłoku życia i pośpiechu i braku wiedzy o tym, jak to działa, co z czego się bierze, jakieś zachowania, bo też i pochodzimy z różnych domów i systemów wychowania i zawsze wszystko w domu rodzinnym było cacy, a my nie mamy umiejętności, by ze wszystkim sobie radzić, rozwiązywać jedną czy dwoma rozmowami - robimy to intuicyjnie, jak uważamy lepiej czasem gorzej, jak wystarcza nam to ok. a jak nie to nie warto się kisić w emocjach. Tak, też uważałam, ze lepiej samemu, zapierałam się na maksa, że to bzdura XXI wieku, moda, to dla słabych charakterów, itp. takie miałam myśli z 10 lat temu...bo dla mnie wylewanie problemów przed kimś obcym jest dokładnie tym co piszesz - stresem... ale po dosłownie może z 10-12 sesjach z psychologiem, gdzie przegadałam wiele spraw i sytuacji, które mnie męczyły, zarówno w pracy jak i ogólnie życiowych, to dziś żyje mi się łatwiej niż kiedykolwiek :)

Cześć dziewczyny! Udanego tygodnia <3
Ja mierzę temperaturę, jestem w 10 dc i mierzę od 6 dc i mam wahania temperatury od 36.23 do 36.48, czy w 1 fazie cyklu to jest ok?
Jak jest wgl z temperaturą przy PCOS? Czy to jest wiarygodne?
Tak jest ok. Nikt nie ma płaskich wykresów, te wahania są normalne, pierwszy miesiąc mierzysz? Potem będziesz już widziała prawidłowości zachodzące u ciebie:)

Tak jest ok. Nikt nie ma płaskich wykresów, te wahania są normalne, pierwszy miesiąc mierzysz? Potem będziesz już widziała prawidłowości zachodzące u ciebie:)
Tak, tak. Pierwszy miesiąc, więc wolę się dopytać czy to mieści się w granicach "normy".
Kompletnie nie wiem czego się psoddziewać, jak to wygląda.
Chciałam wgl zbadać też progesteron 7 dpo, bo 2 razy mierzyłam i był poniżej 10, więc bez szału :(

reklama
Wiem że testy owu powinno się robić do pierwszego piku i więcej nie robić ale czy któraś z Was sprawdziła jak długo wychodzą pozytywne?
Tak, ostatnio przez 2 cykle robiłam aż nie zaczęły być z powrotem negatywne. Testowałam tylko 1 dziennie. Jednego dnia kreska była już ciemniejsza uznałam ze peak (i normalnie przestałam już testować), kolejnego dnia wyszła aż czarna, następnego była dalej mocna, pozytywny ale już słabszy, a kolejnego już jaśniejsza. Wiec pozytyw miałam przez 3 dni z tym ze jednego dnia kreskę miałam serio aż czarna. W 2 cyklach tak samo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry