reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Hej dziewczynki, od wczoraj mnie powaliło jestem chora jak byk...mam 38 st. z hakiem gorączki, na dodatek dzisiaj jak chciałam się zarejestrować do lekarza, to poinformowali mnie, że przyjmuje tylko jeden lekarz, który zresztą ma już nadkomplet, a pozostali są do końca tyg.na urlopie.
Nie pomagały żadne prośby, że ja ciężarna i że mam gorączkę, nic a nic... i nie zarejestrowali...ech ta nasza służba zdrowia. Szkoda gadać :-(
Dodzwoniłam sie do ginka, on zalecił apap, rutinoscorbin, tantum verde, i oscillococcinum. Sama zaplikowałam sobie oczywiście po konsultacji czosnek w tabletkach, i kwasy Omega-3. Pije na zmianę herbatę z cytryną i miodem, i herbatę rumiankową. Zobaczymy czy poskutkuje. Dziś jest zdecydowanie lepiej. A i leże cały czas w wyrku. ;-)

reklama
M*R* kurde a no widzisz Ty jestes w UK i masz wszystko i badanie ginekologiczne i USG dopochwowe a ja w IE nie mam takiego czegos,podobno z tego co sie orientuje to wogole nie ma.Nawet nie wiem czy z moja szyjka jest ok.Jak bylam na USG 3d w Polskiej przychodni w 23tyg to mialam wszystko robione i bylo ok,mam nadzieje ze do do konca tak zostanie.

Sara wiem ze z dzidzia ok i sie nie martwie narazie,tylko szkoda ze kolejna wizyte mam dopiero za 6tyg czyli 21stycznia ale za tydzien ide do GP(ogolnego lekarza)po zwolnienie,mam nadzieje ze mi da i bede wiecej lezala i odpoczywala,dla dobra dzidzi:-):-)

Vinniki z tym lekarzem to jakis koszmar!!!!ale ludzie sa bez serca,nie maja rozumu,pacjetki w blad wprowadzac-paranoja!!!!!!

Kassiullka kuruj sie,i szybko wracaj do zdrowia.Mnie jak na razie nie bierze zadna choroba(odpukac w nie malowane)heheh.

co do wielkości brzucha - to moim zdaniem jest to kwestia budowy kobiety
jak lekarka w szpitalu zobaczyła w 23 tc mój brzuch to głupie teksty puszczała - czemu taki wielki, może bliźniaki, jak do porodu taki ogromny, ile przytyłam itd...
Mikuś jest w sam raz - tak lekarz stwierdził w 24 tc miał niecałe 800 g, a do końca powinien dobić do 3300.
Starszy synal zawsze w ciąży ważył i mierzył mniej o ok 2 tygodnie, dlatego z terminami miałam rozstrzał - urodził się w 39/37 tc i ważył 3100, a brzuch miałam jeszcze bardziej ogromny niż teraz porównując. Ja z mężem ważyliśmy ok 3000 więc nie byliśmy duzi. Natomiast szwagierka - niezbyt widać brzuś, ale dlatego że ona jest raczej bardzo duża i okrągła cała, natomiast jej 1 dziecko w 36 tc urodzone ważyło 4500 - więc to zależy od budowy.

KasiuLLka, to Ty się kuruj i będzie dobrze! Prawie każda z nas łapała jakieś przeziębienie w ciąży, będzie ok. Zestaw leków masz dobrany typowo "ciążowo", herbatki i czosnek też powinny pomóc Ci stanąć na nogi.
A lekarze, którzy nie chcą przyjąć kobiety w ciąży:wściekła/y::wściekła/y: Znów mnie krew zalewa:wściekła/y:Wygląda na to, że ja tak psioczę na tych lekarzy i psioczę:angry: Prawda jest taka, że znam mnóstwo wspaniałych lekarzy (moja własna mama jest pediatrą i to całym swoim powołaniem), ale są tacy, którzy nigdy nie powinni wykonywać tego zawodu i psują opinię innym. Problem w tym, że nigdy nie wiadomo na jakiego się trafi.
Mi też się nic nie chce, w ogóle to się rozleniwiłam, wstaję o siódmej, wyprawiam chłopców do szkoły, a potem wracam do łóżka, trochę czytam i śpię do 11. Rozpusta, muszę to zmienić, bo potem mam wrażenie, że pół dnia zmarnowane.

co do wielkości brzucha - to moim zdaniem jest to kwestia budowy kobiety
Kaczuszka, zgadzam się (przy okazji gratuluję studniówki :-D). Ja zawsze miałam duże brzuchy (w tej ciąży biłam rekord - widać było po mnie już w drugim miesiącu). Teraz często osoby pytają się mnie czy będę mieć bliźniaki lu b czy termin tuż, tuż. Fakt, że rodziłam duże dzieci - Michał 4000 (w terminie), Krzyś 3550 (w 36 tc). Teraz wiem, że moje dziecko jest raczej małe - 550g w 23 tygodniu, a brzuch jest duży. Mam też koleżankę, która w 9 miesiącu wyglądała jak ja w 5 i urodziła dziecko 4100g.

hejka

chorowitkom zycze zdrowka...grypa widze zaczela sie....apap, czosnek, pomoze a wlasnie nie powinnam pisac bo jeszcze cos zlapie ale odkad do kazdego niemalze dania dodaje pol lyzeczki kurkumy i imbiru tfu tfu odpukac narazie jest dobrze ze zdrowkiem a bylo nie najlepiej ciaagle jakas infekcje lapalam wczesniej....

ja mam brzuch taki ze tez mowia mi ze blizniaki...a maly w 22 tyg wazyl 407 gram wiec wcale nie byl wielki...poza tym w pierwszej ciazy tez mialam taki duzy z tym ze Hubert urodzil sie w 39 tyg z waga 4180 khmmm teraz mam nadzieje ze maluszek bedzie troszke lzejszy.... a tak poza tym co do wagi jeszcze dziecka to bardzo czesto usg myli sie ... jest to o tyle niebezpieczne ze jesli wyliczenie pokazuje ze maluch ma ponizej 4 kilo i kobieta rodzi silami naruty a w rzeczywistosci maly o 800 gram wiecej no to...znam kilka takich przypadkow...

teraz mam brzuszek jakbym byla w 9 miesiacu haha no ale coz...jedna ma maly inna duzy taki nasz urok wazne by maluszki zdrowe byly :-) poniewaz sama mam wielki brzuch zawsze podobaly mi sie takie zgrabne malusie :-) po porodzie kobitki wygladaja jakby to nie one rodzily ;-)

kaczuszka gratulacje ale czas szybko leci....mi ta ciaza szczegolnie pewnie dlatego ze czlowiek ma wiecej juz obowiazkow....

Studniowki juz pękaja:-D:-D haha coraz blizej a ja juz w kalendazu czas odliczam moze dlatego ze te 28 29 tyg to moje pzełomowe będą ekhhh:szok:
Myfa mow mi szybko Twoj facet tez wojskowy kiedys pisalam do Ciebie ale chyba przeoczyłaś?????:-D

reklama
Kczuszka i ja gratuluje TUDNIOWKI:-):-):-)
U mnie zostalo tylko albo az 80 dni:szok::szok::szok:co raz bardziej sie boje,ale spakowana nadal nie jestem,bede musiala nad tym pomyslec.
Tydzien temu bylam w szpitalu upewnic sie co do wczorajszej wizyty i widzialam babki ktore byly w 34tyg 38tyg i mialy mniejszy brzuch ode mnie,a ona mnie wczoraj troche nastraszyla ze z dzidzia moze byc cos nie tak bo mam maly brzuszek eeehhhhh szkoda gadac....najwazniejsze ze mam dzidzie zdrowa.
Wczoraj w szpitalu widzialam kobitke (chyba to byla Polka)miala taki ogromny brzuchol ze jak siedzila to siegal jej prawie do kolan,taki czubaty!!!!a z tylu ja wstala wogole nie bylo po niej widac ze jest w ciazy.

Ostatnia edycja:
Do góry