Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

To było jesienią. Pediatra przyjmuje od 8 więc przyszłam kilka minut przed 8. Oczywiście wstać musiałam o 6-ej, żeby ubrać dziewczyny, nakarmić i dojść do ośrodka. Jak przyszłam to kolejka aż wychodziła z przychodni. Po 5 minutach usłyszałam że ludziom z początku kolejki już mówili że na przedpołudnie ich już nie zarejestrują i mają przyjść następna rejestracja będzie od 12.30 do lekarza który przyjmuje od 13. A jestem pewna że ludzie już tam by od 12 czekali w kolejce. Paranoja jakaś. Zadzwoniłam wtedy do prywatnej kliniki w Poznaniu, gdzie mąż jest ubezpieczony z pracy i umówiłam sie od razu i za godzinę już byłyśmy u lekarza.
Domis cos tam lapie sam pozycje do raczkowanie i raczki przesunie ale jeszcze nie do konca wie co z nozkami, dzisiaj zaczal robic papa, spanko ma unormowane i narazie zdrowi to chyba tyle wybaczcie ze nie odp ale musze was podczytac ale nie zawsze mam czas. A i zalatwiamy przedszkole dla Areckiego raczej prywatne o ile sie uda bo maja komplety do 2012roku
a Arek jest pierwszy na liscie rezerwowych sasiadka mi zalatwila a prywatne dlatego bo jest 2 numery przed nami-niekat przechodzilysmy obok niego- a z Domisiem bedzie mi wlasnie ta sasiadka co zalatwila nam to miejsce pracowala 5 lat w przedszkolu i ma 2 dzieciaczkow ale w razie w zapiszemy go do zlobka no i do pracy
to tyle zdrowka wszystkim

(serio!)Ninja, do prywatnego czy państwowego?A do przedszkola to już Tymona kilka miesięcy temu zapisałam bo u nas też takie terminy.

MrsF - kobieto wypocznij troche bo padniesz!!!!![]()
ale co to ja mialam wtedy za dzien! spalam z 1 godzine, potem 7rano nakarmic, przewinac i ubrac malego, w drodze do pracy przeczytac gazete i zaczac 'toddler taming' (polecam![ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/images/0091875285/ref=dp_image_0/279-0922398-3008961?ie=UTF8&n=266239&s=books]New Toddler Taming: A Parents' Guide to the First Four Years: Dr. Christopher Green, Roger Roberts: Amazon.co.uk: Books[/ame]), na lunchu wyskoczylam kupic 1 z prezentow urodzinowych dla mezusia i odebrac tort, w drodze do domu skonczylam pisac raport, 6:15pm wykapac, nakarmic malego a potem ugotowac kolacje, zrobic 3 rozne warzywne mieszanki dla J i zamrozic na tydzien, nakarmic reszte rodziny, ogarnac chate, odpisac na emaile, BB i spac!
wczoraj bylo podobnie ale na szczescie codziennie tak nie jest bo bym chyba gdzies rzeczywiscie padla 
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
U nas w rodzinie to też wszyscy byli zdziwieni jak ja byłam w ciąży, bo dzisiaj posiadanie dwójki dzieci to jest niemodne ;-) Moja babcia to wogóle jest zniesmaczona że ja taką kurą domową zostałam co tylko dzieci rodzi i domem się zajmuje. A jedna z babć mojego M to mi przy każdym spotkaniu powtarza: "Masz dwa to Ci wystarczy". A ja nie zamierzam za długo czekać z trzecim :-) bo chciałabym wszystkie urodzić przed trzydziestką, żeby wszystkie razem odchować.
W rodzinie meza mnostwo blizniakow wiec mam nadzieje ze uda nam sie 5ki dorobic przed za 2ma razami!
Niestety w/g mojego gina musze poczekac min z rok, najlepiej do dwuch, po cesarce na tzw “wszelki wypadek”. Ale cos czuje ze Ula, Tomek, Elizabeth i George juz sie powoli skradaja na ten swiat ;-)

MrsF - my też w czasie świąt mieliśmy problemy ze spaniem Emilki i pomogło przeniesienie kąpieli i kolacji o pół godziny. Teraz ładnie śpi.
. Ostatnie dwie noce, odpukac, jakos ladnie przesypia! 

. Za jakies 2 lata pojde obejrzec oba i wybiore to lepsze. Tez do prywatnego bo chcemy malemu jezyk obcy wprowadzic jak najszybciej i tu maja fajniejsze zajecia w prywatnych (muzyka etc). Moja psiapsiolka, corka Anglika i Greczynki chodzila do francuskiego przedszkola i szkoly i teraz cudownie mowi wszystkimi 3ma jezykami wiec tez chce malemu ulatwic sprawe. sa tez tu tzw "szkolki sobotnie" polskie ale zanim zapisze to tez pojde i sprawdze jak to dziala, no i nie chce zeby maly za duzo poza domem przebywal bo w weekendy powinien byc z rodzicami