• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

kra a może wam jakis magnes wsczepili w szpitalu:shocked2:;-):-D.. Mam nadzieje że lampka wina zadziałała relaxująco:tak:
mrsF na randka to cę mężuś przecież może i wcześniej zabrać:tak:..a tu juz niedługo Walentynki:tak:!
asze znam ten ból:-(..mnie tez przydały by sie jakieś zabiegi..Tobie po tamtych pomogło trochę?
A Zuziaczek może niedługo zacznie sama chodzić.,i juz nie będzie mamusia musiała sie schylac w pół nad córcią:tak::-)
beti fajne jak juz nasze maluchy wołaja ma-ma,ba-ba..czy ta-ta:tak:..Tosia to juz tak świadomie woła np. ta-ta..i patrzy sie na niego..po czym wyciąga raczki:tak:..ale to jest tatusiowa córunia:tak:
Fajnie że sobie planujecie kolejne dzieciaczki i imona:tak:..Ja to przy Tośce to do końca jaeszcze nie byłam pewna jak nazwie moje dziecię:-p..Dobrze że nam Alex pomógł :tak:
Antośka śpi nawt ładnie..(znów przechwalę..:sorry2:)..zasypia przed 20stą.,tatus kąpie..póżniej mleczko ..i wkładam ja do łóżeczka..I tak przed 20stą jak idę sprawdzić to zawsze już śpi..tylko ją nakryję lepiej..Później budzi sie koło 2-3ciej..no i wtedy musia byc mleczko..które nie zawsze wypija..potem to albo odrazu zasypia w łóżeczku,abo ją chwilę ponoszę..(lub tata)..i do 6.30 śpi..A teraz sobie siedzimy na dole..Tośka bawi się w kojcu..z kotem też..i koło 9tej spanko ,i po poł.koło 14-15 znów spanko też z 1.5 -2h
Oczywiście czasem śpi dłużej czasem krócej..róznie..
Ostatnio robi takie rzatkie qpsztale:no:..ale wczoraj pytałam pani dr.to muwia że jak niema temp.,i ma apetyt,..to najprawdopod.od zabków..

reklama
Kra - szukaj dobrych stron- fajnie mieć faceta, co żyć bez Ciebie nie może! :-D:-D:-D

Asze - mam kumpelę, co chodziła z córką sikać - moim zdaniem to nienormalne. Jak pisała Tracy Hogg: jak musisz iść się wysikać to idź - jeszcze żadne dziecko nie umarło od kilkuminutowego płaczu. ;-)

Mój ojciec przewijał dziś Majkę z kupsona w masce przeciwpyłowej... (bo brat był na noc w pracy a my jeszcze spaliśmy) :-p

ninja- w masce??:-D :-D hihihi ale się uśmiałam:-D
Ja chyba nawet nie napisze jak Ania bo byście się załamały;-) w dzień śpi jakieś 3 godzinki( tak około 11-12-13,potem o 18 jakaś godzinka) i potem o 22-23 do 9-10rano ;-) Wiem,wiem,szczęściara ze mnie;-) hihi
kra- ja to od kilku dni mam ochotkę na piwko,ale nie mogę bo dietka:-(
asze- Zgodzę sie z ninja,ja też czasami zostawiam Anie jak wiem że nic jej sie takiego ważnego nie dzieje i idę robić co muszę i tyle,nic jej nie będzie jak chwilkę popłacze,wole jej nie uczyć ciągłego noszenia na rękach,zresztą od początku tak robie...Jak mi teściowa trzymała ją na rękach 20minut! usypiając a potem jak zasnęła to też tak z nią chodziła to myślałam że wyjdę z siebie;-)

U mnie też tylko wieści z placu boju;-)Dziecko moje małe mi ewoluowało:shocked2:Nie jest już naroślą, ale Organem Niezbędnym Do Przeżycia Jego Matce:eek::wściekła/y:bo jak inaczej nazwać "coś" bez czego nie mogę spać, jeść, pić, oddychać, a nawet sikać?:evil:
Kra uchachałam sie po pachy :-D:-D:-D:-D:-Dsorry:-p:zawstydzona/y:
swietnie to anpisałas a tak powaznie to aj mam podobnie choc z małymi przerwami jak siedze kołoniego i sie bawie:dry:
Asze strasznie późno idzie spac Zuzia:eek: oj współczuje bólu pleców:-(
Ninja blahahaha chyba bym padła na taki widok:-D:-D:-D az robiłas zdjecie?:sorry:
Beti nie zdarzyło mu sie to jeden raz i wydaje mi sie ze sie przejadł:sorry::eek:
ja miałam cyce jak głazy ajkw rócilismy z zakupów calodniowych a Kondzik zosatł z teściowa . Naszczęście synus wypił wszysciutko i nic nie zalegało:happy2:
teściwoa rozpieszcza wnusie :-)
ciekawe gdzie nasza Weronika :-)

a Kondzik nauczył sie wreszcie robic papa i czasem brawo zrobi jak mu sie zachce:sorry:

Ostatnia edycja:
mrówa to chyba taki naturalny etap, dlatego dopuszczam, to przylepienie, bo generalnie uważam jak ninja, że bez przesady - od płaczu się nie umiera:tak: Tylko w tej chwili jego reakcją po zamknięciu drzwi od łazienki jest nagły ryk i wpada w bezdech:shocked2:mój Emi nie wymaga żeby się z nim ciągle bawić, wystarczy, że jestem, no i ostatnio polubił kojec na tyle, ze siedzi w nim spokojnie nawet 10 minut:-)
ewa magnes powiadasz - możliwe, bo już na porodówce, jak go wyciągali z brzucha i jeszcze był częściowo we mnie to już się darł - widziałam to w lampie jak w lustrze - tak synuś nie chciał mamusi opuścić:-p
Beti wypiłam za Ciebie:-D
MrsF ja ograniczam węglowodany dlatego tylko pół lampki;-)
ninja ja też bym chciała to widzieć - następnym razem przygotujcie też biały fartuch i koniecznie aparat:-D

Dziewczyny, nie chcę zapeszać, ale dziś rano o 6 obudziłam się przytulona do własnego męża, a nie do Kurdupla:szok: Odłożyłam go o 23 do łóżeczka i przespał do rana:szok: Gdyby chciał utrzymać taką tendencję...:sorry2:

Hej dziewczyny! Szybko staram się nadrobić, wiedzę że na tapecie spanie naszych maluszków. Moj syn ma zwykle tylko jedna pobudke ok 4 rano na mleczko i potem spi do 7 :-) Oj to ja juz nie narzekam bo coraz czesciej zdarza mu sie przespac cala noc. Nie dam rady wam odpisac, wlasnie wrocilam od lekarza. Postaram sie odpisac wam wieczorem :-)buziaczki dla maluchow i milego dnia :-)

Witam!
Dziecię zasnęło po spacerku więc może coś niecoś skorobnę:-)
Kra zgadzam się z Tobą, myślę, że to taki etap. Pisząc o siusiu trochę pisałam to w żartach:-D, ja siusiam a Zuzia siedzi w kuchni w krzesełku albo zostaje w łóżeczku:tak:, co nie zmienia faktu że przylepa z niej w tej chwili straszna. Większość dnia jesteśmy w domu same więc dużo rzeczy robimy razem - sprzątanie, obiad, pranie ( Zuzia uwielbia oglądać jak sie pierze), wieszamy pranie też razem:tak:, mała zazwyczaj siedzi wtedy w wózku bo niestety nie raczkuje.
Mrówa ona nie zasypia zazwyczaj tak późno, wczoraj zasnęła o 7.30 po czym po 8 sie obudziła i buszowała z tata i bratem:tak:. za to pospałysmy dzisiaj do 9.20 i chyba sie w nocy nie budziła na cyca, albo ja nie pamietam:tak:
Ewa po tych zabiagach było niestety tylko chwile dobrze, ale ta babka co mnie masowała mówiła, ze tak będzie bo musiałabym wyeliminować to co przysparza mi bólu a na razie się nie da:-(
Beti Zuzia zasypia przy cycusiu, na leżąco, nie musze jej nosić:tak:
Ewa zazdroszczę Ci tego Tosiowego spania, Zula w dzień najlepiej wcale by nie spała - tyle ciekawych rzeczy się dzieje:-)
Kra obyś codziennie budziła sie przytulona do małzona:tak::tak:

weronika to w takim razie buziaki w brzusio na te 200 dni jeszcze:tak:a widac już cosik??zaokragla się już??mam nadzieję ze będziesz nam fotki brzuszka wklejać;-):-)

hihi dzięki! a co do zaokrąglania - to M dziś stwierdził że mi sie "boczki do przodu przesunęły" i jakiś taki "Bardziej napięty" się zrobił :eek::szok: ale wg mnie to na razie nie ma co wklejać;-)

A co do suchej skóry - byłyśmy u Dr na kontroli i zalega jej jeszcze troszke katar, kazała dawać kropelki.
Pytałam też o tą buźkę, kazała wrócić do Nana i smarować Clotrimazolem (czy jakoś tak), ale kurna powiem że jakaś lepsza troszku ta buzia (albo ja mam zwidy:sorry:)

Byłam sie wreszcie do gina zapisac i (z wielkim bólem) wcisnęła mnie na 30.01 ale pewnie po 2 tyg od wizyty skieruje mnie na USG to wkleję mojego robaka :-):cool: już będzie cośik widać

Doris - dobrze że przystali na Twoje warunki, a co do służby zdrowia to miałam tak samo, miałam iść w poniedziałek (jak już sie dodzwoniłam to mi babka kazała przyjść i poczekać, ajka przyszłam to ludu było wytle że :szok::szok::szok: wiec mówię, żeby mnie na jutro zapisała a ona że już miejsc nie ma :wściekła/y::wściekła/y: Z Nelką na rękach stoje przed nią i zlitowała sie jakaś druga i kazała nas wpisać na 11.20 - nie wspomnę że weszłyśmy 1,5h później:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)
Asia - to prawdziwy wysyp mieliście:-)
Ninja - o rany:szok: - to daje CI Tymon w doope z tym spaniem:-(. To ja już na swoja nie nażekam
MrsF - chyle czoła, i masz plana na niezłą gromadkę :-):tak:
Tak miał być Filip, ale wg tego co Niekat kiedys wkleiła wygląda na dziewuszkę wię jest ustalona MARTYNKA (Stefanna mam nadzieję że nie bedziesz miaa za złe;-))
Cicha&Mrowa&Asia - łoj i Wam dzieciaki nie dają pospać :-(:-(:-(
Niekat - jeszcze raz zdrówka dl Marcelka!!!
Dorotaa- to dziwne ma to spanie, jak jesteśmy w domu to zasypia mi 2x o k 10 i 15 i śpi po ok 2h :cool::-) (choć to nie norma) a na wieczór kładę ją o 20-21 ok 1 w nocy butla i śpi średnio do 8:-)
Remeny- koniecznie wklej nam foty małej Maryi!!!
Kra - o matko, to umarznąć można :wściekła/y::szok::wściekła/y: a "narośl" wyjątkowo pokochała mamusię :-D:-D:-D
I za moje zdrówko wypij bo coś mi nie bardzo :eek::wściekła/y:
Beti - mała zalotka Ci rośnie :-):-)
Asze - musisz małżona zagonić do wieczornego masowania:-)

no dokopałam sie do końca ;-)
Mrówcia - jestem jestem;-), ale jakoś tak leci tydzień za tygodniem że ciężko nadążyć, w poniedziałek był pogrzeb i późno wróciliśmy a i ochoty na nic nie miałam, we wtorek wizyta u Dr skontrolować Nelkę, w środę przyszła mama mojej psiapsióły chatę oglądnąć i jakoś tak się rozgadałyśmy a dziś poszłam ja do Dr bo tak mnie wczoraj rozłożyło :-(:wściekła/y::-( (kaszlałam jeszcze od świąt, ale myślałam że przejdzie), ale wczoraj myślałam że ducha wyzionę i nawet udało sie M wcisnąć mi szkalnkę mleka z miodkiem (fuuuu), a dzis sie okazało że migdały mam zawalone i cośtam jeszcze i mam Duomox, efferalgan, ascorutical i cos tam do ssania jeszcze.
Kaszle jak najęta a najgorsze że czasami mi tak zaskrobie że ma wrażenie że pójdę z kibelkiem pogadać :-(:growl:
A w sobotę parapetówa (pierwsza tura, bo jeszcze będą dwie:sorry2:) - 18 osób - chyba padnę!!!

Hejka jestem nowym uzytkownikiem i jeszcze niewiem jak to tutaj wszystko działa i pewnie minie pare dni zanim sie dowiem :confused:

Zarejestrowałam sie tutaj bo czasem mam ochote sie wyżalić a kto mnie lepiej zrozumie jak nie inne mamy które maja podobne troski:happy2:

Zmęczona po całym dniu opiekowania sie Julką.A facet przyjdzie i tak powie że nic nie robiłam:-(

:wink:Juleczka moja 23 stycznia skończy juz 10 miesięcy:eek:

reklama
Weronika zdrówka dla ciebie :happy2::happy2::happy2::happy2: oj ja pamietam nasze zakrapiane parapetówy oj działo sie działo:-p:-D i tez dośc często w takiej ilości gosci mielismy:-p:dry:
Martunja witaj i rozgośc sie u nas:-) napisz nam cos o sobie skad pochodzicie i takie tam;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry