reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

no to juz po obronie jestem!!
Dostałam 5 z obrony:-D 4 na dyplomie mam:-D no i jestem Panią inzynier:tak:
to tyle było z miłych rzeczy..
Wczoraj bylismy na KTG bo lekarz zalecił bo słabiej czułam ruchy płodu i faktycznie wyszło ze sie rusza co jakiś czas ale bardzo delikatnie:-( natomiast brzuch opadł właśnie jakiś tydzien chyba temu i dzidzia jest za nisko, na szczescie szyjka zamknieta i twarda jest.
Pojawiły sie lekkie bóle miesiączkowe i okropny ból kosci ogonowej, ale na to tylko dali nospe i magnez.
Za to do końca ciąży mam LEŻEĆ:-( ale wszystko zrobię dla mojej dzidzi!!
Dzis już mały się rusza jak powinien, chyba wczoraj i w poniedziałek nie chciał mnie stresowac, albo się sam stresował moją obroną i dlatego był taki cichutki,
Bo dziś juz buszuje co nie miara:szok::-D hehe
No a mamusia leży w łózeczku, będzie grzecznie lezeć.:-D Tylko co tu robic aby sie nie zanudzic?

Dobra biore sie za czytanie postów, mam chyba cały tydzień do nardobienia:sorry:

reklama
No to ogromne gratulacje Pani Inżynier. !!!:-)
Dobrze, że masz już to z główki, możliwe, że Twoje (na pewno spore) nerwy trochę zaszkodziły Małemu, no ale teraz to już tylko leż i odpoczywaj.

Ja dziś mam 2 zaliczenia, ciekawe jak mi pójdzie.

Witajcie
Ja chyba oszaleje zanim urodze;-) ciagle sie czyms martwie - dwa tyg. temu byłam na obderwacji w szpitalu bo słabo czułam ruchy, na szczescie bylo wszystko ok. Teraz od kilku dni czesciej mi sie napina brzuchol, robi sie twardy jak kamien i czasem mnie coś kilka razy pokłuje w pochwie i przechodzi. Jakby było mało to dzidzia szaleje od wczoraj strasznie. jak zaczela o 1 w nocy tak konca nie ma! Brzuch co chwila mam twardy. Nie wiem czy tak moze byc? A moze cos jej sie dzieje i dlatego tak szaleje? Powiedzcie mi czy skurcze moga byc tylko w dole macicy, ponizej pepka? Bo ja czasem tak mam ze na dole brzch dosc miekki a w okolicy pepka i powyzwj kamien! Boli i wyraznie sie podnosi i widac dokad siega macica. Czy to tez skurcz?
Sorki za głupie pytania:zawstydzona/y: ale juz sama glupieje

Madzik gratuluję wysokich ocen :tak:widzę że obydwie czekamy na Oliwiera :-D
Kitki dobrze że wszystko się uregulowało .
Co do twardnienia brzucha mi też twardnieje (teraz możemy odczuwać skurcze przepowiadające ) pilnie się obserwuj ;-)
Ale dziś pospałam do 8.30 :szok:moje córki mi dały pospać hura
Nic życzę miłego dzionka jeszcze tu napewno zajrzę :rofl2:

Cześć Dziewczynki!!!

Madzik, gratuluję PANI INŻYNIER!!!!!!!!!!

Wiecie, ja też obawiałabym się ieć ciążę mnoga, jejku jaki to musi być stres w ciąży, a potem wychowanie, wyobrażcie sobie 8-mioro łobuziaków, jeden woła jeść, drugi siku, trzeci płacze..... nie, chyba bym zwariowała:szok:

Mój mąż zastanawaiał się, dlaczego ja piorę nowe rzeczy dla maluszka, więc mu wczoraj udowodniłam, ze trzeba, wyjełam pościel z woreczka w który była zapakowana i dałam mu powochać, odrazu zrozumiał, śmierdziała samym octem, fuuuuj. Materac też już się wietrzy, bo też miał taki octowy zapach i wypełnienie pościeli też już się wietrzy, bo tego to chyba nie będę prała.

Dzisiaj mam w planach poprasować całą resztę ciuszków, no i może jeszcze pościel uda mi się wyprasować, no i wogóle trzeba trocę domek ogarnąć.

Magdalenka wiem ze napewno tu nerwy podziałaly na obniżenie tego brzucha, ale bardziej nerwy związane z pracą i tą sytuacja moja prawną niż z samą obrona inzyniera.:-( Z pracą mieli wszystko odkrecic, po moich pismach !! ale ile ja przy tym sie spłakałam to głowa mała:szok:

Kitki ja tez mam takie ukłucia, na to lekarz na izbie przyjec dal mi tylko nospe i magnez i tyle.. Twardnienie brzucha koło pępka, jego ciażenie, u mnie lekkie pobolewanie na okres i do tego opuszczony brzuch, ból krocza i kości ogonowejjjjjjj.
Co najlepsze na KTg wyszlo mi że nie mam żadnych skurczy, a ja leżąc na badaniu czułam to pobolewanie jak na okres:-( wiec nie wiem czy to są skurcze..

Mamusia no to będziemy miały obie Oliwierów:-D

Teraz już tylko leżeć do porodu w spokoju i ciszy, z praca juz niby to odkręcili ale czekam na pisemne potwierdzenie, obrona już za mną i inne mniejsze problemy.:tak: Ale jak sobie uzmysłowiłam to brzuch opadl mi po tych problemach z pracą.. po tych moich stresach i płaczach. Matko ile to nerwy działają na nasze ciaże:szok::-(

Dziękuję za gratulację:-D

Madzik, ogromne gratulacje :-D:-D:-D To teraz tylko leżeć brzuchem do góry i się relaksować!!!
Magdalenka, powodzenia na zaliczeniach:tak:
Kitki, twardnienie brzucha to mogą być skurcze przepowiadające, w nie zagrożonej ciąży w żaden sposób nie mogą zaszkodzić. Można się wtedy położyć, ew. wziąść no-spę, powinno przejść.
Mi też się brzuch obniżył kilka dni temu - teoretycznie za wcześnie, ale w drugiej ciąży też tak miałam więc pewnie taka moja uroda. Przy takim położeniu ważne aby szyjka była długa i zamknięta.

madzik-gratulacje....sliczne oceny...u mnie tak dobrze nie było

moj maly tak wczoraj szalał ze wieczorem to autentycznie zwijałam sie bólu-skopał mi zołoądek ze ho ho...

mirka-ja tez nie bede prała wypełnienia do poscieli-nie mam pojecia jak miałabym to wyprac, ale mysle ze jak sie powietrzy do urodzin małego to bedzie ok

reklama
Madzik, 3 cm na pewno jest dobrze, chyba poniżej 2,5cm mówi się o skracaniu.
Ja miałam być wczoraj na usg, ale moja ginka się rozchorowała i idę dopiero za tydzień - ciekawa jestem co mi powie, i czy dziecko jest dobrze ułożone. Podobno szybkie obniżenie się brzucha świadczy o tym, że dziecko wstawiło się główką w dół, więc jestem dobrej myśli.

Do góry