• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Martwa ciaza

reklama
Bardzo mi przykro, ale nie wróży to dobrze. Nie ma znaczenia, która to ciąża, będzie Ci ciężko. Dzieci - nie wiem, ile mają lat - ale jeśli trochę więcej niż 2-3 - to warto im powiedzieć w ich słowach. Mniejszym też - ale im trudniej to zrozumieć (bo to za duża abstrakcja). I masz prawo do tego, aby przeżyć żałobę, być smutna etc.

Wiek - to tylko statystyka tak naprawdę.

TSH jest za wysokie - nie powinno przekraczać 4, a wg niektórych 2,5, a nawet 1,5-2 (są dwie szkoły - jedna do 4 nie robi nic, inna podaje leki powyżej 2,5). Warto jednak sprawdzić je razem z ft4 (chyba, zawsze mylę).

Przytulam :)

Jak im powiedziec? Ze dzidzius poszedl do nieba czy ze go w brzuszku nie bylo? Nie wiem jak im wytlumaczyc. One mysla,ze dzidzius jest w brzuszku. Dzieci maja 4 i 5 lat.
TS4 wyszlo 3mce temu za wysokie mc pozniej bylo w normie i wtedy tsh tez bylo w normie. Az tu taka zmiana. Wybiore sie do endokrynologa, macie racje nie ma co czekac.
Modle sie zeby wyszlo jeszcze w porzadku.

Poczekaj na spokojnie. Jeśli okaże się, że nie udało się, a dzieci wiedzą, to chyba byłabym za tym, żeby powiedzieć, że poszedł do nieba, bo był bardzo chory i nie udało się tutaj mu pomóc. I że mają teraz Aniołka. I że Tobie jest smutno. Wyczujesz, czy to im wystarczy. Nie mówiłabym, że był / nie było....

Trzymaj się :)

Podejrzewam, że beta może być już spadkowa, więc raczej tutaj jest kwestia przesądzona. Przykro mi. Progesteron wydzielany jest skokowo, więc badanie może nie być miarodajne. Czekaj na usg i jeśli potwierdzi się najgorsze to czekaj na samoistne poronienie. TSH jest stanowczo za wysokie, norma w staraniach to 2-2,5. Czasami niestety tak się zdarza, że dzidziuś jest chory i natura sama wie co robi.

A jesteś pewna dokładnej daty zapłodnienia? Czasem owulacja się przesuwa i trudno określić właściwy wiek ciąży. Natomiast wyniki z krwi są niepokojące. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość. Na bijące serce czeka się nawet do 10tc. Byłaś badana na usg? Co do progesteronu może potrzebne są silniejsze leki, ja z racji zapłodnienia in vitro miałam zastrzyki z progesteronu. Beta hcg przyrasta? W internecie znajdziesz kalkulatory przyrostów.
Jeśli tym razem się nie uda tutaj zawsze możesz znaleźć pomoc i pamiętaj, że znajdziesz siłę by walczyć dalej. Życzę Ci jednak, byś zobaczyła bijące serduszko.
Jeśli serduszka nie ma w 6-7 tc to w 10 tc szans najmniejszych na pozytywny rozwój sytuacji już nie ma.

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry