Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Lila, jutro rano mam wizytę kontrolną - badanie, mierzenie itd., a USG genetyczne 4 września - tylko, że to robie prywatnie, a popołudniu też 4 września mam zwykłe USG w przychodni.
Nie wiecie może czy USG genteyczne jest refundowane? Czy zawsze trzeba płacić za nie?
Nastrój niby lepszy, staram sie zająć głowę i od głupich mysli odciągać;-)
Eh... chciałabym troche zrzucić , aczkolwiek jak pozwolą mi wstać z łóżka to będzie pewnie jakiś 4 miesiac, wiec nie wiem czy uda się pozbyć paru kilogramównie przejmuj się
na pewno jak już będziesz się mogła ruszać, to troszkę zrzucisz =)
ja też musiałam od początku się przywiązać do łóżka i od razu nieco przytyłam-pewnie od leżenia, ale się nie martwię bo zawsze byłam szczupła i pewnie nic mi się nie stanie, jak trochę się zaokrąglę na biodrach
na szczęście? nie mam wagi w domu, dopiero w pt się zważę u lekarza, to zobaczę ile znów kg przybyło w ostatnich 3 tyg
~~~~~~~~~~
ja na razie nie myślę o porodzie, mam czas, aby zacząć się bać
ale gdzieś czytałam jakiś artykuł, jak sobie wcześniej pomóc, by np. nie rozcinali krocza itp. więc pewnie będę stosować wszystkie wskazówki, by jakoś poszło "gładziej"
poza tym tyle kobiet wytrzymało, może i ja dam radę,
za to jestem PEWNA, że mój mąż by nie przeżył pierwszych skurczów hahahaha
jako kobiety chyba jesteśmy bardziej wytrzymałe na ból
ja tez mam viste, to nie od niej zależy bo ja oglądam bez problemuTak bardzo bym chciala obejrzec ten filmik ale nie moge bo mam viste a ona nie sciaga w tym i nie moge tego otworzyc ,chcialam zainstalowac ale nie da rady wrrrrrrrrrrrrr
moze ktos podsunie jakis pomysl
nie wiem juz sama nie moge tego otworzyc i juz sto razy instaluje ten program do odtwarzania i nic niby jest zainstalowany a dalej nie otwieraja tez mam viste, to nie od niej zależy bo ja oglądam bez problemu
może masz problem z przeglądarką /blokadą antywirus, lub ew. problem z łączem?
ewcia30 witamy serdecznie:-) i spokojnych 9 miesiecy zyczymy ;-) ja jestem z opola... i niestety prawie nikogo nie ma stad
lila no ja pisalam wczesniej ze studiujetylko niektore maja fajnie bo koncza studia a ja... ja w tamtym roku zaczelam ekonomie i po pol roku zrezygnowalam bo to dla mnie nic ciekawedo no poprostu kierunek nie dla mnie i meczyc sie nie chcialam... a teraz juz sie zapisalam i nie chce rezygnowac z reszta maz mnie goni
bede studiowaala pedagogike specjalizjaci nie pamietam ale chodzi o prace np jako kadrowa czy prace w urzedach itp mam nadzieje ze to mi pzypasi ;-)
bo w koncu bym chciala zrobic te studia jak najszybciej i spac spokojnie potem :-) takze no ja zaczynam dopiero... ale pocieszam sie tym ze jak bede od lutego na l4 to bede sie uczyla ale egzamin pewnie i tak przeloze na inny termin
![]()
To tak jak ja. Znaczy nie mam wstrętu do mięsa, ale spagetti jakoś preferuję bez. Cierpi na tym czasem moja rodzinka, ale cóż, nie trzeba szamać mięcho. A takie spagetti, dobrze doprawione, na ostro oczywiście... Mniam! Pycha aż gały wypychaMniamTylko ja to bez mięsa lubię sam makaron z sosem
jakiś wstręt mam ostatnio do kielbasek, mięsa itp

Ja wczoraj zrobiłam spaghetti:-) no i dzisiaj dojadłam resztkę, która się zostałateraz walczę z plackami ziemniaczanymi
![]()

Ja od weekendu nie mam żadnych objawów ciązy....cycki nie bola, nawet przestalo mnie kuć w dole brzucha jak się przeciągam, pryszczy brak, zero mdłości...aż zaniepokoiłam się o dziecinkę czy wszytko ok bo jakos tak inaczej jest...lżej..chyba powinnam się cieszyc ale jakas obawa jest...a usg dopiero za tydzień![]()
Dziewczynki, jeszcze mam takie pytanko: czy któraś z Was ma może słaby wzrok i bierze jakieś witaminki na oczęta? Chyba wit A powinno się brać. Ja mam bardzo słabe oczka, a ostatnio obserwuję, że jakby gorzej jeszcze trochę widzę. Martwię się, bo moja siostra miała wadę wzroku minimalną, a w dwóch ciążach wzrok jej się strasznie popsuł.