reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Sofik, strasznie Ci współczuję... nie potrafię znaleźć słów dających ukojenie. Trzymaj się...
Jak czytam te posty o prolaktynach i innych -ynach to dziękuję Bogu, że mnie to ominęło. To moja druga ciąża i teraz inaczej ją przeżywam. Strasznie chcę usłyszeć serducho bąbelka, ale nie robię rabanu, gdy lekarz mi zaproponował zrobienie badania po 12 tygodniu. Czekam. Mam też swoje troski - jak Magda przyjmie dziecko, czy potrafię sie zorganizować i być dobrą matką dla obojga? Jak damy sobie radę w małym mieszkaniu? Jakie będzie to dziecko - spokojne, czy nie?
Na razie jestem na urlopie i uczę córeczkę sikania do nocnika, ona sama "ustąpiła" miejsca maluchowi w łóżeczku i po wakacyjnym wyjeździe śpi na dorosłej wersalce. Dla mnie to oznacza usypianie jej, bo dotychczas odłożona do łóżeczka zasypiała sama, a teraz "MAma oć"
Pozdrawiam serdecznie i trzymam mocno kciuki za WAS kochane i za siebie,niech to będzie w miarę spokojny i najpiękniejszy okres naszego życia! Musi byc dobrze! Sofik napisała: wiara czyni cuda, a więc wierzy, ze będzie OK!

reklama
Anetko u mnie wszytko dobrze , tylko mam dzis zły dzien, ale juz jest lepiej... Z maluszkiem wszytko OK ;-) U nas pampersiki poszły w odstawke jakies pol roku temu ale miedzy naszymi córkami ROK róznicy tylko na noc jest bo jeszcze nie potrafi, teraz na etapie zasypianie w włsanym łozku bo tak to zasypiala w naszym :-)
I nawet całkiem dobrze idzie... Wiec Tobie zycze wytrwałosci i bedzie napewno dobrze...

Moris Witaj na kiedy masz termin...

Dziewczyny wstawcie suwaczki bedzie milo!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Sofik rozumiem Cie..przytulam Cie cieplutko..
Mirka mi lekarz mowil ze troche sie pospieszylam(poronienie mialo miejsce 18.03.08) no i ze istnieje bardzo duze ryzyko poronienia..Ja na Twoim miejscu poszlabym do lekarza bo od soboty juz troche czasu minelo..
Ja nie mam zadnych praktycznie dolegliwosci..tylko rozne zachcianki i humorki rozne niewam..

mordoklejka...wlasnie tego sie najbardziej obawiam,ale przeciez w czasie ciazy nie wolno brac mocnych tabletek przeciwbolowych.Mysle ze skonczy sie na lezeniu w lizku i nic nie robieniu,a ja chcialam wrocic po chorobowym do pracy:sorry2:.
Sofik co jest z Toba dzisiaj?zawsze bylas dobrym duszkiem tego forum:-)

Dziewczyny czy ktoras z Was podczas ciazy brala witamine C,wiecie moze jak ona wplywa na maluszka i cze nie powoduje czasem poronienia?

Ewelcia Ja mam dzis LENIA ale pozatym u mnie dobrze....
Z witamina C nie pomoge ale moze ktora z dziewczyn bedzie wiedziec co i jak...
Wiem ze witamina C potrzebna jest jak sie bierze żelazo...ze sie lepiej wchłaniała...

Własnie zaczełam robic obiadek i juz mi pachnie a dzis mam Rizotto na całe dwa dni bo jutro wybieramy sie do koleznki ktora ma pół rocznego synka;-) oj ale on pocieszny....

Witajcie dziewczynki:-) ja juz nie moge doczekac sie wizyty u lekarza a to jeszcze cały tydzień.

Sofik mojego suwaczka na razie zmieniać nie będę, różnie z tymi kalkulatorami ciąży bywa jeden kalkulator liczy od poczęcia czyli 29 czerwca i wychodzi 4 tydzien i 3 dzień a kalkulator z Babyboom liczy od ostatniej miesiączki i wychodzi że jestem w 7 tygodniu i 6 dniu ciąży, więc bardzo duża rozbierzność. Oba kalkulatory podają jednak date 22 marca:-D można ogłupieć, pójdę do lekarza i zobacze co on mi powie i wtedy ewentualnie poprawię.
Dziewczyny a wy jak liczycie od dnia poczęcia czy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki?

Co do witaminy C to też nie wiem czy może zaszkodzić czy nie, więc też nie pomogę:sorry2:

Ja też liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

U mnie humorek i samopoczucie też już są lepsze, wyspałam się, ale i tak jestem śpiąca:-D no i chyba zaraz pójdę coś zjeść, dopóki mam ohotę, bo za chwilę może minąć:tak:

reklama
Do góry