reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Placki ziemniaczane powiadacie - a zjadłabym zjadła :-)

Nik_a jesli możesz zdradz w jakim szpitalu chcesz rodzić, bo może się spotkamy na sali :-)

reklama
Ja przed wczoraj robilam nalesniki (juz mialam dlugo na nie ochote) i dzisiaj znowu bym sobie je pojadla :tak: i chyba na wieczor sie zbiore i zrobie bo obiadek to mam juz zaplanowany (ziemniaczki jajka sadzone i mizeria);-) zjadlabym jeszcze jakas dobra zupke tyle ze nie mam z czego jej zrobic a do sklepu nie chce mi sie isc:eek: wogole cos mam dziwne zachcianki w tym ostatnim miesiacu :-D

ale mi smaka na te placki zrobiłyście:) zaraz ide trzeć ziemniaki :) mężusiowi ziemniaczki z rybą zrobię a teraz placuszki :) mniam...

mój gin wczoraj powiedział że następna wizyta ma być za tydzień ale mam się już nie zapisywać bo nie wytrzymam tygodnia...ale ja i tak umówiłam się na 9 marca :)

a pozatym to chyba coś się zaczyna dziać bo śluzik krwią podbarwiony mam...czyżby czop powoli odchodził?? z tego co wiem to może to być 2 tyg. przed lub kilka dni... brzuszek napięty..boli ..biodra też...

Zajrzalam na chwilke a tu o jedzeniu!!!
Nalesniki robilam wczoraj dla meza w ramach przeprosin za to ze zapomnialam o jego imieninach(on by mogl jesc nalesniki niemal codziennie):-D:-D:-D.
Dzis mialam w planach zrobic na obiado-kolacje zapiekanke ale cos czuje ze beda placki ziemniaczane-tylko nie wiem czy bedzie mi sie chcialo trzec ziemiaki strasznie tego nie lubie.

W czasie ciazy ja kusilam jedzeniem a teraz widze ze sa moje zastepczynie hihi

Emil_e mi czop sluzowy odszedl razem z wodami plodowymi,jakos na moje oko bylo go bardzo malo tzn.tez nie wiem ile powinno go byc tak normalnie/.
Ja mialam tylko taki lekko rozowy kolor na podpasce.

ojoj... mam nadzieję że mi sie taki szybki poród jak jednej dziewczynie z lutego nie przytrafi...

a u mnie ziemniaczki już utarte. biorę się za smażenie.. :) mniam

dziewczyny a wy jak zawsze o jedzeniu jak nie o pączkach to o plackach też bym zjadła ale nie chce mi się trzeć ziemniaków a ogólnie to mam ochote na pizzę :-p:tak:
właśnie przyszła do mnie koleżanka z córcią 4 miesięczną więc spadam miłego popłudnia ;-)

My kupiliśmy robot kuchenny z funkcją tarcia ziemniaków na placki, więc to żaden problem:) Ale ja jeszcze troszkę muszę poczekać na te placki, bo mąż będzie dopiero po 17:00. My jemy z kwaśną śmietaną, a mąż lubi też z ketchupem:)

Edis jak smarowałam ciało oliwką dla dzieci, to też czaami wieczorem po kąpieli mnie swędziało. Najbardziej brzuch. A teraz kupiłam balsam z Nivea i jest w miarę o.k. Czasem zaswędzi, ale nie tak mocno.
Ale mały szaleje!!! Brzuch mi skacze w różne strony:-D

reklama
Hej dziewczynki. Jak ja wam zazdroszczę facetów, którzy lubią placki ziemniaczane;-) mój Tomuś nie lubi potraw dań z ziemniaków, więc placki ziemniaczane, zapiekanki, kopytka, pierogi, pyzy odpadają, a ja mam dylemat co zrobić na obiad .....
no i dziś znowu się głowię, ja bym placków chętnie pojadła, ale robić dwa oddzielne obiady to nie zamierzam, eh, chyba będą naleśniki :-)

Do góry